Annons

Bröstförstoring nov 2014 - Gerlee Plastikkirurgi - Helsingborg Marcus Gerlee - Geléhallon91

Geléhallon91's picture
Geléhallon91

0 barn, 21 år , 175cm, 60 kg
Strl före op: 70B
Strl efter op:
Op 27/11-14 Dr Marcus Gerlee, Gerlee Plastikkirurgi
425cc runda mentor, delvis bakom muskeln

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Thursday, 27 November, 2014

Klockan ringde 8:30 och då var det dags att släpa sig upp efter en orolig nattssömn för att ta min sista dusch Hibiscrub. Jag började med att raka benen och under armarna då jag tvivlade på att jag skulle ha möjlighet att göra det på ett tag framöver. Sedan tvättade jag håret med schampo och balsam (slapp duscha håret med hibiscrub) och slutligen dubbelduscha jag i hibiscruben. Efter att ha tvättat bort alla mina synder (internt skämt) så kände jag mig renare än någonsin men också väldigt torr och fnasig då jag åkt på en förskyldning 6 dagar tidigare som envist satt kvar. Så trots många varningar inne på detta forum så tog jag lite lipsyl på läpparna, då jag i stundens hetta hellre dog än att gå utan ända fram tills efter operationen. Tänkte att då man har mask över munnen så borde det ju inte spridas så mycket bakterier, och i ärlighetens namn så sitter ju de flesta och knappar på sina telefoner tills strax innan operationen vilket är den VÄRSTA bakteriebomben som finns. 

 

Då jag inte själv bor i Helsingborg så bodde jag och min kompis på hotell så jag följde med henne ner till frukostbuffen vilket var rena tortyren när man såg alla godsaker. Tänkte att jag hade dödat för att lite bacon och äggröra och ett stort glas juice så torr som man var i munnen med tanke på fastandet inför OP.

Efter det promenare jag ner till kliniken som ligger 300 meter från hotellet och blev varmt välkomnad av receptionisten som kom ihåg mitt namn från konsultationen dagen innan och där jag fick skriva på papper och betala för min kapselförsäkring som jag valt att välja till. Efter det blev jag hänvisad till ett mysigt väntrum där jag slog mig ner i en äggstol och inväntade sköterskan som skulle ta mig till omklädningsrummet. Efter 35 minuter blev jag inkallad och fick komma in till ett litet rum med oklädningsskåp, något som såg ut som en slags tandläkarstol och med radion på en behaglig nivå för lite avslappning. Där fick jag sedan byta om till operations rock, en stor mjuk morgonrock, operationsmössa och rosa tofflor. Efer 10 minuter kom Erika in (min sköterska som varit med både vid telefonkonsultation och konsultationen dagen innan, samt som skulle göra läppfillers på mig dagen efter) in och sa att "nu ska du få lite frukost". Givetvis var det ingen riktig frukost utan det var dags för dropp. Det kändes som att hjärtat skulle slå sönder revbenen så hårt som det bulta då jag är väldgit nålrädd, men Erika satt lungt med mig och pratade om mitt arbete och jag märkte knappt när det stack till i armen och satt och vänta på att det skulle göra ont, men det gjorde det inte. I samband med det fick jag en panodil (mot huvudvärk från sömnbrist) och en tablett mot illamående, sen lämna hon rummet och så fick jag sitta och invänta kirurgen.

 

Efter 20 minuter och lite roliga snapchats och ett videosamtal med min pojkvän iförd min sexiga OPmössa kom kirurgen in och vi gick en sista gång igenom storleksvalet, profilen och om jag hade några eventuella frågor. Sedan satte han igång och rita. Under tiden knacka det på dörren och narkosläkaren kom in och sa att hon fått information om att jag varit sjuk (kirugen skämtade t.o.m med mig under tiden han rita genom att härma mig när jag dersperat försökte hindra min rinnsnuva från lämna näsan och drypa längst mitt ansikte) och hon hade därför med sig ett stetoskåp där hon lyssnade på mina lungor medan jag tog några djupa andetag för att dubbelkolla om jag var tillräckligt frisk för att opereras. Hon gav klartecken och kirurgen avslutade sina ritningar och lämnade sedan rummet. Strax efter det kom Erika in och gav mig en morfintablett och tog bort droppen och sedan kom en narkossköterska in och ledde in mig i Operationssalen. Där fick jag ta av mig kläderna och hoppa upp på operationsbordet. Narkosläkaren kom in och förklarade lungt hur allt skulle gå till. Jag var hypernervös då jag hört att många varit nervösa inför kanylen, som jag först i efterhand förstod att Erika redan satt på mig någon timma innan. Jag hade väntat mig att jag skulle få en stor jävla nål in i armen så jag låg där som på min dödsbädd och inväntade min död. Sedan såg jag hur hon koppla in en slang som inte kändes och sedan tog hon blodtryck och slutligen fick jag ta några andetag i en syrgasmask. Hon bekräftade även att jag skulle få dubbeldos mot illamående då jag har världen spyfobi och bett om detta. Sedan förklarade hon att jag nu skulle sövas och att man ibland kan drömma lite konstiga drömmar under narkosen men att man oftast kan styra dem genom att tänka på något fint innan man somnar in, så det var precis vad jag gjorde och efter det var det svart.

