Annons
7 posts / 0 new
Last post
#1 2023, April 16 - 20:54
anonym (not verified)
anonym's picture

Hjälp snälla!

Hej jag har storlek 70H - 75 G.
Jag är 165cm lång och har normalt BMI.
Skulle jag ha rätt till en operation via landstinget?
Vart ska jag vända mig?
Tacksam för svar!

Annons
2023, April 16 - 22:47
SJ80
SJ80's picture
Offline
Last seen: 1 week 3 days ago
Silver
Joined: 2017-01-01 17:14

Man ska ha minst 1000cc bröstvävnad för att vara kvalificerad för en betald förminskning.. och att man ska ha problem som huvudvärk, ont i axlar osv.. sånt som kan relatera till för tung byst
och man kan skriva en egenvårds remiss till kirurgmottagningen

175cm, 75kg, 2 barn
16/5-17 Bröstreduktion med ankarlyft (75F före op, efter op 75D)

19/11-22 Full bukplastik (1,1kg hud försvann, ej sydda muskler)

13/3-23 Bröstförstoring samt lyft (önskade fyllning i överpolen och ett rundare bröst)
Nordiska Kliniken, Patrik Höijer
Mentor Siltex round HP extra 325cc bakom

2023, April 18 - 22:59
MotherofEI
MotherofEI's picture
Offline
Last seen: 3 months 1 week ago
Silver
Joined: 2023-01-23 08:44

Du ska även ha ett mått från nyckelbenet på minst 21cm ned till bröstvårtan. Fått Olika mått från två olika. 19 cm och 21 cm.

Samt bevis för nack o rygg besvär. I Stockholm kunde det krävas en röntgen dessutom.

2 barn, 42 år , 163 cm , 69 kg
BH strl innan 65G

Älskar styrketräning men stöter på patrull med bålstödet vid tunga set och i mitt tunga yrke
. Hade vid konsultation på AK och NK tyvärr 6 cm diastas hela vägen från revbensbågen ned till blygdbenet ..
Bokad full stor bukplastik 12/4 hos Nordiska Sy ihop musklerna 🙏 + bröstförminskning med ankarlyft. Hos Marcus.E. Som är väldigt härlig. Han var riktigt peppad på denna operation.

2023, May 21 - 15:00
Sofalt
Sofalt's picture
Offline
Last seen: 8 months 1 week ago
Brons
Joined: 2023-05-21 13:10

Hej! Jag gick till min läkare på vårdcentralen och pratade om mina problem, har haft problem med ryggont/lite nackont i flera år; sen är mina bröst väldigt oproportionerliga till resten av min kropp och hänger mycket mer än dem borde för min ålder. Jag är lika lång som dig och har också normalt BMI.
Min läkare lyssnade och sedan kollade hon på brösten och tog mått från nyckelbenet och ner till respektive bröstvårta. Kommer inte ihåg vad måtten var men det var mer än vad som krävdes enligt deras kriterier. Använder i princip alltid sport-BH på dagarna, har testat vanlig bygel-BH men trots att den sitter som den ska (blivit mätt av personal i en BH-butik) så kan jag inte använda den för att bygeln gör för ont mot mina revben. Det blir alldeles för tugnt så det är som att någon trycker in en tunn metallbit in i mina revben 😖

Jag har testat att mäta storleken i ml hemma men det är ju ganska svårt hehe. Jag testade att fylla en bunke med vatten, doppa ner ett av brösten helt och sedan mäta hur mycket som åkt ut. Det blev som ni kanske förstår en ganska blöt och inte särskilt smidig eller pålitlig undersökning😂😂😂.
Jag kom fram till att mitt större bröst var över gränsen men att mitt mindre var precis på gränsen som är 800ml. Dem har vissa kriterier i landstinget men jag tror att dem är ganska snälla med bedömningen om det är tydligt att brösten är oproportionerligt stora med tanke på resten av kroppen. Även om dem skapar väldigt stora problem (i mitt fall så kommer jag inte kunna arbeta med det jag vill om jag har kvar dem såhär eftersom att jag inte kan stå framåtböjd längre perioder) så kan dem vara snälla i bedömningen. Men det beror såklart på vilken läkare du träffar och vad reglerna är i din region. Det flesta jag har hört om har 800ml som gränsen.
Jag tror vi har ungefär samma storlek på brösten då jag har ca 65 I ≈ 70 H.

