Annons
8 posts / 0 new
Last post
#1 2017, February 16 - 10:45
TE77
TE77's picture
Offline
Last seen: 7 years 1 month ago
Brons
Joined: 2017-02-16 10:03

Avrådde mig hakförminskning

Hej!

I NEED HELP!!

Nu är det som så att jag i stort sätt hela mitt liv har varit jättemissnöjd med min haka och tycker att den är för stor/spetsig vilket resulterar i att jag aldrig ler med "öppen mun" (så att tänderna syns) när jag är bland folk och speciellt inte på bilder. Det finns inte en enda bild på mig där jag ler ordentligt. På gruppfoton är det endast jag som håller munnen stängd och försöker se någorlunda glad ut. Eftersom hakan ser ännu större ut då. Det är liksom då den framträder.
Jag mår jättedåligt över detta. Det äter verkligen upp mig och är ett stort problem/hinder i mitt liv. Andra kanske inte tänker på det så mycket men JAG mår dåligt över det. Väldigt dåligt.
IALLAFALL, till huvudsaken nu. Jag var på en konsultation igår. Jag reste alltså 3 h till Sthlm för att träffa denna läkare.
Jag går in till honom, förklarar situationen, berättar hur dåligt jag mår över detta och han säger:
"Ja vi kan fila ner spetsen på din haka men vad händer sen då? Vad händer med huden som blir över? Jo då kommer din hud att hänga och så får du istället en häxhaka och det vill du väl inte? Sen blir det även ett fult ärr under hakan.. Jag avråder dig från detta"
Jag:
"Okej men om man kombinerar det med fettsugning av hals och haka?"
Han:
"Haha du har varit hos andra plastkirurger också va? Du verkar rätt påläst?"
Jag:
"Nej men jag har läst en del på nätet och sett unga tjejer som har filat ner hakan i komb. med en fettsugning"
Han:
"Du vet kronprinsessan Victoria? Hon har ju också en sån haka men inte är hon ful för det. Jag avråder dig från detta helt enkelt"
Jag:
"Aha okej men det finns alltså absolut ingen lösning?"
Han:
"Haha alltså näää... Det är ju bara du som tänker på det, jag hade inte lagt märke till din haka om du inte nämnde det själv.
Går du till en läkare som säger ja till op. då vill han eller hon bara tjäna pengar på dig men jag avråder dig verkligen."

Jag kan knappt förklara hur oseriöst han tog mig, hur gärna han bara ville få ut mig därifrån så fort jag kom in. Han ville inte ens försöka att hitta en lösning på hur man kunde göra. Jag är i tusen bitar helt ärligt.
"det är bara du som tänker på det" JA OCH DET ÄR JU JUST DÄRFÖR JAG VILL GÖRA NÅGONTING ÅT SAKEN. För att JAG mår dåligt, sen om andra lägger märke till den eller inte skiter jag fullständigt i. För detta handlar om mig och mitt utseende.
Jag är så jävla ledsen så ni förstår inte.

Anyways, jag är kluven. Vet inte vad jag ska göra nu. Han kanske har rätt? Ska jag boka konsultation hos någon annan eller ska jag tro på det han sa?
Ena sekunden tror jag att han bara ville bli av med mig och andra tänker jag att han ändå kanske bara var helt ärligt.
Jag menar tänk om nästa kirurg vet om allt detta med att överskottshud kommer att hänga osv men ändå säger ja till en op?

Hjälp snälla!!

Annons
2017, February 16 - 13:00
somegirl89
somegirl89's picture
Offline
Last seen: 5 months 1 week ago
Silver
Joined: 2015-08-04 19:26

Jag tycker att du ska lyssna på läkaren för att de vet vad som är bäst för patienten. Jag avråder dig starkt från att göra en operation som kan förstöra ditt utseende. För ca 3 år sedan ville jag göra cantopexy för jag var övertygad om att för mycket av min ögonvita syntes. Jag var säker på att andra också märkte och jag kände mig inte tillräckligt fin. Jag gick till minst 3 läkare angående detta och jag var helt förkrossad då jag upplevde att de pratade med mig som en galen person och förminskade mina problem, idag har jag en mer hälsosam syn på mitt yttre och är inte lika besatt och jag är också SÅ Glad att någon/några sa STOP till mig när jag mådde psykiskt dåligt, för ofta handlar det inte om utseendet utan om att en mår dåligt generellt och hittar något att fixera sig över som gör att må ännu sämre.

