Annons
3 posts / 0 new
Last post
#1 2020, June 7 - 09:59
anna96
anna96's picture
Offline
Last seen: 1 year 5 months ago
Brons
Joined: 2020-06-07 09:41

Fettsugning haka/käke

Hej,

Ser att det finns tidigare trådar om fettsugning för haka men hittar inte specifikt svar på min fråga så testar att lägga upp en ny.

Planerar att göra näsplastik och funderar därmed även på en mindre fettsugning för haka/käklinje. Har egentligen inte mycket fett där men har en kort haka (stort överbett) och genetisk liten fettdepå. I annat är jag vältränad, äter nyttigt - strl XS.

Till min första fråga;
1. I och med att jag inte har väldigt mycket fett, är fettsugning det bästa alternativet? Tänker att det är säkrare (att bli av med fett permanent) än Belkyra och CoolSculpting? Får nämligen ett bra pris då det blir kombo och jag har lite fett.

Till min andra fråga;
2. Då jag inte har mycket fett och jag är ung (23 år), hur mycket svullnad och blåmärken kan jag förvänta mig? Fettsugningen skulle bara vara precis under hakan (inte hals) kommer jag ändå få blåmärken på halsen? Hur länge håller det i sig?

3. När tror ni man kan gå tillbaka till arbete, d.v.s. när syns det inte ALLS att man gjort plastik (ärr, blåmärken, extrem svullnad)?

4. Hur mycket täcker gördeln man har på sig? Jag har nämligen inte planerat att berätta för anhöriga om fettsugning, bara näsplastik, kan jag komma undan blåmärken osv med gördeln?

Tack så mycket på förhand :D Om ni har svar på en eller flera frågor är jag så tacksam!!

Annons
2020, June 7 - 12:35
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 1 day 10 hours ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Utan att alls ha sett bilder på dig - är du säker på att en fettsugning av hakan är det bästa sättet för dig att uppnå symmetri i ansiktet, speciellt om du har liten haka? Många gånger gör en liten haka att man stirrar sig blind på näsan som ser oproportionerlig ut, medan man i själva verket skulle få mer proportionerlighet genom att förstora hakan. Om hakan får mer längd, dras den lilla mängden fett under hakan ju också ut något, tänker jag.

Det finns olika sätt att göra detta, och det vanligaste är kanske ett hakimplantat, men vid överbett kan man välja på en metod där man faktiskt förskjuter käkbenet - men det är förstås ett mycket tuffare ingrepp än en fettsugning av hakan och du måste själv avgöra vad som är rätt för dig. Det är ingen annan än du som ska bestämma och det finns inte rätt eller fel, utan du kan även landa i att en operation inte ens är ditt bästa val. 
Det viktigaste är att du inte låser dig vid en lösning, utan fråga kirurgen vad hen tycker är den bästa lösningen för dig och vilka alternativ du har. 

Ibland kan man även förstora hakan med fillers. Detta skulle kanske kunna vara ett tillfälligt light-test för dig, om du vill få en uppfattning om vilken typ av förändring en större haka skulle kunna ge ditt ansikte?
 

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

2020, June 8 - 15:36
anna96
anna96's picture
Offline
Last seen: 1 year 5 months ago
Brons
Joined: 2020-06-07 09:41

Hej,

Tack så mycket för svar! Jag har nödvändigtvis inte en liten haka (även om den inte är stor) men har stort överbett vilket gör hakan kort. Tänker att en käkoperation är betydligt mer omfattande och riskfylld, dyrare och att jag inte fått remiss från min tandläkare trots att jag meddelar varje gång att jag har käkproblem.

Funderat på hakimplantat med, eller filler rättare sagt, men blir mycket dyrare i längden med fillers... Skulle vilja få bättre käklinje, ta bort den lilla genetiska dubbelhakan sedan vet jag inte om jag vill göra mycket mer :)

Annons
Annons
Annons