Annons
1 post / 0 new
#1 2022, April 24 - 04:34
Nattuglan1
Nattuglan1's picture
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks ago
Silver
Joined: 2022-04-18 15:08

Vårtgårdsplastik - att ha eller att inte ha implantat…

Hej,

Jag har tubulära bröst och har lidit av detta under större delen av mitt liv. Då jag hade sekundär amenorre från 14-16 år trodde jag att jag kanske bara stannar i puberteten eftersom mina bröst liknade de som jag hade redan vid 12 års tid lider. När jag väl insåg att det var en missbildning jag hade och att de aldrig skulle utvecklas och se normala ut, bestämde jag mig för att jag förr eller senare ville åtgärda det.
Jag började spara för några år sedan till en rekonstruktion, men jag blev sedan sjuk i en kronisk sjukdom och har haft det svårt ekonomiskt. Eftersom jag redan har mycket kontakt med den offentliga vården känns det pinsamt att söka för det här också, när jag redan har så mycket ”allvarligare” problem.
Funderar därför på at söka mig till en privatklinik. Pga kostnaden för rekonstruktion funderar jag på att bara åtgärda bröstvårtorna, då de är de jag ogillar mest. Hade gärna haft en fin rund form på brösten, samtidigt tycker jag om att känna mig ”naturlig” och tycker det är bekvämt att ha en liten byst då fronten är ”i vägen”. Men å andra sidan vet jag ju inte heller hur det känns att ha en större byst.

Hursomhelst. Jag undrar om någon med tubulära bröst enbart genomgått en vårtgårdsplastik och blivit nöjd med det? Jag tänker att om man senare vill ha implantat kanske man kan sätta in de vid ett senare tillfälle, eller är detta något man generellt blir avrådd från att göra? Tänker om bröstvårtorna töjs ut igen då eller något sådant…

Någon med samma funderingar eller något råd att ge?

29 -årig kvinna.
Tubulära bröst.
0 barn.
Intresserad av bröstrekonstruktion av tubulära bröst.
Ännu ingen konsultation.

Annons