Annons

Bröstförstoring aug 2015 - Gerlee Plastikkirurgi - Helsingborg Marcus Gerlee - sandidee

sandidee's picture
sandidee

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Monday, 17 August, 2015

Hej! Nu tänkte jag berätta om min upplevelse av när jag gjorde bröstförstoring. Jag satt själv och läste många operationsberättelser inför min operation och det fanns inte särskilt många om just den klinikien jag valde och läkaren jag skulle behandlas utav. Därför skriver jag det här, för att lugna er där ute som letar efter bekräftelse och svar.

 

I maj 2015 bokade jag in min konsultation hos Gerleekliniken i Helsingborg. Åkte dit med sällskap av min syster och genast när vi klev in genom ingången kände jag mig trygg och välkommen. Världens gulligaste receptionist Bim satt och välkomnade oss och nervositeten la sig direkt. 

Jag fick fylla i lite papper och därefter kom en kvinna vid namn Katarina och hämtade mig. Uppe i behandlingsrummet satt Marcus Gerlee och välkomnade mig. Jag fick all information och ville ha, det fanns utrymme att ställa frågor och jag kände mig väldigt trygg och nöjd med mitt val av klinik när jag gick ut från kliniken någon timme senare. 
 
Jag bokade sedan in min operation bara någon dag senare och ville göra det efter sommaren. En lång sommar senare ringde klockan 06.00 den 17 augusti (nu 5 dagar sedan) och jag åkte iväg till Helsingborg för att opereras.
Jag välkomnades som förut av supertrevlga receptionisten och fick ganska direkt följa med en sköterska upp till ett behandlingsrum. Där fick jag drop i form av ''mat'' för att jag fastat sedan kvällen innan. Jag fick sitta och bläddra i tidningar och pilla med telefonen medan jag väntade på att Marcus skulle komma in och prata med mig och rita på mig. Någon timme senare var det dags. Jag var otroligt nervös inför just narkosen men möttes av världens snällaste man som jobbat inom narkos i snart 40 år. Han berättade tydligt varje steg vad han gjorde och varför så att jag låg lugn och nervositeten la sig. Jag kände mig delaktig och inte bortglömd vilket kändes otroligt bra. Det sista jag minns var att han tryckte in något i min drop och sa att han skulle se hur jag reagerade på det. Jag reagerade förmodligen bra för när jag vaknade låg jag i uppvakningssalen med nya fina bröst. Det kändes som det hade gått 3 sekunder och jag hade sovit så himla gott. 
 
Förvånansvärt nog var jag väldigt pigg och glad när jag vaknade. Jag kände inte av någon smärta, vilket förmodligen berodde på smärtstillande och lokalbedövningen. Den supersnälla sköterskan kom och pratade med mig och likaså Katarina som jag träffat tidigare innan operationen. Redan en kvart efter att jag vaknat ur narkosen var jag uppe på fötter och gick omkring på avdelningen. Jag var så glad, så lättad och nöjd över att jag äntligen fick äta. Jag var så hungrig innan operationen så det var nästan det som var mitt största bekymmer just då.
 
En timme senare fick jag åka hem. Det fanns möjlighet att sova på hotell men eftersom jag bara bodde 40 minuter bort ville jag hem och lägga mig i min egen säng.
 
Dagen därpå var det dags att åka på återbesök för att få mer information kring bröstband, medicinering, bh och sådan som man hade glömt om man hade fått den informationen samma dag som operationen då det pågick för mycket i huvudet där och då. Katarina mötte mig och tittade på mig och sa att alla läkarna var förvånade över hur stark och glad jag var. Jag är ganska liten i storleken både i längd och bredd så det förväntades nog att jag skulle vara gnällig och svag efter en sådan operation. Men mycket träning i mina dagar har stärkt min kropp och jag klarade det bättre än både dem och jag trott. Positivt!
 
Katarina visade hur bröstbandet skulle sitta och att det skulle användas varje dag i 3 veckor föra att skapa ''skidbacke'' på mina bröst. Jag vill inte att brösten ska sitta uppe vid halsen så det tänker jag följa strikt. Redan nu 5 dagar efter operation ser jag skillnad och det händer saker varje dag så det blir bara bättre och bättre.
Jag slutade med alvedon helt idag då jag har haft ont i magen av medicinen. Jag känner att det spänner över brösten och speciellt i snitten men det är en överkomlig smärta, mer som en stark träningsvärk, så jag har trappat ner med alvedonen. Jag fick OxyDerm som jag tar vid läggdags och på morgonen för att undvika den värsta smärtan som kan uppstå. 
 
Överlag mår jag oförskämt bra och det har bara gått 5 dagar. Varje dag blir det bättre och det bästa man kan göra är att sova, vila och inte anstränga sig i onödan. Jag låg nästintill stilla de 3 första dagarna och där tror jag kroppen repererade sig ganska mycket. 
 
Kort sammanfattat är jag mycket nöjd med kliniken och Gerlee som läkare. Proffsigt bemötande och väldigt bra information om vad man ska göra och hur man ska gå tillväga. Nästa återbesök är om 3 månader då det har hänt mycket. Hoppas jag lugnat några nervösa magar där ute och var inte rädda att höra av er om ni har frågor. Jag hade tusen och har fortfarande flera tusen som jag ställer på vägen. 
 
Tack för mig!
 
Före operation: knappt en A- kupa
Efter operation: B-C kupa (300cc inlägg)
Vikt: 54 kg
Längd: 163 cm
2017, October 18 - 17:13
Panda
Panda's picture
Offline
Last seen: 6 years 5 months ago
Brons
Joined: 2017-10-16 20:15

Tack för du dela med dig :)

Annons
Annons
Annons