Annons
4 posts / 0 new
Last post
#1 2019, March 18 - 16:48
Tuwalisa77
Tuwalisa77's picture
Offline
Last seen: 1 year 7 months ago
Brons
Joined: 2019-03-18 16:24

Hjälp! Byte av implantat: de nya är "platta"!

Hej!
Jag opererades 2001. (405 cc).
Jag var jättenöjd: perfekt form och storlek! Men jag var orolig för att inläggen började att bli för gamla (18 år) så jag bokade en tid i december för att byta inlägg.
Jag gick tillbaka till samma kirurg, men eftersom det var så länge sen hon gjorde den första operationen så fanns inga journaler kvar så hon visste varken storlek eller modell. Hon beställde hem 17 olika modeller och vi kom överens om hon skulle välja exakt samma storlek som nu. Vi kom även överens om att om hon inte kunde hitta samma modell med samma cc så skulle hon välja en aning större cc.

När jag vaknade upp efter operationen så var brösten platta! Hennes kommentar: "jag gjorde så med flit: de nya brösten på 405 cc var inte lika breda i modellen så jag fick sy in lite."
Hon menade att de skulle se mindre platta ut efter ett tag. Jag kände mig överkörd: vi hade ju kommit överens om att om de nya implantaten var MINDRE i diameter så skulle hon välja mer cc!!! Hon lyssnade ju inte! Hon sa "jag uppfattade det som att du inte ville ha större bröst."
En vän till mig var med när vi hade samtalet precis innan operationen och kan intyga det jag sa, och jag var även noga med att påpeka det vid konsultationen tidigare i höstas. Jag ville INTE ha mindre bröst.

Nu har det gått över tre månader - och de är forfarande "utplattade"! Jag har ett "veck" längst ner: det ser ut som om jag har hängbröst! Om jag sätter en penna där så stannar den kvar. :-( Mina tidigare bröst var perfekta, så jag har gråtit och känt mig helt förkrossad ända sen operationen.
Mina vänner har frågat om jag har förminskat brösten - eftersom de ser betydligt mindre ut. Det känns inte heller kul! En teori är att det var en massa "gegga" runt implantaten eftersom de var så gamla - men de gamla implantaten var runda redan från början: de var aldrig platta!

Jag gick till en av de största klinikerna och operationen kostade 56 000, så det här känns inte ett dugg bra.
Kliniken säger att jag har rätt till en korrigeringsoperation - men det var en pärs mentalt för mig att gå igenom operationen (jag klarar inte morfin: det ger mig en så fruktansvärd ångest) och jag har ett jobb där jag använder kroppen: så att ta ut sjukskrivning (obetald, jag har eget företag!) funkar inte heller.

Vad ska jag göra???
Är det fler än jag som har fått "utplattade" bröst efter ett byte?

De nya implantaten är Inspira.
Borde jag helt enkelt boka en ny op ändå, och byta till en rundare modell?

Hoppas på tips: det skulle betyda massor för mig!

2001: bröstförstoring 405 cc, framför bröstmuskeln.
Byte av inlägg 2018, samma storlek.

Annons
2019, March 19 - 16:10
prinsessan lea
prinsessan lea's picture
Offline
Last seen: 3 months 7 hours ago
Silver
Joined: 2016-10-10 20:40

Usch jobbigt när det inte blir som man tänkt men försök att inte låta det tära på dig för mycket. Jag tycker du ska låta det gå minst tre månader till och om du sedan inte är nöjd ta beslutet om korrigering då. Har full förståelse för att det känns för jobbigt att lägga sig på bordet ännu en gång men dels tycker jag att du ska känna dig nöjd och dels så är korrigering inte lika jobbigt. Önskar dig lycka till!

46 år, två barn. 166 cm, 69 kilo. Bröstförstoring för 12 år sedan, 400 cc ovan muskel, funderar nu på lyft.

2019, March 19 - 16:13
prinsessan lea
prinsessan lea's picture
Offline
Last seen: 3 months 7 hours ago
Silver
Joined: 2016-10-10 20:40

Usch jobbigt när det inte blir som man tänkt men försök att inte låta det tära på dig för mycket. Jag tycker du ska låta det gå minst tre månader till och om du sedan inte är nöjd ta beslutet om korrigering då. Har full förståelse för att det känns för jobbigt att lägga sig på bordet ännu en gång men dels tycker jag att du ska känna dig nöjd och dels så är korrigering inte lika jobbigt. Önskar dig lycka till

46 år, två barn. 166 cm, 69 kilo. Bröstförstoring för 12 år sedan, 400 cc ovan muskel, funderar nu på lyft.

2022, May 28 - 21:50
Lin_lin
Lin_lin's picture
Offline
Last seen: 8 hours 53 min ago
Silver
Joined: 2022-05-28 20:14

Usch, så jobbigt för dig.. jag undrar hur det blev nu när det gått en tid??

37 år, 177 cm, 78 kg
2 barn. Första op 2003, koksaltsimplantat.

Annons
Annons
Annons
Annons