Annons
8 posts / 0 new
Last post
#1 2022, October 27 - 22:22
Philadelphia
Philadelphia's picture
Offline
Last seen: 9 months 2 weeks ago
Silver
Joined: 2011-07-22 13:23

Klinik för uttag?

Hej,

Ska äntligen ta ur mina 9 år gamla bröstimplantat. Det är obekvämt och har börjat värka lite ibland. De är mjuka och jag skulle gissa att kapseln är tunn.

Vill ha en kirurg som är öppen för både borttag och kvarlämnad kapsel, beroende på hur det ser ut.

Hos vem gjorde ni era uttag?
Är ni nöjda, missnöjda?

Har letat och letat men skulle verkligen uppskatta hjälp i detta.

178 cm, 70 kg, 34 år, 1 barn
2013: Bröstförstoring 375cc
2022: Uttag implantat 30/11

Annons
2022, October 28 - 15:27
harbe
harbe's picture
Offline
Last seen: 1 week 5 days ago
Silver
Joined: 2021-12-05 23:22

Richard på Elite Clinic var jag på konsultation hos. Han är öppen för att ta ut kapsel (också en bloc). Fick stort förtroende för honom! Jag plockade dock ut mina på Art Clinic, hos samma kirurg som satte in dom, landade i det efter mkt om och men. På båda mina konsultationer sades att kapseln var tunn och mjuk och båda kirurgerna tyckte den kunde vara kvar så blev att jag lämnade kvar den. Snabb, smidig operation med snabb återhämtning! Väldigt nöjd med ALLT. Peter Zachrisson opererade mig, han är grym. Och bemötandet från art Clinic var fantastiskt från att jag kom till att jag gick och även på återbesöket fick jag träffa en så gullig sjuksköterska. Så Art Clinic kan jag verkligen rekommendera! Men, vill du ta ut kapsel och speciellt som en bloc tror jag du ska satsa på Richard.

37 år, 2 barn.
2007 - bröstförstoring
2022 - uttag implantat

2022, October 28 - 21:19
Sun123
Sun123's picture
Offline
Last seen: 1 day 13 hours ago
Silver
Joined: 2018-11-14 14:31

Jag gjorde min första op hos nordiska kliniken patrik höijer och samma med uttag. Är så nöjd och dem blev mycket finare än innan med en minilyft, är snart i 3 mån efter uttag. Jag tog ut dem också pga obekvämlighet och tyckte inte om känslan att ha något i kroppen.
Jag lämnade kvar kapseln då jag hade mina bara i 7 månader, men om du inte har några symptom som bii så är det bättre att behålla kapseln då det är mindre op.
Jag tog ut mina i lokalbedövning och tog bara 30 min och jag mådde mycket bättre än första op hade bara muskelvärk i början.

2022, October 31 - 21:10
Philadelphia
Philadelphia's picture
Offline
Last seen: 9 months 2 weeks ago
Silver
Joined: 2011-07-22 13:23

harbe:
Jag var på konsultation idag hos Richard på Elite Clinic :)
Jag fick ett bra intryck och jag tyckte det var bra att han var öppen för både uttag och enbloc, men jag tycker det känns onödigt att göra enbloc, både för plånboken och att det är ett större ingrepp, eftersom jag inte har några symtom på BII. Jag har dock Allergan texturerade och han tyckte det var bra att jag tog ut dom, men jag fick inte uppfattningen att kvarlämnad kapsel skulle bli ett problem. Om han hittade något som såg konstigt ut skulle han avlägsna det och ta prov på det.

Han sa att han kommer ta bort kapsel nedtill för att förhindra att man stänger in vätska. Jag nämde att jag känner ärr/stygn från förstoringen undertill och att jag gärna vill att han tar bort det för det känns så obehagligt att ta på det. Det var inga problem. Av samma anledning vill jag helst inte känna kapseln när det är läkt, att ha något hårt och äckligt i bröstet, men det sa han att man bara gjorde om kapseln var kraftig.

Min kapsel verkade inte vara så farligt. Den var inte supertunn men inte kraftig om jag förstod det rätt. Brösten känns ganska mjuka tycker jag, men jag har svårt att bedöma sånt såklart. Men jag är lite orolig över hur mycket kapseln kommer kännas sen, och om det kommer störa mig, att jag tycker det är läskigt att ta på brösten. Enligt honom så absorberar kroppen inte upp kapseln, som jag har läst att vissa skriver.

Kul att du blev så nöjd! :) har du haft några bekymmer med att kapseln är kvar, eller oro över att ha lämnat kvar den?

