Annons
8 posts / 0 new
Last post
#1 2016, January 22 - 17:12
KallaFötter
KallaFötter's picture
Offline
Last seen: 5 months 1 week ago
Administrator
Joined: 2013-01-11 23:14

Plastikkirurgi betalad av landstinget?

Jag har under lång tid mått väldigt dåligt över hur jag ser ut. Under 2011/2012 blev jag inlagd mycket på psyk då jag var väldigt deprimerad och självmordsbenägen (pga mitt ansikte).

I perioder känns det bättre, i perioder sämre, men nu känner jag nästan att jag håller på bli knäpp igen. Fattar inte alls vad det är som händer med mitt ansikte (som förändras hela tiden). Allt är asymmetriskt, snett, krokigt och hängigt. Ser helt omänsklig ut sad

Jag undrar om det är någon här som fått någon plastikoperation betalad av landstinget och undrar isf hur processen sett ut för er? Hur lång tid har det tagit för er att få hjälp?

Vet inte riktigt om det framgår i texten, men mitt utseende påverkar mig jättemycket. Jag klarar inte av att leva ett normalt liv, inte i öht. Går aldrig ut, träffar inga vänner. Jag går iofs ut med min hund för att jag måste, men då gömmer jag mig bakom mitt hår, luva och mössa och tar omvägar för att slippa möta folk.

Fick hoppa av gymnasiet 2a året pga min psykiska hälsa (dvs mitt utseende) och jag har nu daglig verksamhet 3 dagar i veckan istället (ca 2h/dygn) med taxiresor, men inte ens det klarar jag av eftersom att jag har jättesvårt för att visa mig bland folk utan att bli sönderstressad och oftast bara får gå därifrån tidigare (när jag väl dyker upp, vilket är aldrig i princip).

Är sjukt less på allt nu för jag vill kunna arbeta som alla normala människor och träffa mina vänner igen och bara kunna njuta av livet, vilket jag verkligen inte gör. Är så rädd för att gå till läkare/psykolog och behöva visa mitt ansikte, ta av mössan o ta luggen åt sidan (gör ALDRIG det, båda mina ansiktshalvor är SKITfula, men ingen får se min "missfoster" ansiktshalva) och sitta där o skämmas ihjäl och ändå bli nekad den hjälp jag behöver eller istället riskera att bli inlagd på psyk igen eller bara få nya mediciner. 

Detta är en profil som POF använder för vissa ändamål. Den kan verka inkonsekvent och svarar inte på PM, men silvermedaljen visar att den är godkänd. Undrar ni något så PM:a Marina. /Mvh Marina

Annons
2016, January 22 - 19:14
Lee
Lee's picture
Offline
Last seen: 5 years 3 weeks ago
Silver
Joined: 2015-10-06 21:16

Om det är ett medfött fel elle något som är resultat av sjukdom kan man nog få någon slags estetiska operationer, men annars får du nog vända dig till privat klinik, är det något du har funderat på?

0 barn, 26år, 166cm och 50kg
Stl före 70b
Stl efter 75D

2016, January 22 - 19:21
Reni
Reni's picture
Offline
Last seen: 7 years 7 months ago
Silver
Joined: 2015-12-14 12:11

Hmm, av dina beskrivningar så är det lite svårt att förstå exakt vad som är problemet med ditt ansikte. Kanske är det någon sjukdom, om ansiktet förändras hela tiden som du säger? Hur som helst så tycker jag att du borde boka en tid med en läkare på vårdcentralen, eller direkt på en klinik som har ett avtal med landstinget, och låter dem undersöka dig. Det är mycket möjligt att det går om du bara vågar ta steget. Försök att fokusera på hur mycket det skulle kunna hjälpa dig, om du biter ihop i en ynka timme och träffar någon kunnig. Tänk också på att läkare och kirurger förmodligen redan har sett allt mellan himmel och jord i sina yrken, och därmed inte skulle se dig eller din förfrågan som något underligt.

