Annons
4 posts / 0 new
Last post
#1 2023, July 10 - 15:06
Hösten2023
Hösten2023's picture
Offline
Last seen: 1 year 1 month ago
Brons
Joined: 2023-01-26 22:37

Stor bukplastik - Vart läggs snitten?

Hur gjordes det vid din stora bukplastik?
Försvann dina bristningar som du hade ovanför naveln eller flyttades de ner så de hamnade vid troskanten?

Jag har försökt söka på hur det översta snittet kommer att läggas när man gör en stor bukplastik.

Har sett på youtube att de i USA lägger det översta snittet i det magväck som blir naturligt när man böjer sig ner, ovanför naveln. Sedan tar de bort huden mellan detta snitt och snittet vid blygdbenet. Detta innebär ju att alla bristningar som är i området de skär bort försvinner.

Men hur gör man i Sverige?
Har förstått det som att man gör snittet vid blygdbenet och ut mot höftbenen och sedan drar ner huden så långt det är möjligt från revbenen och nedåt.

Tacksam för svar/bilder :)

Annons
2023, July 11 - 20:30
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 23 hours 7 min ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Jag tror du får räkna med att det beror på hur mycket överskottshud som finns. Dvs, har man verkligen så mycket bristningsfri hud kvar att den räcker ner till troskanten om kirurgen tar bort all hud med bristningar däremellan? I så fall kan det nog gå - frågan är då om överskottet är lokaliserat främst mitt på magen Ev har man annars problematiken att det vanliga bikinisnittet inte räcker, för att det lämnar för mycket lös hud kvar i sidan istället. Man kan då överväga att komplettera med ett lodrätt snitt, men det försöker man ju gärna undvika. Detta bör kirurgen kunna svara på vid en konsultation.

Man brukar ju prioritera att få ner ärret under troskanten, så det inte syns i bikini t ex.
Det du säger om naturligt hudveck torde avse det undre snittet, det som sedan blir det synliga ärret? För jag ser inte riktigt det viktiga i att snitta just i ett hudveck längre upp, om du ändå ska dra ner den huden intakt ner till venusberget, så när som på ett nytt hål för naveln..? Är det jag som missar något?
 

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 66 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att POF behöver ha en aktuell mailadress till er för att ni ska kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)! Dubbelkolla gärna i er profil, så att ni verkligen får mail till den adress ni har registrerat.

2023, July 17 - 12:17
annika79
annika79's picture
Offline
Last seen: 2 days 25 min ago
Silver
Joined: 2016-08-06 09:26

Nu är det väldigt längesen jag gjorde en stor bukplastik, på bilder som jag sett nu så har snittet lagts längre ner än på mig. Jag har bristningar kvar mellan naveln och snittet, men det beror ju helt på hur mycket man har från start. Jag hade piercing i naveln innan och det lilla ärret har hamnat precis vid snittet precis nedanför troskanten. Blev ett väck på sidorna efter min operation vilket tydligen var vanligt, det korrigerade dom. Dom tog bort 550 g hud från min mage. Jag är supernöjd trots ärret som stör lite, men hellre det än lös hud som såg hemskt ut.
Klart att det gjorde ont, men inget i jämförelse av att ha ett diskbråck. Det värsta var att nysa, gjorde sjukt ont då dom sytt ihop magmusklerna. Jag var tillbaka i jobb efter sju dagar.

2 barn, 43 år, 168 cm, 63 kg
Stor bukplastik -11
Blygdläppsförminskning -17
Ögonlocksplastik -21

2023, August 6 - 13:26
Fullbukplastik64
Fullbukplastik64's picture
Offline
Last seen: 6 months 2 weeks ago
Brons
Joined: 2023-08-06 12:44

Hej Annika! Jag gjorde full bukplastik med sydda magmuskler i februari i år! mitt ärr hamnade långt ner under troskanten mao precis där behåringen börjar. Det har gått 19 v och läkeprocessen har varit tuff stundtals men äntligen känner jag mej fullt rörlig, det som är lite drygt nu är när nervtrådarna börjat leta sej tillbaka till varandra med att det spänner och drar i ärret men det får man tydligen leva med upp till 1 år plus med att magen svullnar mycket mot dagens slut! Som du skriver så var det fruktansvärt med nysningar och hostningar den första tiden OCH att resa sej upp🥺 Orsaken till min op var ett överhäng efter viktnedgång! 2,6 kg överskottstider togs bort.

Annons