Annons

Bröstförstoring feb 2016 - Bellakliniken - Helsingborg Johan Nordquist - Tamagucci

Tamagucci's picture
Tamagucci

24år, 178cm, 67kg
Strl före op: 75B
Strl efter op: 75E/70F
Konsultation 9/10-15 Johan Nordqvist, Bellakliniken
Operation 9/2-16 Johan Nordqvist, Bellakliniken
500cc hp, bakom muskel, snitt via armhåla

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Tuesday, 9 February, 2016

Jaha, då var det två dagar sedan redan som operationen ägde rum.
Natten till operationsdagen var så nervös och jag sov jättedåligt. Skulle vara där kl. 12.00 och skulle fasta sex timmar innan ankomst så jag gick upp och åt frukost kvart i sex.
Mamma körde mig till kliniken och följde med upp och lämnade av mig. Jag kom dit kl. 10 ungefär då mamma hade en tid att passa, så jag satt i väntrummet i ca 1,5 h innan Mia ropade upp mitt namn och jag fick komma in till henne. Vi gick igenom hälsodeklarationen lite snabbt och så berättade hon lite om kommande vecka för mig med mediciner osv.
Sedan fick jag följa med in till mitt rum, skulle dela med en annan men jag var där först. Fick hoppa direkt in i duschen och sen tillbaka till rummet. Sjuksköterskan kom in med massa tablettersom jag fick svälja ner med ett halvt glas vatten. En stund senare kom Johan in och ritade upp på mig, det gick snabbt, två runda ringar runt brösten och två streck upp till armhålan typ. Kände att gud, ska de bli sååå stora när jag kollade mig i spegeln efteråt, haha.
Sedan kom min rumskompis och vi hälsade och sen gick hon direkt in i duschen hon med.
Stissade upp mig som fasen inför operationen och blev så nervös att jag började gråta, men då kom min rumskompis tillbaka från duschen och vi pratade så jag hann lugna ner mig.
Då kom narkosläkaren in och förklarade hur det skulle gå till där inne i operationssalen med narkosen och så sa han att då kommer jag om ca 10 minuter och hämtar in dig. Åh jisses tänkte jag, här går det undan. Men tydligen hade vi fått skifta plats på operationen min rumskompis och jag eftersom jag kom så pass tidigt. Klockan var nu bara 12.15 eller något sådant.
Sedan kom sjuksköterskan efter några minuter och hämtade in mig till operationssalen. Fick lägga mig som Jesus på korset typ och sen gav de mig jag vet inte vad in i armen, för jag kommer inte ihåg vad narkosläkaren sa till mig förutom att det kunde svida eller sticka till lite när han gav mig narkosen. Kände inget alls och sen var det svart!

Vaknade runt två tror jag, ringde på min lilla knapp som var oerhört trög att trycka in minns jag. Försökte några ggr innan jag hörde att det plingade till. Fick smärtstillande direkt när jag vaknade för jag klagade på smärta. Kommer ihåg att jag vaknade till när min rumskompis kördes in i rummet efter sin operation. Sen sov jag från och till hela dagen till kl 17 ungefär då jag var hungrig och fick in en macka och saft. Passade på att ta mig in på toaletten också, gick hyfsat lätt ändå, svårt att tvätta händerna minns jag. Kl 18 ungefär kom min mamma. Hon hade med sig bulle från Pressbyrån som vi åt. Hon stannade till 20 ungefär och eftersom jag var vaken hela tiden som hon var där så somnade jag typ direkt efter hon gått och jag fått mer medicin. Johan kom in också runt åtta för att meddela att allt gått bra och att vi skulle ses imorgon igen och ta av bh-n och så.
Sov fram till tolv, var vaken en timme och fick nattmedicin, sen sov jag mellan 01 till 06 förvånansvärt nog.
Hade precis vaknat när ss kom in med morgonmedicinen och frukost. Kunde inte somna om så låg och pillade med mobilen och uppdaterade de där hemma om läget.
07.20 kommer ss in och tar av bh-n så vi fick vara utan tills Johan kom en timme senare. Han kollar så allt ser bra ut vilket det gör och sätter på bh-n och bröstbandet betydligt hårdare än innan. Andnöd typ!
Kl 9 kommer ss in till oss och förklarar allt med medicinering och bröstband osv och sen är det bara att åka hem. Jag börjar klä på mig byxorna men kommer inte så mycket längre då jag inte klarade att få på mig tröjan själv. Mamma kommer en liten stund senare och hjälper mig på med allting. Går på toa en sista gång innan två timmars bilfärd hem. När jag fått på mig skor och Jacks blir jag illamående och svimfärdig så får lägga mig ner illa kvickt i sängen igen. Ligger där tills jag mår lite bättre och ringer in ss och ber om mer smärtstillande inför hemresan. Efter lite tjat om tider och mediciner så ger hon med sig och ger mig en oxyderm. Väntar ut att den ska verka innan jag börjar ta mig upp igen. Ca 10.15 lämnar jag kliniken och får en kram av ss och önskar mig lycka till.
Bilresan hem gick jättebra, halvlåg i framsätet och höll mig vaken hela vägen hem. Faktiskt resten av dagen också. Somnade halv elva ungefär plant på rygg i sängen och sov till sju, tog tabletter och sov någon timme till. Och nu har det redan gått två dagar, tänka sig!

