Annons
4 posts / 0 new
Last post
#1 2019, April 10 - 13:33
nelal
nelal's picture
Offline
Last seen: 4 years 11 months ago
Brons
Joined: 2017-06-16 11:28

Kosmetisk tatuering - förminskning av vårtgård

När jag var i 17 års åldern växte mina bröst drastiskt pga snabb viktuppgång, från A/liten B-kupa till D-kupa. Till följd av detta har jag mycket bristningar/ärr på brösten, samt väldigt stora vårtgårdar. Jag har sedan dess varit säker på att jag vill göra bröstförminskning då jag främst är missnöjd med storleken på brösten, men eftersom jag inte bestämt huruvida jag vill skaffa barn eller ej så har jag skjutit på operation. Jag resonerar som så att brösten med all sannolikhet kommer att växa under en graviditet, och i sådana fall (eventuellt) förstöra resultatet av en bröstförminskning. Därför vill jag vänta tills jag är färdig med barnahavande innan jag går vidare med den processen.
Jag är nu 29 år och är fortfarande inte säker kring detta med barn. Men jag har istället börjat fundera kring kosmetisk tatuering för att åtminstone förminska vårtgårdarna. Det vill säga tatuera kring vårtgården i min huds nyans så att den upplevs mindre. Är det någon här inne som gjort ett sådant ingrepp och kan berätta mer? Tex vilka kliniker som utför ingreppet och vad man bör tänka på, pris, läketid, etc. Google ger endast information om rekonstruktiva ingrepp efter tex mastektomi, och det är ju motsatsen till vad jag vill göra.

Nea

Annons
2019, April 11 - 20:41
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 5 hours 49 min ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Jag gjorde för länge sen ett försök med det omvända, eller snarare att tatuera över ärr kring vårtgårdarna i samma nyans som vårtgården och det visade sig väldigt svårt att få till samma färg, så det såg ut som om jag hade streck runt dem. Nu gjorde det inte så mycket, för jag visste att jag skulle behöva en ny operation där tatueringen kunde skäras bort, så för mig var dte liksom ett test i förväg, men det blev alltså inte speciellt bra.
Jag hann inte själv testa det, innan de skars bort igen, men jag undrar vad som skulle hänt med "likheten i färgnyans" om jag dessutom hade solat? Hade strecket blivit än mer markant om det behållit samma färg, liksom? Tatueringar mår ju generellt inte så bra av sol, utan bleks.
Jag är rädd att du skulle få två olika hudnyanser och att det skulle se märkligt ut, men den som tror något annat får gärna säga emot mig - detta är inte något jag är bäst i världen på!
Sen är ju också vårtgården annorlunda till sin beskaffenhet än den omgivande huden, t ex drar den ihop sig och blir knottrig vid kyla. Risken är ju att det också ser lite skumt ut om den har vanlig hudfärg...

Men om du tänker att det får bära eller brista och att du ändå SKA operera dem senare, så riskerar du ju mindre än om detta var det enda du tänkte göra...
 

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

2019, April 15 - 15:04
nelal
nelal's picture
Offline
Last seen: 4 years 11 months ago
Brons
Joined: 2017-06-16 11:28

Tack så mycket för svar! Trist att det inte blev som du hade tänkt dig. Det kanske bara är önsketänkande från min sida att det skulle vara enkelt åtgärdat.. Men ja, beslutet att göra en förminskning i framtiden står jag ju fast vid, så kanske ska jag bara avvakta tills dess och göra en vårtgårdsförminskning i samma veva :)

Nea

2023, March 21 - 15:54
jolis
jolis's picture
Offline
Last seen: 1 year 2 days ago
Brons
Joined: 2023-03-21 13:16

Hejsan! Jag undrar om du hört om någon vårtgårdstatuering som blivit bra? Jag tänkte att det var att man tatuerar/pigmenterar liksom hela vårtgården för att det inte ska bli en skarp linje mellan ärr, vårtgård och övriga bröst. Men jag har ingen aning. Min dröm är att utföra den bröstoperation jag vill och sen kunna tatuera så man inte ser ärren kring bröstvårtorna! Det tar emot för mig, tanken på att det ska synas att man opererats.

Annons
Annons
Annons
Annons