 

Om du bor i Stockholmsområdet så skulle jag också kunna rekommendera min läkare, om du skickar mig ett pm. Hon är jättesnäll och förstående, och hjälpte mig med remiss för mina missbildade bröst. (Jag behövde inte ens visa dem, och hon lät mig välja vilken klinik som remissen skulle skickas till)

 

Lycka till!

Ålder: 23 år, Längd: 161cm, Vikt: 47kg
Hade: Tubulära bröst, A-kupor
OP: 15/02-16 hos Plastikkirurggruppen (275 cc, mod+)
Har nu: Tror det blir små C-kupor
Tidigare OP: Charles Randquist, Victoriakliniken (Förminskning av bred näsa)

2016, January 22 - 20:13
Jenascia
Jenascia's picture
Offline
Last seen: 3 years 10 months ago
Silver
Joined: 2015-11-01 10:33

Jag fick så ont i hjärtat när jag läste det här. Tycker det är sorgligt att du mår så dåligt över ditt utseende när du säkert i själva verket är jättevacker! Har tyvärr ingen erfarnhet av detta själv men jag tror säkert att det är möjligt att du kan få en betald operation om du bara vågar ta dig dit och förklara hur dåligt du faktiskt mår av detta. Du skrev att ditt utseende hela tiden förändras (vet inte riktigt hur du menar), om det inte bara är något du fått för dig så borde du ju även kolla upp detta. Som ovanstående säger så kanske det är någon sjukdom och då har du säkert rätt till hjälp! :) Lycka till, håller båda tummar och tår för att du ska våga prata med någon och få den hjälp du behöver

25 år, 172 cm, 65 kg
Strl före op: 75B eller C
Konsultation: Österlenkirurgin
Konsultation: Clinic Strömstad
Operation: 21/4 Clinic Strömstad, Bo Cederqvist
Bestämt: 325cc, framför muskeln, mentor högprofil.

Annons
2016, January 23 - 07:06
KallaFötter
KallaFötter's picture
Offline
Last seen: 5 months 1 week ago
Administrator
Joined: 2013-01-11 23:14

#2 Jag skulle redan ha vänt mig till privat klinik och opererat mig om jag bara haft pengar. Hade jag haft pengar så skulle jag ha gjort det direkt för jag vet att det skulle ha varit fullkomligt värt varenda krona. Men jag har som sagt väldigt låg inkomst (akt.ersättning) och efter räkningar och hyra har jag knappt pengar över, brukar bli tvungen att låna pengar av mina föräldrar till mat och hygienartiklar. 

Har tidigare tagit mycket smslån för att ha råd med mindre ingrepp, har gjort läppförstoringar (inte för att jag vill ha stora läppar egentligen utan för att jämna ut underläppen som är jättesne och så för att jag vill ha överläppen lite större för att släppa fokus från mina tänder och även dölja de lite), injicerat olika ämnen i näsan, samt gjort ögonbrynslyft på ena ögat. Läppförstoringarna har hjälpt lite, men tyvärr så försvinner det ur läpparna jättefort av någon anledning (på andra verkar det sitta kvar i flera månader, på mig i max en vecka). Ögonbrynslyftet hjälpte inte alls då det är mitt ögonlock det är fel på, sprutan i näsan gjorde inte den skillnad jag var ute efter (få näsan att se mer rak ut) utan näsan blev bara ännu större.

 

#3 #4 Jag blev för 5 år sedan misshandlad vilket gjorde att jag fick någon slags ansiktsförlamning på ena ansiktshalvan. Mitt ena öga fick mycket smällar och ser nu helt intryckt ut, hänger och är snett och näsan fick också väldigt mycket smällar och den ser verkligen helt missbildad ut. sad Den är sne, krokig och nästippen bara hänger som en klump. Sedan så utvecklas inte mitt käk/kind och hak-område som normalt utan är helt intryckt på ena ansiktshalvan vilket jag inte har någon som helst aning om vad det beror på. Det senaste året har även mitt andra öga börjat se konstig ut, ögonlocket sjunker in väldigt djupt och hänger ner på sidan.

