Annons
3 posts / 0 new
Last post
#1 2023, June 7 - 14:16
Giraffen
Giraffen's picture
Offline
Last seen: 3 months 1 week ago
Brons
Joined: 2022-11-23 11:10

Ni som gjort OP via landstinget

Hej,
jag undrar, ni som gjort bukplastik via landstinget, hur har er procedur varit?
Jag har varit hos sjuksköterskorna och fotat och mätt magen och blivit vägd och kvalar in för kraven på bukplastik.
Nu har jag blivit kallad till besök hos kirurgen, och jag undrar vad det är man ska kolla då. Är det så att jag ligger på gränsen så man ska kolla återigen om jag uppfyller kraven eller är det mer en koll av vilken typ av operation som ska planeras? Vid undersökningen uppmättes också en mindre diastas, och jag vill framförallt få bort hänget som ger mig klåda, samt hoppas få mer stabilitet i bål/rygg.
Är skitnervös över kommande kirurgbesök.....

Annons
2023, June 11 - 14:48
Hejhajfena
Hejhajfena's picture
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Brons
Joined: 2022-11-18 19:33

Hej!
Jag opererades via landstinget i december förra året. Jag träffade dock ingen sjuksköterska innan plastikkirurgen utan träffade kirurgen direkt och fick även godkännande där och då. Han gjorde precis som ssk gjort på dig, mätte, fotade osv. Gick även igenom hälsodeklaration för att se så att jag var frisk nog för operation, pratade om risker, hur operationen går till, förväntningar och hur läkningen ser ut. Sen när det var klart gick jag ut till planerare och fick min operationstid, otroligt smidigt!

Bukplastik 6/12-22, Aleris Malmö

2023, June 20 - 14:28
Giraffen
Giraffen's picture
Offline
Last seen: 3 months 1 week ago
Brons
Joined: 2022-11-23 11:10

Ok nu har jag varit på mitt besök.
Det var helt enkelt ett precis likadant besök som hos sköterskorna. Vägning, mätning och fotografering.
Jag tror att det blev en kirurgbedömning då jag ligger precis på gränsen på BMI. Så träligt då jag tränar crossfit tre ggr i veckan och det gör ju inte direkt att jag går ned i vikt. Men jag blev beviljad op och ställs i kö och vi pratade igenom proceduren. Så nu ska jag leva hälsosamt, inte banta men inte gå upp i vikt. De är stenhårda i sina kriterier. Skitjobbigt men såklart någonstans måste man ju dra gränsen så att man får någon hjälp i när man sger ja eller nej. Så jag ska fortsätta träna, och verkligen hoppas på att jag kan gå ned något kilo så jag ligger lite under gränsen och inte behöver ha sådan viktpanik hela tiden. Men sååå svårt efter 45. Det är superdupersvårt att gå ned. Tyckte jag det var svårt förr är det omöjligt nu. Har tom kört vattenfasta 5 dagar och bara gått ned lite lite. Men skam den som ger sig.....jag köttar på.