Annons

Bröstförstoring dec 2015 - Bellakliniken - Helsingborg Johan Nordquist - Sneckan70

Sneckan70's picture
Sneckan70

1 barn, 45 år, 166cm 84 kg
Stl före OP: 44-46
Stl efter op: 40-42.
Konsulation Johan Nordqvist Bellakliniken
op 7/10-2014 Johan Nordqvist Bellakliniken Full-Bukplastik Op 15/12-2015 Bröstförstoring Bellakliniken 575,625 Motiva bakom muskeln
Full-Sto

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Tuesday, 15 December, 2015

Ja då var det dags för den sista delen av renoveringen av en 45 åring. Eftersom jag tappat en hel del bröstvävnad pga träning och viktnedgång så kändes det att det var dags att få lite ifyllnad. Men detta är verkligen den sista delen. Nu har jag fixat ögonlock, full-bukplastik och fettsugning av insida lår samt gjort ärrkorrigering efter en bilolycka. 

Dagen startade med att jag skulle vara nere på Bellakliniken kl 10 och för mig personligen så var det lite katastrof. Jag är ju så hungrig på morgonen och behöver äta nästan direkt när jag vaknat. Men det var ju bara till att bita i äpplet liksom. När jag kom ner så tog Mia emot mig och vi pratade lite om min nervositet inför narkosen och storleken på brösten som vi inte hade fastställt än.

Sen blev jag visad till det rum jag skulle vara på och så fick jag gå och duscha. Spännande jag skulle få en rumskompis, det har jag aldrig haft när jag blivit opererad tidigare på Bellakliniken. Tydligen är det ett stort tryck nu precis innan jul. Men det skulle bara bli kul för jag sover ju ändå inte så bra under den första natten efter narkosen. 

Efter ett tag så kom syster Camilla in och satte en nål i handen där jag skulle få dropp och såklart narkosmedel, jag fick även en cocktail med värktabletter som jag fick svälja ner med att halvt glas vatten. Jag fick ju veta att jag var nr 2 för dagen och att det var en stor op precis före mig. Totalt var vi nog 6 stycken som skulle opereras denna dag.

Tiden gick och det hände inte så mycket, min rumskompis kom och vi pratade lite grann. Hon hade åkt enda ifrån Göteborg för sin bröstförstoring. Sådan härlig energi den här fjällan hade måste jag säga. Jag kände mig sjukt nervös och hade fjärilar i magen inför denna operation. Till sist strax vid lunch kom Johan in och ritade på mig och vi snackade lite om storlekar osv så att vi var överens och vad som skulle bli bäst på mig. Sen kom den där härliga gubben som är narkosläkare och vi pratade. Han förklarade en massa saker och jag fick berätta om tidigare upplevelser. Sen kändes allt mycket bättre och vi gick tillsammans in på operationssalen.

Medan dem förberedde mig med dropp och medel emot illamående så var narkosläkaren lite käck och fräck i munnen precis sånt som får mig att slappna av. Jag försökte mig på ett skratt är nog det sista jag minns och sen var jag borta. 

Vet inte riktigt när jag vaknade efter narkosen, men jag sov nog inte så länge. Tror min rumskompis kanske var inne på op när jag började bli normal i huvudet igen. Tyckte det var konstigt, jag hade inte ont i halsen som jag haft tidigare vid operationer så förmodligen blev det ingen tub ner i halsen denna rundan. Känner tacksamhet för det skall jag säga! 

Sen låg man och slummrade från och till i någon timme till innan jag var såå hungrig. Då kom fina Camilla med mackor och kaffe. Samtidigt så kopplade hon bort mitt dropp så jag kunde bege mig till toaletten. Det var skönt att röra på sig. Kände mig förvånadsvärt pigg, men det var ju såklart allt smärtstillandes förtjänst. Dock sitter den här tortyr bh´n och bröstbandet så jäkla tajt att man kände sig verkligen inpackad. 

Min rumskompis rullades in efter uppvaket och då kändes allt genast mycket bättre, det är så mycket trevligare när man inte känner sig ensam på rummet. Men tösabiten var inte så pigg som var just då. 

Resten av kvällen låg jag mest och småslumrade och pratade med min romey som då blev en riktig pratkvarn när hon vaknat till liv. Min man och dotter kom på besök och jag fick en paj levererad utav Petra som nu tagit över stafettpinnen under natten. 

Natten blev som jag tänkt, min romey sov mest och jag lallade runder upp och ner och ut på dasset. Pratade med sjuksköterskan Petra som jobbade under natten. Men hon fick verkligen springa runt för det ringde ifrån alla rum nästan samtidigt kändes det som.

Vid halv fyra snåret lyckades jag nog somna ordentliget, men blev ju väckt av Perta redan klockan sex då det var dags för frukost och mer smärtstillande. Sen rullande det på, förbandet och tortyren åkte av så då var man ju lite kvick med att plåta de nya kompisarna :-) Shit, vad dem är strutiga och svullna. Sen var jag ju redan blå-svart på flera ställen. Under vänstra bröstet, mellan brösten och vid sidan om. Ohh, tänkte jag det här blir inte bra om jag redan är så blå. 

Johan in och pratade, kände lite på brösten så att dem kändes mjuka. Han instrurerade även hur tortyren och bröstbandet skulle sitta. OMG....Nu sitter det ännu hårdare ju, jag kommer att avliva. Johan var ju inne redan igår på kvällen och kollade till oss och kände då utanpå bh´n. Sen fick jag lite pads att stoppa in där bh´n klämde som värst. Nu var det bara att se till och bli hämtad efter man blivit instrurerad om penicillin, duschning, hygien och peppad att stå ut :-) 

Jag tog förväl av alla som kom i min väg och framförallt min romey som nu skulle åka bil upp till Göteborg igen. 

Nu väl hemma och man har sovit en stund i sittande läge upptäcker jag att det svullnat ännu mer mellan brösten och på brösten förmodar jag. Sen har jag nog även lite feber för jag är röd i ansiktet. Verkar inte så bra men det lägger väl sig om ett par dagar antar jag. 

2015, December 16 - 18:16
johannapanna123
johannapanna123's picture
Offline
Last seen: 2 years 5 months ago
Silver
Joined: 2015-10-31 04:25

Vad roligt att lasa att det gick bra och att du verkar ha blivit bra omhandertagen. Jag har heller inte bestamt storlek osv annu. Kande du att du fick tillrackligt med tid med Mia och Johan for att komma fram till vilket implantat du skulle ha? Jag ar ganska saker men inte hundra annu pa vad jag vill ha och ar radd att jag bara far 5 min pa mig att komma fram till vad jag ska ha.

2015, December 16 - 19:03
Sneckan70
Sneckan70's picture
Offline
Last seen: 6 years 9 months ago
Silver
Joined: 2014-09-29 13:24

På operationsdagen diskuterade vi vilken bredd som blev bäst för min kroppshydda. Att jag skulle ha mellanprofil var jag redan säker på så det var ju mest bredd och volymen som kom med den bredden jag valde och som Johan tyckte var bäst.

Annons
Annons
Annons