Annons
7 posts / 0 new
Last post
#1 2015, September 6 - 18:56
Lillstrut
Lillstrut's picture
Offline
Last seen: 1 year 5 months ago
Silver
Joined: 2015-08-19 16:30

Min tuttresa

Nu startar jag en tråd om min tuttresa, helt enkelt.

För några veckor sedan, när jag googlade runt på bröstförstoringar, kom jag över en bild på hemsidan till en plastikkirurgisk klinik. Förstoring och reglering av tubulära bröst stod det. Kvinnan på bilden hade en byst nästintill identisk med min egen. Konformade, plufsiga bröstvårtor, minimal underpol. Jag har alltid tyckt att mina bröst varit fula, jobbiga, onormala, och nu fick jag en förklaring på varför. Efter vidare efterforskning hamnade jag här på POF och kunde läsa om flera tjejer som fått hjälp via landstinget. Där tändes hoppet för mig och jag bokade en tid på vårdcentralen.

 

Undersökt och klar blev jag utskickad från VC med beskedet "det där är ingen ide att försöka gå vidare med". Kvinnan som undersökte mig verkade inte riktigt förstå mitt problem utan upprepade bara att "det är bara kvinnor som är HELT PLATTA som kan få op betald av landstinget". Förtvivlad ringde jag min mamma som tyckte att jag skulle vända mig direkt till en kirurgisk klinik. Efter att ha blivit avvisad på VC var jag orolig att problemet kanske var "all in my head". Men jag bokade möte med Gabriella hos Plastikkirurggruppen som bekräftade vad jag trodde, och berättade att en korrektion inte skulle vara några problem att få genom landstinget. Att jag dessutom skulle kunna få en förstoring trodde hon dock inte.

 

Och där är jag idag. Jag tillsammans med Gabriella har kommit fram till att en korrektion tillsammans med en förstoring är vad som skulle krävas för att jag ska bli helt nöjd. Detta beror delvis på formen av mina bröst, men också på det faktum att jag i dagsläget inte kan, hur mycket jag än försöker, hitta en BH som passar. 

 

59 kg, 168 cm lång

Annons
2015, September 6 - 19:59
I love mac
I love mac's picture
Offline
Last seen: 7 years 9 months ago
Silver
Joined: 2015-06-23 21:57

Följer :) 

Ålder: 19 år, Längd: 150 cm, Vikt: 49 kg Intresserad av: Näsplastik, läpplyft och bröstförstoring Har nu: En för hög och lång näsa. Ganska små bröst, 65D, ojämna. Vill ha: En lagom näsa för mitt ansikte och lagom bröst.

2015, October 16 - 14:44
Lillstrut
Lillstrut's picture
Offline
Last seen: 1 year 5 months ago
Silver
Joined: 2015-08-19 16:30

Fick ett mail från min läkare för någon dag sedan. Det var ju senast i Augusti som jag var hos henne, och då skulle hon ta reda på vad landstinget hade att säga om förstoring och korrektion. Beskeded blev att de tyvärr verkar ha slut på resurser för i år. Men Gabriella tyckte att vi skulle försöka igen så tidigt som möjligt nästa år, samt att vi skulle boka in en tid för att titta på olika implantat. Än så länge har jag inte diskuterat implantat alls, utan bara pratat om körtelklyvningen, eftersom att jag inte vill ge mig själv falska förhoppningar. Därför känns det väldigt lovande att hon tycker vi ska ses och titta på implantat. Gjorde ristestet idag, med 3 dl. Med tanke på mina proportioner tror jag att 250 - 300 cc kommer att passa bra.

59 kg, 168 cm lång

2015, December 22 - 00:14
Lillaemmy
Lillaemmy's picture
Offline
Last seen: 8 years 2 months ago
Brons
Joined: 2015-12-20 23:54

Vad det känns skönt att höra fler med liknande story. Har det hänt något mer i ditt fall? Jag bor i Stockholmslän där var det inget tal om begränsade resurser. Tänk att sånt påverkar så mycket, vilket län man bor i?! Håller tummarna för dig!

Annons
2016, January 10 - 17:03
Lillstrut
Lillstrut's picture
Offline
Last seen: 1 year 5 months ago
Silver
Joined: 2015-08-19 16:30

Jag bor också i stockholms län, med när vi sökte om bidrag var det ju ganska "sent" på året. Jag ska dock tillbaka till Gabriella imorgon för att prata om implantat, samt ta bilder så att vi kan göra en ny ansökan om bidrag. Så himla nervös, men jag hoppas att det ska gå bra.

59 kg, 168 cm lång

2016, January 13 - 10:50
Kvinna_84
Kvinna_84's picture
Offline
Last seen: 7 years 10 months ago
Silver
Joined: 2016-01-13 10:14

Så olika det kan vara beroende på vilket landsting! Jag bokade en konsultation på en privat klinik (Akademikliniken, Malmö) våren 2014 då jag ville ha bekräftat att det är tubulära bröst jag har - det hade jag DEFINITIVT och läkaren där skickade en remiss till plastikirurgen i Malmö. Han förvarnade mig om att väntetiderna kunde vara långa men redan efter 2 veckor fick jag en kallelse hemskickad. Jag träffade en läkare på plastik i augusti månad 2014 och sattes därefter upp på väntelista för operation. Sedan valde jag dock att dra tillbaka min anmälan, dels p.g.a att jag inte riktigt hade tid med en operation just då och dels p.g.a. att jag hela tiden varit lite tveksam och behövde mer tid till att tänka. På ett sätt bär det mig emot att korrigera något som egentligen inte har någon negativ medicinsk påverkan på mig enbart för att någon har bestämt att det är en kroppslig missbildning/avvikelse. Och det är så svårt att komma fram till vad man gör för sin egen skull respektive influerat av de normer och värderingar angående utseende som florerar i samhället. Men jag bestämde mig till slut för att löpa linan ut och anmälde mig på nytt i höstas, och nu den 22/1 smäller det! Nervös som bara den! Implantat samt vårdgårdsplastik, de säger att jag ska räkna med två operationer. 

 

Jag hoppas att det löser sig för dig med och att du får din operation!

0 barn, 31 år, 175 cm, 79 kg
Strl före op: <80A
Strl efter op: ---
Konsultation: Dr. Garpered, Akademikliniken Malmö
Planerad op. 22/1-16 Plastikkirurgen SUS Malmö

2016, January 13 - 19:54
Lillstrut
Lillstrut's picture
Offline
Last seen: 1 year 5 months ago
Silver
Joined: 2015-08-19 16:30

Jag känner igen tänket om "är detta verkligen nödvändigt att korrigera, eller vill jag bara det på grund av normerna i dagens samhälle". Men precis som du känner jag att det är rätt sak att göra, för mig. Jag är trött på att inte kunna bära BHar som passar, inte kunna känna mig sexig i en bikini, inte kunna klä mig i vissa kläder (så som axelbandslösa plagg), trött på att känna ångest inför att visa mig naken för framtida pojkvän osv. I grund och botten gör jag detta, eller vill jag göra detta, för att det är något som tynger ner mig dagligen. Nu är jag bara ett pris-besked från att lägga mig under kniven. Min kirurg pratar också om att fixa vårtgårdarna, men att detta kommer göras under samma operation. Som jag fattat det blir det att skära i muskelringen kring bröstvårtan, klyva vävnaden som orsakar den höga underpolen och lägga in implantat; allt på en gång - vilket känns skönt.

Hoppas allt går bra för dig! Jag ska hålla tummarna!

59 kg, 168 cm lång

Annons
Annons
Annons
Annons