Jag ångrar däremot att en läkare opererade in implantat i ansiktet (kommer inte säga vilken pga att jag vill vara anonym) så om en behöver operara bort dessa kan det var riktigt svårt och orsaka flera besvär då det är såna som vävnaden lägger sig över. Ångrar detta så innerligt och önskar att jag hade gjort mer research. Ber till Gud att jag aldrig behöver operara bort dem och genomlida smärta. Delar med mig av detta för att ingen annan ska operera in saker i ansiktet eller förminska näsa /haka etc för det innebär alltid stora risker och du får leva med konsekvenserna sen :(

Hoppas att du accepterar din haka och förstår att du är fin precis som du är. Och om du har en likadan haka som prinsessan Viktoria så är den jättefin.

Mvh
Somegirl89

Kvinna, 33 år, 63 kg och 166cm.
0 barn. Tidigare operationer på Klinik34, plastikkirurgiska institutet och Reformkliniken.

2017, February 16 - 16:26
Ilovelove
Ilovelove's picture
Offline
Last seen: 6 years 6 months ago
Silver
Joined: 2016-11-08 22:45

Förstår din ångest och besvikelse men samtidigt låter det som det kan bli en avancerad och riskfylld operation. Och som ovanstående skriver, har du en Victoria-haka, anser inte jag det som utmärkande men huvudsaken är att du mår bra! Försök jobba på din syn på din haka så gott du kan. Om du vill framhäva ngt annat i ansiktet så hakan upplevs mindre kan du kanske prova lite fillers i läpparna? Du kanske inte alls är intresserad av det men det kan ta bort fokus från just ditt område du mår dåligt över och ev göra ansiktet mer proportionerligt? Lycka till :-)

Näsplastik mars 2013. Näsplastik-korrigering februari 2014.
Bröstförstoring12:e november 2016. Nackaklinken.
350 cc bakom bröstmuskeln.
Storlek före op: 70A/B
Storlek efter op: 65E

2017, February 16 - 18:28
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 9 hours 17 min ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Kirurger avstår ofta från att operera personer som de uppfattar har en orealistisk syn på sitt "problem" och de är rädda att man t ex tror att ett ingrepp ska lösa många fler problöem, än en utseendedetalj sm stör en, t ex att man ska "bli en annan person och börja leva på riktigt". Det tycker jag i och för sig att de gör rätt i, men det är svårt att ge dig en ärlig bedömning av ditt fall utan att känna dig och utan att se bilder.

Jag blev ocksåp avvisad, nästan körd på dörren, av en kirurg när jag visade hur desperat jag var över mina komplikationsdrabbade bröst. Jag tycker än idag att han hade fel, jag är en stark person utan andra "issues", och ändå åt det mig infrån så jag inte kunde tala om dem utan att nästan gråta  och då hade jag levt med den hemligheten dold från alla utom min sambo i flera år. Men det kunde han inte veta eller lägga tid på att ta reda på, det var enklast för honom att inte riskera att besvärligt fall och en potentiellt mentalt instabil patient som skulle bli jobbig för honom! Man ska ha klart för sig att klinikerna inte är välgörenhetsinrättningar. ;)

Vid nästa konsultation bet jag ihop om vad jag kände och förklarade mig sakligt och lugnt, och där blev jag opererad utan att bli ifrågasatt, den kirurgen såg precis vad jag såg. Sen fick han inte till nåt bra resultat - men det är en annan femma...
 

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

Annons
2017, February 16 - 22:41
TE77
TE77's picture
Offline
Last seen: 7 years 1 month ago
Brons
Joined: 2017-02-16 10:03

Tack för ni delar med er av era åsikter och era historier!! Behövde verkligen få höra andras åsikter då jag inte har pratat om detta med varken familj eller vänner.
Jo jag mår riktigt dåligt och har nu hittat ännu en grej som får mig att må sämre (hakan). Har alltid stört mig på den men nu har det gått väldigt långt. Det är faktiskt det enda jag tänker på när jag är ute bland folk.. Men jag får helt enkelt bara ta och jobba på att bygga upp mitt självförtroende igen.

