Annons
3 posts / 0 new
Last post
#1 2022, May 3 - 20:26
Pilo
Pilo's picture
Offline
Last seen: 1 year 10 months ago
Brons
Joined: 2022-04-19 15:41

Bröstförstoring med eget fett

Hej!

Funderar och söker info om bröstförstoring med eget fett. Jag har väldigt tomma bröst efter barn men mest efter viktnedgång. Om jag skulle göra förstoring med inplantat så skulle jag behöva göra ett lyft också. Tror att jag helst inte vill ha inplantat. Då jag ändå har en operation bokad i höst för full bukplastik med fettsugning så kom tanken om att fylla brösten med det fettet när dom ändå tar…

Min fråga är, har någon med ”tomma hängiga” bröst fyllt med eget fett och hur blev resultatet? Blev du nöjd?

Tacksam för input och tankar :)

37 år, 3 barn, 171 cm, 65 kg

Bukplastik
Konsultation: 27/4-22 Chris Janbaz, Diamond plastikkirurgi
Full bukplastik, bröstförstoring med lyft
Konsultation: 21/5-22 ACPK, Sayid
Planerad op: 15/6-22 ACPK, Sayid

Annons
2022, May 3 - 21:51
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 1 day 32 min ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Just tomma bröst är en bra kandidat för fettransplantation, eftersom det nya fettet inte mår bra av att det är för trångt. Däremot kan man inte ändra på formen speciellt mycket med en fettransplantation. Det är lite som att blåsa upp en ballong, för att ta till en liknelse; man ser den befintliga formen växa, inte ändras.

Avgörande för hur det blir, är alltså den nuvarande formen och framför allt placeringen av bröstvårtan. Om bröstvårtan avslutar brösten nertill, och pekar neråt, så kommer den att fortsätta göra det, även om brösten kommer att vara fylligare. Om däremot bröstvårtan sitter ganska rätt, men brösten är tomma, kan det bli väldigt bra utan lyft.

Det är också så, att det nya fettet är beroende av den befintliga vävnaden för sin överlevnad, det behöver ju få syre och näring (viktigt alltså att inte röka!). Ju mer vävnad man har, desto mer nytt fett kan den klara av att försörja. Därför händer det att man gör fettransplantationer i flera omgångar om det är transplantationen och inte fettsugningen som är det primära. Då kanske man snålar på fettet i första omgången för att inte "slösa bort" något, för att sen ta mer i nästa omgång.
Om man däremot främst ska göra en fettsugning och ser transplantationen som en sidovinst, kan man ju lika gärna slösa, när det finns gott om resurser, och hoppas att så mycket som möjligt överlever.

Man måste också komma ihåg, att brösten reagerar med en hel del svullnad efter ingreppet. När den svullnaden lägger sig under 2-3 veckors tid, plus att en del av fettet inte klarar sig, är det lätt att man tolkar det som att "nästan allt fett försvann". Men det är ju inte riktigt hela sanningen.

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

2022, May 4 - 18:10
Pilo
Pilo's picture
Offline
Last seen: 1 year 10 months ago
Brons
Joined: 2022-04-19 15:41

Jätte tack för bra, utförligt och informativt svar!

37 år, 3 barn, 171 cm, 65 kg

Bukplastik
Konsultation: 27/4-22 Chris Janbaz, Diamond plastikkirurgi
Full bukplastik, bröstförstoring med lyft
Konsultation: 21/5-22 ACPK, Sayid
Planerad op: 15/6-22 ACPK, Sayid