Annons
4 posts / 0 new
Last post
#1 2022, June 18 - 17:51
Suss73
Suss73's picture
Offline
Last seen: 1 month 3 weeks ago
Brons
Joined: 2018-05-09 15:45

Trasigt bröstimplantat med silikon i lymfkörtlar

Hej jag undrar om fler har drabbats av trasiga inplantat? Jag satte in inplantat 1999 på carlanderska å efter att jag fött mina 2 barn så bytte jag ut dom 2004 till Nagor på Kosmetisk kirurgi i Falköping. Plötsligt svullnade hö bröst upp 2011 å Borås lasarett såg då att vänster verkade trasigt å att det bildats vätska runt höger. Jag blev då opererad igen i Falköping av samma kirurg då han plockade ut dessa nagor å satte in mentor gelé hallon. Han sa då att båda nagor va intakta. Nu 2022 så svullnade vänster bröst upp rejält å jag har varit tvungen att plocka ut dom på Borås lasarett då jag blev väldigt sjuk. Jag får veta att jag har fullt med silikon i mina lymfkörtlar i vä armhåla!
Detta har ju isf kommit från det första inplantaten från 1999 då de han satte in 2004 påstår han i journalen va intakta när han plockade ut dom 2011. Å de nya han satte in 2011 är av trög gelé å inte flytande. Antingen ljög han 2011 att dom han plockade ut va hela fast det ena va trasigt, eller så undanhöll han info till mig att det vänstra inplantat han tog ut 2004 va trasigt å läckt ut i lymfkörtlarna. Det finns inga journaler från 2004 då de skrevs för hand å är kastade. Kan tilläggas att jag varit sjuk i många år, fått fibro, ledgångsreumatism, eds, ME, IBS, STÄNDIG SJUKDOMSKÄNSLA mm mm å blev till slut sjukpensionär vid 40 års ålder. Brinner i kroppen jämt å har nästan tappat livslusten när man jämt är sjuk. Jag har fått mitt liv förstört. Trots att silikonet inte går att ta bort från lymfkörtlarna å det är kvar resten av mitt liv, så hoppas jag iaf att jag kommer må lite bättre nu när inplantaten är borta. Känner mig både lurad å förbannad å ledsen. Varför sa aldrig kirurgen till mig att ett av inplantaten va trasigt å läckt? Hade jag vetat det hade jag aldrig satt in nya! Nån mer som har gått igenom detta?

Kvinna på 45 år som väljer mellan liten bukplastik eller fettsugning med laserteknik å skintightning. Vill också göra hårborttagning med laser på benen. Samlar info här.

Annons
2022, June 19 - 14:32
lunsan
lunsan's picture
Offline
Last seen: 2 days 21 hours ago
Silver
Joined: 2011-08-22 15:23

Men va ! Fy så oseriöst!finns inte kliniken kvar där du opererade dig ? Journaler osv?

Kön: Tjej/Kvinna
Vikt: 52 kg
Längd: 158 cm
Ålder: 35 år
Antal Barn: 2
Har 295 cc = c-kupa och gjort fettsugning.

2022, June 20 - 21:05
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 1 day 9 hours ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Hej! Det låter så märkligt att kirurgen inte skulle ha sagt något 2004 om implantaten från 1999 var trasiga, för de hade ju ingenting att vinna på att dölja det, isåfall. Det var ju inte KKAB de som hade satt in dem.

Men vad var de av för märke? Kan det ha varit PIP-implantat? Dessa blev det ju skandal kring för många år sedan, då de visade sig innehålla icke-medicinskt silikon... Det var rätt många som fick ersättning för problem då. men om du inte fick problem förrän 2011, så känns det alltjämt osannolikt att det skulle ha varit de första implantaten som orsakade det.

Om du hade någon annan bakteriell infektion i kroppen, så kan det ha utlöst problematiken med bröstimplantaten, t ex om du hade infektion i munhålan..?
Implantat kan vidare "svettas" ut mindre mängder silikon. (Är det en möjlighet, eller har man sagt att mängden silikon måste betyda att implantaten varit trasiga? ) Det anses generellt inte farligt, men det verkar ju ändå finnas ett litet antal personer som reagerar negativt på "felfria" implantat, och det är ju inte omöjligt att du skulle kunna vara en av dem.

Dock är det också troligen så, att i ganska många fall av "Breast implant illness" får implantaten bära skulden för något annat som passerat under radarn och är svårare att upptäcka... En sån tänkbar diagnos skulle kunna vara en överväxt av candidasvamp i kroppen, om man ska tro dem som beskriver detta. Symptomen är i många fall mycket likartade.

Därmed vill jag inte på något sätt förringa din situation som ju låter minst sagt jobbig, men det kan ju finnas andra orsaker som är mindre uppenbara och då kan du ju vilja fortsätta fundera över dem istället för att "resignera inför faktum".

Jag har själv haft två fall av rupturer (tre implantat) och jag har också silikon i lymfkörtlarna. Min mammografiläkare sa dock att det inte fanns anledning till oro, då jag sannolikt inte skulle få några problem av det, och det tycker jag inte att jag har heller, så det är alltså inte så att alla med ett läckage kommer att få problem.

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
49 år, 164 cm, 69 kg?
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Rösta gärna i våra undersökningar och ta del av andras svar!

2022, June 28 - 00:37
hallonsmurf
hallonsmurf's picture
Offline
Last seen: 3 weeks 3 days ago
Silver
Joined: 2012-11-01 19:55

Jag skulle nog säga att kirurgen bara har att vinna på att inte tala om sanningen för dig. Han vill ju inte riskera att råka illa ut. Naiviteten hos en del tjejer här förbluffar mig även om jag inte borde vara förvånad…
Jag misstänker också att mina kirurger har ljugit för mig. Klart som för och inte skriver ordentligt i journalen. Varför skulle dom skriva in bevis emot sig själva. Speciellt som jag har anmält den ena. Då hade ju jag kunnat vinna men tack vare deras lögn får jag ingen hjälp trots mina smärtor och känslobortfall och lite elektrisk känsla på ena sidan av bröstet. Vet nån vad det kan vara?
Känns som att jag skulle behöva åka utomlands för att få en second opinion för alla kirurger här håller ju varandra om ryggen även om de inte jobbar ihop. Vill ju inte riskera att avslöja nån annan av rädsla för att man i framtiden kanske blir kollegor.

Ålder: 37; Längd: 165 cm; Vikt: 55kg
Strl före OP: 70B; OP: 8/5-2018; Strl efter OP: 70F
Implantat: Motiva Ergonomix, 400cc full, bakom muskeln
Vill gärna ha skidbacke och en fin underpool

Annons