Annons
7 posts / 0 new
Last post
#1 2022, August 20 - 21:02
elloidee
elloidee's picture
Offline
Last seen: 1 year 6 days ago
Brons
Joined: 2022-08-20 19:49

Blygdläppsplastik Stockholm (Rika Hammarström)

Hej,

Det har nu gått ca 6 veckor sedan jag gjorde förminskning av de inre blygdläpparna samt klitoriskappan hos Dr Rika Hammarström, så jag tänkte att jag kunde berätta lite om min upplevelse.

Till och börja med har jag i många år lidit av extrema psykiska besvär, till stor del orsakade av mina inre blygdläppar. Det finns mycket att gå in på på den fronten, men kort sammanfattat kring detta har jag trots mycket terapi, alltid haft kvar tanken om att operera mig. Jag har inte vågat visa mig naken sedan de negativa tankarna kring mitt underliv uppstod vilket var någon gång i tidig tonårsålder.

Äntligen nu i våras bokade jag en konsultation hos Rika. Det var inte en särskilt lång konsultation. Jag fick klä av mig på nedre kroppen, sätta mig i gynekolog stolen och så tog hon bilder av mina blygdläppar. Efteråt tittade vi på bilderna och diskuteradevad som kunde göras och jag kände direkt att hon förstod mina problem, vilket jag inte hade upplevt att de två tidigare gynekologerna som jag varit hos gjorde. (de tidigare fallen gick något i stil med - 18 år: blev tillsagt att jag var för smal trots att jag var fullkomligt normalviktig och att om jag gick upp i vikt skulle mina inre blygdläppar inte sticka ut, vilket inte stämde alls. 19 år: "men de är symmetriska i alla fall"). Jag bestämde, som jag även visste innan, att jag ville göra en förminskning av de inre blygdläpparna (35 000kr) samt en förminskning av klitoriskappan(20 000kr). Sammanlagt skulle det kosta 55 000 kr, vilket är väldigt dyrt, ja, men extremt värt det jämfört med alternativet. Det var inte en särskilt personlig konsultation men hon kändes kunnig och jag var villig att direkt boka en operationstid, som blev bara en vecka efter. Ju snabbare desto bättre!

Viktigt att nämna är att frakturan för operationen ska betalas minst 6 dagar innan själva operationen.

Själva operationsdagen. Om någon har specifika frågor kan jag svara på dem men för att hålla det kort:
Det kändes som en väldigt utsatt och sårbar situation för mig, men allting gick bra och jag hade trots allt sett fram emot denna dagen i flera år. Operationen skedde under narkos och jag fick även lokalbedövning. Det fanns inget tillfälle efter operationen som jag hade ont över huvud taget. Det värsta med det hela skulle jag säga var att ha kanylen i armvecket då jag är nålrädd och det sved en del.

Efter operationen fick jag skjuts hem av en vän som stöttat mig igenom det hela. Det har aldrig gjort ont sedan dess men de första dagarna var det om något väldigt ömt och obekvämt, framförallt när jag skulle sova. Bedövningssalvan hjälpte otroligt mycket som tur är.

Den första veckan var allt VÄLDIGT svullen. Den vänstra inre blygdläppen var dubbla storleken av den högra och det såg helt blåslaget ut där nere. Men efter ca 1 vecka började det lägga sig. Jag har väldigt lätt att få sår så detta kom inte som en chock för mig utan jag var förberedd på att det troligtvis skulle bli så. Efter att ömheten började släppa (minns inte exakt när det var tyvärr) började det klia väldigt mycket kring stygnen. Detta höll i sig ända tills nyligen, men det var helt klart på en hanterbar nivå. (Igår lossnade även mitt sista stygn, ett som var på klitoriskappan yay!!)

Som det ser ut i nuläget är jag så himla nöjd. Jag var otroligt nöjd redan vecka 2 och minns att jag grät en kväll av tacksamhet över att ha blivit av med denna stora osäkerheten. Jag vet att svullnaden kommer lägga sig ännu lite till, men jämfört med utgångsläget är det redan en enorm förändring.