De operationer jag känner är allra viktigast är ögonlocksplastik och näsoperation, då det är de områdena som får mig att må värst. Skulle verkligen vilja göra något åt min ena kind/käke och haka men jag vet inte om det är lönt att ta upp allt, känns lite väl mycket. Och min kind/käke kan jag fortfarande dölja med hår men svårt med näsa och båda ögonen.

Reni, jag bor i Stockholm ja, och du får jättegärna skicka ett PM till mig ang läkaren, om du känner för det. Då jag är ny här kan jag inte skicka nya PM, utan enbart svara på de meddelanden jag får. smiley Tycker det låter som en toppenläkare iaf! 

Detta är en profil som POF använder för vissa ändamål. Den kan verka inkonsekvent och svarar inte på PM, men silvermedaljen visar att den är godkänd. Undrar ni något så PM:a Marina. /Mvh Marina

2016, January 23 - 09:00
Aurencia
Aurencia's picture
Offline
Last seen: 4 years 2 months ago
Silver
Joined: 2015-12-17 15:59

Det låter lite som att du har body dysmorphic disorder när du beskriver hur ditt ansikte ändrar sig bland annat. Nu menar jag absolut inte att du HAR det, utan att det låter som det i sättet du beskriver ditt utseende. 

Ålder: 22 år,163 cm ca 55 kg
Strl före op: 75A
Strl efter op: 65E i tortyr
Inlägg: Motiva ergonomix 340 demi
Op: 26/1 2017
Läkare: Tuve Mårtensson,Citadellkliniken

Konsultation näsplastik SO Wikström

2016, January 23 - 09:47
Mandala
Mandala's picture
Offline
Last seen: 8 years 1 month ago
Brons
Joined: 2016-01-18 15:52

Jättetråkigt att höra att du mår så dåligt. :(
Men till din fråga har jag fått en bröstförstoring betald av landstinget. Är under 18, så började att jag gick till Ungdomsmottagningen i feb 2015, för att jag inte tyckte allt stod rätt till. Därefter tog vi prover för att kolla om allt var rätt i kroppen, vilket det också var.
När allt var "bra" men brösten inte följt med skickade vi drf in bilder till Sahlgrenska (via UMO) och därefter gjorde Sahlgrenska bedömningen att de också vill träffas för en bedömning, som sedan ledde till att operation. Var på konsultation i slutet av juli, och fick sedan en "kort-varsel-tid" 13 januari 2016. Så hela processen tog knappt ett år, men var absolut värt väntan! Hoppas detta hjälpte dig någonting och har du någon fråga är det bara att ställa. :)

17 år, 177 cm, 65 kg
Strl före op: knappt 70A
Strl efter op: ?
Konsultation: 27/7-15 Richard Lewin
Operation: 13/1-15 Peter Wroblewski
Konsultation och operation, Sahlgrenska Göteborg
300 cc bakom bröstmuskeln

Annons
2016, January 23 - 15:22
Jenascia
Jenascia's picture
Offline
Last seen: 3 years 10 months ago
Silver
Joined: 2015-11-01 10:33

Om du har blivit misshandlad och därefter fått skador borde du ju definitivt kunna få hjälp med detta! Nu vet jag ju inte om det blev rättegång av det hela, men annars ska du ju få skadestånd som kan hjälpa dig att finansiera det som behövs åtgärdas. Detta tycker jag definitivt att du ska gå till läkare/psykolog med och förklara hur allt ligger till, det är ju inte mer än rätt!! Som sagt återigen, lycka till :)

25 år, 172 cm, 65 kg
Strl före op: 75B eller C
Konsultation: Österlenkirurgin
Konsultation: Clinic Strömstad
Operation: 21/4 Clinic Strömstad, Bo Cederqvist
Bestämt: 325cc, framför muskeln, mentor högprofil.

Annons
Annons
Annons