Annons
2 posts / 0 new
Last post
#1 2020, June 2 - 21:46
Grönsaksjunkie24
Grönsaksjunkie24's picture
Offline
Last seen: 3 years 10 months ago
Brons
Joined: 2020-06-02 21:40

Adress landstinget

God kväll!
Vill göra bröstreducering pga värk o huvudvärk pga tung byst (som de flesta andra gissar jag)!
När ni säger att man ska vända sig till landstinget (i ddt här fallet Sthlm) med egenremiss, vart exakt ska man mejla/skriva, till vilken avdelning?

Tack på förhand!!

Annons
2020, June 3 - 12:49
Jeja
Jeja's picture
Offline
Last seen: 2 years 7 months ago
Silver
Joined: 2020-01-08 12:01

Hej, jag letade efter information om egenremiss, men hittade ingen. Jag gick till min vårdcentral och bad dem skicka remiss till Cityakuten som verkar vara de som gör de här operationerna. Vet inte om någon mer klinik gör landstingsfinansierad bröstreduktion. Läkaren på vårdcentralen visste inte riktigt hur hon skulle göra, men bad att få återkomma till mig när hon ringt Cityakuten. När hon ringde tillbaka så hade hon skickat remissen. Frågan sen gällde mammografi, men vi avvaktade för att se vad kirurgen på Cityakuten tyckte. Fick kallelse ganska snabbt till Cityakuten, Dr Nikolaos Agrogiannis, och gick dit, jättenervös för att brösten kanske inte var tillräckligt stora. Vi pratade lite kort sen mätte han volymen med skålar. Det visade sig att brösten var ca 1000 ml, så jag uppfyllde kraven. Han sa att jag behövde ha en mammografiröntgen som är max 1 år gammal. Ringde tillbaka till vårdcentralen och fick telefontid med läkaren där och förklarade att jag behövde remiss till mammografi. Hon fixade det och jag fick en tid snabbt och fick dessutom svar på den redan dagen efter att allt såg bra ut.
Nu väntar jag och andra med mig på att de ska börja operera igen, just nu tar de bara cancerpatienter eller akuta fall p g a Covid 19.

48 år
167 cm, ca 60 kg
Storlek idag: 65I (1000 ml)
Konsultation Cityakuten 11/5, blev godkänd för landstingsfinansierad bröstförminskning.

Annons
Annons
Annons