Det går att skippa vårdcentralen och skicka egenremiss till ditt sjukhus, på mitt så hittade jag genom 1177 att sjukhuset har en bröstavdelning och då kan du skriva direkt till dem och be om en konsultation/att skrivas upp på deras väntelista. Har sett att andra här i forumet har gjort så: skippa vårdcentralen helt och gå direkt till sjukhuset.

Jag har väntat ett bra tag nu och blev kontaktad för inte så länge sedan att dem skickar mig vidare till en privatklinik i en annan region eftersom att dem inte kunde hålla Vårdgarantin!!
Jag vet inte exakt vilka tider det är som dem måste passa inom vårdgarantin men tror att det är 3 månader som mest?!
Så du kan tre månader efter dem satt dig på väntelistan /varit på konsultation och fått bekräftat att du fyller kraven för att regionen ska betala (eller hur lång tid det nu är som krävs, kolla upp det!) skriva till dem ifall ingenting har hänt och be om att få remiss till någon annanstans enligt vårdgarantin. Då betalar dem till och med transporten dit har jag för mig!! 😍

Lycka till, jag vet att jag skriver lite otydligt ibland så fråga om du inte fattar vad jag menar 😝😂

Längd: 165cm, Vikt: ca: 60kg
Intresserad av: Bröstförminskning
Har nu: För stora och väldigt hängiga, använder knappt vanlig BH men storlek 65I/J 70H/I någonstans
Vill ha: Små bröst men vet inte hur mycket som går att ta bort.

Annons
2023, June 7 - 14:11
Giraffen
Giraffen's picture
Offline
Last seen: 1 week 1 day ago
Brons
Joined: 2022-11-23 11:10

Hej!
Gå in på ditt landsting och skriv en egenremiss så att du kan bli kallad till koll om du uppfyller kraven. Olika landsting har lite olika krav. Jag försökte först gå via min vårdcentral men då hade jag för högt BMI enligt dem. När jag sedan skrev egenremiss visade det sig att det hade jag inte alls. De hade helt enkelt fel information på VC, så egenremiss är min rekommendation.
I remissen skriver du vad du upplever besvärande med brösten, tyngden, svårt med kläder, nackont eller vad det är som just du upplever som jobbigast. De vill också veta att man är stabil i vikten.
Du borde då bli kallad till kontroll då de mäter volymen mha skålar, och måtten från nyckelben till bröstvårta, och även hänget.
Allt de får fram under undersökningen skickar de sedan till läkare som gör bedömningen om du har rätt till operation. Sjuksköterskorna kan säga om du kvalar in måttmässigt men det är läkaren som gör slutbedömningen.
Jag upplevde att det gick rätt fort för mig att göra dessa undersökningar och få ok till att placeras i operationskö. Men jag tyckte det var jättejobbigt innan jag fick veta om jag kvalade in. Jag hade 80 G/H och är 173 lång och jag uppfyllde kraven med råge. I Östergötland ska man ha mer än 800ml per bröst för att kvala in, och jag låg på 1200 och 1300.

2023, August 27 - 19:50
Tanna
Tanna's picture
Offline
Last seen: 5 months 1 week ago
Silver
Joined: 2018-05-17 21:29

Jag hade 70G och är 168cm. I västra Götaland krävdes 800ml och det var det enda de gick efter sa de till mig. Jag skrev en egenremiss och fick tid på plastikkirurgin på Sahlgrenska, men blev nekad då jag inte kom över 800ml. Hade 750ml.
Så jag valde att göra det privat.

41 år
168cm, 61kg, 70G. Vill ha 70 C eller D
Har varit på Sahlgrenska och fick avslag på bröstförminskning, hade 750ml bröst och gränsen var 800ml.
Har bokat tid för bröstförminskning på Elite clinic Göteborg hos Carolina Borén.

2023, October 2 - 22:28
mammamu1
mammamu1's picture
Offline
Last seen: 3 months 2 days ago
Brons
Joined: 2023-10-02 22:11

Jag skrev en egenremiss via ck klinikerna Nacka , formulär finns på deras hemsida. Fick godkänt med landstingsavtal och operation efter 1 mån. Jättefint resultat, och du sååååå noga va dom inte med storleken vi träffades via videolänk, jag visade hur det såg ut, och vips godkännt 😀 jag hadde mindre än du, och högre bmi 27 så det blir nog inga problem 😁👍

Annons