Annons
1 post / 0 new
#1 2022, November 29 - 14:46
kiwilito
kiwilito's picture
Offline
Last seen: 1 year 4 months ago
Silver
Joined: 2013-03-03 20:14

Min erfarenhet av implantat och explant

Hej!
Känner starkt att jag vill dela med mig av min historia så andra i mina skor kan få information för det finns inte så mycket info ännu! Kanske någon annan har gått tillbaka till operation efter explant för att bara plocka ut kapseln som jag ska nu?

Jag satte in mina implantat över muskeln och fick ganska snabbt kapselbildning, som jag förstår nu får alla kapsel som är mer eller mindre tjock bara. Mina blev dock synliga och brösten ganska hårda. När jag fick mitt första barn hade jag implantaten inne men kunde inte amma på grund utav störd utdrivningsreflex, vilket förklarades bero på implantaten.

Plockade ut implantaten utan kapsel och har varit ganska nöjd i flera år MEN kapslarna är fortfarande lika hårda så mina bröst är fortfarande hårda och knöliga inuti. På grund utav kapslarna som är knöliga och ”repiga” i texturen så är det mycket svårt att göra undersökning efter förändringar i brösten.. jag har varit på mammografi pga detta och det var svårt att göra undersökningarna då kapslarna stör själva mammografin och ultraljudet. Jag fick mitt andra barn med kapslarna i och utdrivningsreflexen var fortfarande störd, kunde inte göra bröstkompressioner på grund av hårda kapslarna och amningen funderade inte denna gång heller.
Jag är så ledsen över beslutet jag tog som ung att operera mig, det har förstört och försvårat flera aspekter i mitt liv.

Nu har jag iallafall bestämt mig för att återigen opereras för att äntligen få ut resten! Längtar efter mjuka bröst utan knölar. På konsultationen sa min kirurg att risken för att drabbas av BIA-ALCL kvarstår om man lämnar kvar kapslarna.

Jag vill bara verkligen starkt råda alla som ska ta ut sina implantat att även ta med kapslarna för dom kommer ligga kvar i bröstet resten av livet annars och potentiellt ställa till problem senare i livet. Jag önskar också att någon sagt till mig att skita i att förstora brösten från första början..

Dela gärna med er av era erfarenheter, hur blev det flera år senare efter att ha tagit ut allting?

160 cm, 53 kilo
Satte in 250 cc, släta, runda, framför muskel. Hög profil. Plockat ut dom nu efter 5-6 år

Annons