Jag har faktiskt funderat på fillers i läpparna. Ska nog göra det och hoppas på att det drar fokus från hakan.

2017, February 16 - 23:11
somegirl89
somegirl89's picture
Offline
Last seen: 5 months 1 week ago
Silver
Joined: 2015-08-04 19:26

Jag tycker absolut att du ska bygga upp ditt självförtroende först. Det spelar ingen roll om hela världen säger att du är vacker om inte du själv tycker det. Jobba först på ditt inre och sedan kan du framhäva dina vackra drag med en fin frisyr och lite smink och fina kläder, tycker inte att du ska använda fillers för du är säkert fin utan det. Börja älska dig själv som du är först innan du ens funderar på operation eller fillers för om en har ett trasigt självförtroende då hamnar hen i en skönhetsfälla och kommer aldrig vara nöjd eller hitta nya fel hos sig själv. Det blir aldrig bara en sak, för det blir en till sak och en till och så fortsätter det sådär. Tyck om dig själv först, försök se det fina med livet och uppskatta det du har, för en dag kommer du att ångra alla dagar du spenderade på att må dåligt över något som det inte var fel på. Om du bestämmer dig för att operara dig ändå så är det bra att du åtminstone har realistiska förväntningar och funderar noga över riskerna och fördelarna med operationen.

Lycka till TE77!
Och Marina tack för att du delar med dig av din erfarenhet. Älskar detta forum och besöker ofta för att dela erfarenhet samt skaffa ny kunskap. <3

Kvinna, 33 år, 63 kg och 166cm.
0 barn. Tidigare operationer på Klinik34, plastikkirurgiska institutet och Reformkliniken.

2017, February 18 - 11:35
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 9 hours 17 min ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

TE77 - lycka till! Jag tycker absolut du är inne på rätt spår. Kom också ihåg att det är jättelätt att feltolka en blick. Har man en stor finne på näsan, t ex, är det svårt att tro att någon skulle kunna titta på en av något annan skäl än att de sett den hemska finnen. Men kan du komma ihåg när du senast va rförskräckligt äcklad av nåns finne? Nä, tänkte nästan det. ;)

Vill du ha en ärlig bedömning, så sök upp ett gäng mindre barn.  Men var också ärlig mot dig själv så du inte övertolkar eller tar fel. Verkar de hänga upp sig på din haka? Om inte, så är den förmodligen inte så iögonfallande som du tror. Och prinsessan Viktoria är mycket vacker. Hon skulle inte ha samma karaktär i ansiktet utan "sin" haka. En annan person som jag har reflekterat över blir strålande vacker, inte trots utan delvis p g a, sin lite speciella näsa är Karin, pianisten i Så Ska Det Låta, hon som väntar barn nu? Vet inte om du ser vad jag menar? Ett utmärkande drag är verkligen inte i sig något negativt! Men det kan ev ta lite längre tid att växa ikapp sitt utseende känslomässigt.

Vi har fler medlemmar som har liknande utmaningar och problem med det själsliga eller känslomässiga ibland, utan att peka ut någon, men de är ofta ganska ärliga med det efter ett tag och det kommer du att märka om du söker i forumet. Kanske det kan hjälpa dig att följa deras trådar och ta del av deras resor.

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

Annons
2017, June 29 - 21:31
Oaceis350
Oaceis350's picture
Offline
Last seen: 11 months 2 weeks ago
Silver
Joined: 2015-07-20 21:38

Min syster genomgick just denna operation. Hon lider fruktansvärt mycket idag och ingen annan kirurg vill ta i hene med tång. Hon har överflödig hud, gropar och ett stort ärr. dessutom är hennes haka nu för bred för hennes ansikte.. Det slutade helt enkelt illa.

25 år, inga barn
160 cm, 50 kg
350 cc hp bakomplacering Örjan Gribbe 2015
Näsplastik 2009, sekundär 2016

Annons
Annons
Annons