Annons
2 posts / 0 new
Last post
#1 2022, June 15 - 06:27
Jazze
Jazze's picture
Offline
Last seen: 10 months 1 week ago
Silver
Joined: 2021-04-04 08:25

Ta sig ur sängen smidigt

Jag gjorde en full bukplastik och ett bröstlyft för två dagar sen. Jag fick på kliniken visat för mig hur jag ska böja på benen,’rulla över på ena sidan och sen trycka mig upp med handen jag inte ligger på. Har ni något annat tips? Tycker det drar väldigt när jag ska i och ur sängen. Annars har jag inte ont. Kan man dra sig upp m h a ngt rep eller trycka ifrån med en stav man sätter i golvet? Tacksam för tips!

38 år. 3 graviditeter. 165 lång, 60 kg. Gjorde en blygdläppsförminskning i december 2021 på Akademikliniken i Göteborg (Hans Mark).

Genomförd full bukplastik samt bröstlyft utan implantat 13 juni 2022. Även det Akademikliniken Göteborg men denna gång med kirurg Jonas Lundberg.

Annons
2022, June 18 - 12:03
nanewretman
nanewretman's picture
Offline
Last seen: 1 year 8 months ago
Brons
Joined: 2022-06-18 11:25

Hej, gjorde full bukplastik i måndags.
Jag har gjort kejsarsnitt för många år sedan och använde mig då av nedan ”metod” och den fungerar bra även nu efter bukplastiken:

1. Jag ser till att jag ligger nära sängkanten först. Sedan sätter båda händerna snett bakom kroppen
2. Drar upp knäna en bit och sätter ner fötterna i sängen
3. Sedan pressar jag upp kroppen till nästan sittande genom att samtidigt skjuta ifrån med armar och fötter mot sängen. Känns inget i magen om man låter armar och ben göra jobbet.

4. När jag väl nästan sitter upp så lutar jag hela kroppen mot sängkanten och böjer överkroppen så att magen en sträcks.

5. Sedan kan jag enkelt föra benen över sängkanten och tar stöd av armarna mot sängkanten eller nattduksbordet som jag ställt lite längre ner invid sängens långsida (vanligtvis så står det ju uppe vid huvudändan).

Jag har provat att dra mig upp med ett band som sitter fast på en krok i väggen bredvid sängen samt att rulla på sidan i liggande ställning först men jag tycker att det absolut minst smärtsamma är att ta sig upp i nästan sittande i sängen. Med lite ben- och armstyrka har jag lyckats att inte belasta magmusklerna en enda gång efter denna op.

Men alla hittar ju sin ”bästa” teknik 😀