Sun123:
Vad roligt att du också är så nöjd! Peppande att läsa om andra som är nöjda :)
Jag gjorde mina hos Mattias Elmér på Nordiska Kliniken (då Laser & Estetik) och har stort förtroende för honom, men det är inte optimalt med två resor upp till Stockholm från Göteborg för min del med småbarn och jobb osv.

178 cm, 70 kg, 34 år, 1 barn
2013: Bröstförstoring 375cc
2022: Uttag implantat 30/11

Annons
2022, November 4 - 11:20
Sun123
Sun123's picture
Offline
Last seen: 1 day 13 hours ago
Silver
Joined: 2018-11-14 14:31

Hoppas det blir bra för dig med, för mig kan jag inte känna eller klämma på min kapsel men däremot är mina bröst större än innan första op.. vetinte om det är kapseln eller lyftet som gjorde ökningen men har läst om att kvarlämnad kapsel kan ge en volymökning men det kanske inte stämmer helt

2022, November 7 - 14:54
harbe
harbe's picture
Offline
Last seen: 1 week 5 days ago
Silver
Joined: 2021-12-05 23:22

Philadelphia: jag var tillslut (efter konsultationerna) helt klar med att lämna min kapsel som var tunn och mjuk. Just pga kändes som en onödigt stor op att ta ut allt när två av två kirurger tyckte samma. På art Clinic gjorde de även ultraljud på brösten där man såg tunna kapseln och han sa även att implantaten såg hela ut (vilket dom också var).
Jag har inte känt av kapseln alls. Brösten nu är jättemjuka och har verkligen känt och klämt men dom känns som vanliga bröst ☺️ Inget hårt eller så där inne. Har noll oro för att ha lämnat kvar utan känner fortfarande att det var helt rätt beslut. Tror min kapsel lämnades i dess helhet med, läste innan att man kan ta en bit/snitta i den för att det inte ska samlas vätska men min kirurg sa att det inte behövs. Om jag fattade rätt. Han tvättade rent inuti och spolade för att få bort ev silikonrester och som sagt har inte nångång (ens i början) känt kapseln där inne.

Har med hört att iom att det är kroppens egen vävnad så bryts kapseln ner helt eller delvis efter en tid men kanske inte stämmer då? Har inte fördjupat mig i det och tänker så länge allt känns bra och jag inte har några besvär så är jag lugn ☺️

Jag tror att risken för komplikationer är större om man tar bort kapseln än lämnar den kvar. Och har man inga problem eller att kapseln är väldigt hård och tjock så är det en större risk att ta bort den pga blödningar osv. Så jag tror att du gör rätt i att lämna dom, jag har inte märkt av mina alls som sagt ☺️

37 år, 2 barn.
2007 - bröstförstoring
2022 - uttag implantat

2022, November 11 - 22:10
Philadelphia
Philadelphia's picture
Offline
Last seen: 9 months 2 weeks ago
Silver
Joined: 2011-07-22 13:23

Vad skönt att höra andra som lämnat kvar kapseln och känner sig nöjda med det. Gick med i en grupp på facebook men jag fick bara ångest då jag såg att personer inte ens fick nämna det. Jag gick sedan med i en internationell grupp där alla är så vänliga. Känner mig nu helt trygg i att göra som magkänslan först sa, att lämna kapseln.

Om två veckor ska de ut, och jag är nöjd över att välja med mindre ingreppet och kirurgen tyckte också att det var bra. Han kommer ta bort nederdelen på kapseln och gamla stygn och så, och ta bort allt som ser konstigt ut.

Kommer bli helt platt, börjar känna att jag ändrar mig ibland, men det som gör att jag vill ta ut dom är viktigare. Får väl transplantera fett sen i värsta fall, det löser sig.

178 cm, 70 kg, 34 år, 1 barn
2013: Bröstförstoring 375cc
2022: Uttag implantat 30/11

Annons
2022, November 11 - 22:16
harbe
harbe's picture
Offline
Last seen: 1 week 5 days ago
Silver
Joined: 2021-12-05 23:22

Alltså känslan att vara utan implantat är underbar. Jag kan med sakna fylligheten ibland. Vissa kläder sitter inte lika snyggt osv. Största skillnaden var att jag blev väldigt platt upptill, det mesta sitter liksom från bröstvårtan och ner eller hur man ska säga och noll fyllighet upptill på brösten. Inte hittat nån bra bh än som kan pusha upp allt lite haha men det är liksom värt att vara mer åt det platta hållet för bara att veta att man inte har nåt skit i kroppen är 🙏🏻

Och jag tycker du gör helt rätt i att gå efter magkänslan. Det kommer bli bra och vetskapen i att ser nåt inte så bra ut så tas det bort. Så bestämde vi med innan min op.

37 år, 2 barn.
2007 - bröstförstoring
2022 - uttag implantat