Detta var min lilla historia. Juste, jag ska ha återbesök också 10-12 veckor efter operationen för en kontroll.

ps. ber om ursäkt för stavfel för har inte läst igenom detta men skriv gärna med frågor om du har någon c:

173 cm, 59 kg
Har gjort blygdläppsplastik hos Dr Rika Hammarström efter flera år av främst psykiska, men även en del fysiska besvär.
Är intresserad av näsplastik samt läppfillers i framtiden.

Annons
2022, September 2 - 11:47
alice365
alice365's picture
Offline
Last seen: 1 year 6 months ago
Brons
Joined: 2022-09-02 11:39

Vad kostade konsultationen för dig? Har läst någon som betalade typ 350 och någon 2000. Bokade konsultation igår och då sade dom att det skulle kosta 2000, vilket jag tycker är väldigt dyrt för enbart konsultation och även märkligt att det verkar skilja sig. Är du nöjd över resultatet nu när det gått lite längre tid? :)

2022, September 9 - 18:58
elloidee
elloidee's picture
Offline
Last seen: 1 year 6 days ago
Brons
Joined: 2022-08-20 19:49

Konsultationen skulle ha kostat 2000 för mig men eftersom jag har frikort sa de att den inte kostade något alls vilket kom som en positiv överraskning. Men skulle räkna på 2000 om du inte har frikort. Håller med att det är ett saftigt pris för enbart en konsultation.

Är absolut nöjd med resultatet, men viktigt att komma ihåg är att jag troligtvis hade blivit nöjd med det mesta jämfört med utgångspunkten. I nuläget är vänstra blygdläppen fortfarande lite större, vilket jag inte tror kommer förändras. Personligen är jag okej med det men får avvakta och se vad hon säger när jag går på återbesök, om det är kvarliggande svullnad eller ej (:

173 cm, 59 kg
Har gjort blygdläppsplastik hos Dr Rika Hammarström efter flera år av främst psykiska, men även en del fysiska besvär.
Är intresserad av näsplastik samt läppfillers i framtiden.

2022, October 19 - 17:34
Kimbellaxo
Kimbellaxo's picture
Offline
Last seen: 10 months 1 day ago
Brons
Joined: 2022-10-08 21:53

Oj vad dramatiskt pris skillnad jämfört med vad jag fick. Jag var på konsultation hos Rika Hammarström idag och hon sa att blyggläppförminskning kommer kosta 45.000 plus ytterligare 45.000 kr för förminskning av klitoris kappan.

Hon sa om jag väljer att operera båda samtidigt så blir det 10.000 kr rabatt så allt som allt 80.000 kr för samma operation som du har gjort.

Väldigt konstigt, fick du någon rabatt av landstinget eller betala du allt helt privat?

Denise Fagerberg

Annons
2022, October 21 - 08:05
Julle123
Julle123's picture
Offline
Last seen: 1 year 5 months ago
Brons
Joined: 2022-10-21 07:54

Hej! Jag har bokat en operation hos Rika, har också funderat på detta länge har valt nu att boka! Men det enda jag är extremt orolig över är att ärren gör så att det smärtar under sex, har du testat att ha sex och hur har det gått isåfall? Man vill ju inte riskera att det gör ont och förstöra sexlivet haha.
Och vilken teknik skar hon som? Har hört att många kirurger föredrar wedge procedure då det blir mest naturligt. Tacksam för svar!!

2022, October 23 - 19:57
Kimbellaxo
Kimbellaxo's picture
Offline
Last seen: 10 months 1 day ago
Brons
Joined: 2022-10-08 21:53

Vad använder Rika för teknik under en blygläppförminskning? Hört att man kan göra dem innanför blygläpparna men det ökar risken för infektion.

Denise Fagerberg

2023, November 15 - 13:22
lindaal
lindaal's picture
Offline
Last seen: 3 months 1 week ago
Silver
Joined: 2021-04-11 20:03

Undrar också vilken teknik Rika använder. Samt ifall du har upplevt någon skillnad i din känsel efter operationen? :)

0 barn, 28 år, 159 cm, 60 kg
Vill operera bröst, näsa och blygdläppar

Annons