 

Jag vaknade upp och från skillnad till många andra kändes det som att jag hade sovit ett tag, men jag var inte alls groggy eller illamående utan det kändes precis som när jag vaknat i min gosiga hotellsäng tidigare på morgonen. Jag kände nästintill ingen smärta förens jag rörde lite på mig då det stramade men det kändes inte mer än träningvärk dagen efter ett bröstpass. Jag räckte mig efter min telefon som Erika satt på laddning under operationen så den var fullladdad och redo för att besvara alla förväntasfulla/oroliga familjemedlemmar och vänner. Fortfarande ingen direkt smärta och efter 15 minuter var jag redo att dricka lite vatten som stod vid sängen (och som jag längtat). Jag fick information om att jag kommit ur operationen vid 13 och vaknat upp vid 14, och redan klockan 15 hade jag själv rest mig och klätt på mig mina kläder och var uppe och gick utan problem. Jag drack lite saft och ännu mer vatten då jag var tvungen att kissa innan jag fick lämna kliniken. Slutligen kom kirurgen in och kollade det sista så att allt såg bra ut, han kollade på mig lite fundersamt runt munnen och tog sedan och drog sitt finger strax ovanför mina läppar och frågade om jag hade ätit något. Jag svarade nej och man såg riktigt hur han gned sina fingrar mot varandra och försökte identifiera kletet han just dragit från mitt ansikte. Jag log lite oskyldigt och han gav mig sedan klartecken att åka hem. Så fort han lämnat rummet slet jag upp mobilen och kollade mig själv i kameran, jag hade lipsyl runt hela munnen xD. Det måste levt sitt egna lilla liv under operationen men det ska inte ha varit någon fara. 

 

Jag fick en med mig en liten doggybag med tabletter för de kommande dygnet och instruktioner om hur mitt bröstband skulle sitta och sedan fick jag hjälp att bära ner min väska där jag mötte upp min kompis. Vi knallade tillbaks till hotellet där vi bäddade ner oss och såg på Keeping Up with the kardashians i några timmar innan vi gick ut för att käka pizza. Jag hade fortfarande inte speciellt ont, det kändes ju när jag gick och man vaggade ju fram lite. Däremot kändes det ingenting när jag låg stilla i vissa lägen. Det var först nu när jag skulle gå och lägga mig som det började spänna en del och då jag absolut INTE kan sova på rygg så gjorde jag ett tappert försök på enbart mina panodil men vid 00:00 så gav jag upp och tog en morfintablett som jag undvikit då jag hört att vissa blivit väldigt illamående av dem. Nu en och en halvtimma senare känner jag faktiskt inte av tabletten så mycket, visst lättade smärtan men inget illamående, ingen yrsel osv. Hoppades på att bli såpass dåsig att jag skulle somna trots att jag inte kan sova på rygg, men istället blev jag lite gottesugen så tog fram godispåsen och festisen som jag inte alls varit speciellt sugen på innan och snaskade i mig. Nu vet jag inte om jag åter igen ska försöka sova eller om jag ska kolla en film på datorn. Har återbesök på kliniken imorgon kl 9 och sedan ska jag även lägga in fillers för första gången. Trots det så är jag ändå mest förväntasfull inför hotellfrukosten som jag suktat efter sedan imorse, gud vad gott det ska bli med bacon! laugh

2014, November 28 - 10:43
Angel14
Angel14's picture
Offline
Last seen: 1 year 8 months ago
Silver
Joined: 2014-11-25 23:23

Roligt att läsa andras berättelser ang op, min op sker den 2/12 om 4 dagar på citadell woho :D

2014, November 28 - 16:11
Geléhallon91
Geléhallon91's picture
Offline
Last seen: 5 years 4 days ago
Silver
Joined: 2014-11-13 16:14

Lycka till och hoppas du får en lika bra upplevelse som jag! Faktiskt inte varit i behov av morfintabletter alls hitills men tog en igår enbart i hoppp om att den skulle göra mig dåsig så jag somna (Har jätteproblem med att somna på rygg). Annars gör jag allting själv som vanligt förutom att bära mina tunga väskor och ibland kan det vara lite svårt att få på sig jackan själv men resten funkar galant!

Annons
Annons
Annons