2016, February 11 - 16:31
Nervo
Nervo's picture
Offline
Last seen: 5 years 6 months ago
Silver
Joined: 2016-01-14 19:56

Jag opererades i tisdags. Hur mår du idag?

2016, February 11 - 20:16
Tamagucci
Tamagucci's picture
Offline
Last seen: 3 years 6 months ago
Silver
Joined: 2016-01-31 11:18

Nervo wrote:
Jag opererades i tisdags. Hur mår du idag?

Jag mår mycket bättre ikväll än i morse. Men har väl att göra med att man kommit igång lite med kroppen också. Jag tog en kort promenad idag och det kändes som den längsta i mitt liv. Brösten svullnade och kändes som de skulle sprängas typ och jag andades som jag sprungit ett maraton. Nu har jag bara tagit det lugnt efter det och jag kan röra mig mycket bättre utan att det gör lika ont. Hur är det med dig idag?

2016, February 11 - 21:24
Nervo
Nervo's picture
Offline
Last seen: 5 years 6 months ago
Silver
Joined: 2016-01-14 19:56

Vad modigt av dig att vara ute o gå! Jag känner mig piggare idag men har haft ondare då brösten var mer svullna idag. Mer tryck över såren och huden på sidorna av bröstkorgen är jätte öm. Hoppas på att det vänder så det släpper lite till imorgon lr iaf lördag.

Annons
2016, February 13 - 11:00
Tamagucci
Tamagucci's picture
Offline
Last seen: 3 years 6 months ago
Silver
Joined: 2016-01-31 11:18

Hur går det för dig? Jag sover riktigt bra om natten nu, vaknar till någon gång bara men somnar om igen. Smärtan är inte lika påtaglig men brösten svullnar fortfarande när jag rör på mig. Går åt rätt håll känns det som iaf :)

2016, February 13 - 11:24
Nervo
Nervo's picture
Offline
Last seen: 5 years 6 months ago
Silver
Joined: 2016-01-14 19:56

Det går bra för mig med!! Idag har det vänt känns det som. Natten var jobbig men idag har jag kunnat låta bli de starkare tabletterna! De svullnar när jag rör på mig också. Men mest ont vid op-såren.
Jag känner mig jättefin iaf!

2016, February 16 - 23:12
Tamagucci
Tamagucci's picture
Offline
Last seen: 3 years 6 months ago
Silver
Joined: 2016-01-31 11:18

Nervo wrote:
Det går bra för mig med!! Idag har det vänt känns det som. Natten var jobbig men idag har jag kunnat låta bli de starkare tabletterna! De svullnar när jag rör på mig också. Men mest ont vid op-såren.
Jag känner mig jättefin iaf!

Skönt att höra! Mina började spänna inatt, typ som att bröstmusklerna spänns känns det som, och har inte slutat ännu. Hjälper inte med värktabletter heller. Är en lite obehaglig känsla, men det släpper väl så småningom.. Vet inter om det var efter min promenad igår eftermiddag, men har ju varit ute och gått varje dag innan.. kanske blev för mycket, vem vet. Känns lite som ett bakslag för att jag var så,positiv över att det gick så bra innan, haha.
Ja det gör definitivt jag med, längtar efter att de ska ha läkt klart och man kan leva normalt igen :)

Annons
Annons
Annons
Annons