Annons
2 posts / 0 new
Last post
#1 2023, February 1 - 11:36
Nattuglan1
Nattuglan1's picture
Offline
Last seen: 4 days 5 hours ago
Silver
Joined: 2022-04-18 15:08

Kostnad op tubulära bröst?

Var på läkarbesök idag efter 10 månaders väntetid till Plastikkirurgen, SUS, Malmö. ST-läkaren som undersökte mig sade att de "har sett värre" och att jag är lite gränsfall. Hon skulle konsultera några av sina seniora kollegor och så får jag veta inom en vecka om det blir op eller inte.

Försöker inte har för höga förhoppningar, men jag har sett bilder på de som har mycket finare bröst än jag och som har fått det bekostat av landstinget...det känns som jag alltid drar nitlotterna i livet...iaf, jag ska inte ta ut något i förskott. Behövde bara ventilera lite...

Till min fråga...några som varit på konsultation på en privat klinik och fått reda på vad det skulle kosta att göra en bröstrekonstruktion av tubulära bröst med implantat?
Jag hittar bara väldigt få eller gamla prisuppgifter. Och eftersom det är en så pass "speciell" operation så står det heller inte prisuppgifter på de privata klinikernas hemsidor.

Tänker ifall det inte blir op via landstinget...skulle vilja vara förberedd på vad det annars skulle kosta och om det är värt det (har dålig ekonomi pga sjukdom).

30 -årig kvinna.
Tubulära bröst.
0 barn.
Rekonstruktion av tubulära bröst.
Konsultation 1/2 2023 på SUS Malmö. Planerad operation 2024. Opererad 30/1 2024.

Annons
2023, February 2 - 01:46
Pingpong0000
Pingpong0000's picture
Offline
Last seen: 5 months 2 weeks ago
Silver
Joined: 2020-10-02 22:36

Jag hade tubulära bröst från början (skulle gissa på grad 3) och förstorade brösten med implantat framför muskeln. Det var tillräckligt för att fylla ut brösten, ”platta till” vårtgårdarna och i och med det försvann det tubulära utseendet på mig. Det ansågs inte nödvändigt med någon vårtgårdsplastik, rekonstruktion eller annat, utan jag gjorde enbart bröstförstoring. Det kan vara så ”enkelt”. Men vi är alla olika med individuella skillnader och jag tror att det bästa sättet är att gå på konsultation(er) och diskutera dina förutsättningar med en kirurg och få prisförslag på vad en operation kan kosta.

En annan sak: även om du skulle få ett nej hos ett landsting så har jag förstått det som att kan du söka till andra landsting.
Ge inte upp! Lycka till!

46 år, 68 kg, 168cm.
Min operationshistorik började 1996 när opererade brösten (förstoring) pga tubulära bröst. Totalt 10 st. operationer i narkos, varav 6 st. plastikoperationer i form av bröstoperationer (förstoring/implantatbyte/bröstlyft) och en stor/full bukplastik med fettsugning. Senaste operationen var den 19 januari 2023 med bröstlyft/ankarlyft med fettsugning av magen hos Mattias Ellmér på Nordiska Kliniken.