Annons
6 posts / 0 new
Last post
#1 2021, April 23 - 18:52
Boobsaway
Boobsaway's picture
Offline
Last seen: 3 years 5 days ago
Silver
Joined: 2019-09-12 08:21

7 månader efter bröstförminskning

Hej!
Inför min operation letade jag som en galning efter info om hur det kunde vara de närmaste månaderna efter OP och hittade väldigt lite trådar, så nu tänkte jag lägga upp om hur det har varit för mig!

Opererades via landstinget september 2020. Hade 800-900 ml per boob. Ville bli av med halva volymen för att göra OP, träffade två kirurger som sa att det vägrade dem för det tyckte att jag skulle bli platt/fult, att deras operationsteknik inte tillät det eller liknande, och sedan var den en kirurg som sa ja till det. Men sedan tog han ändå bara bort en tredjedel av volymen så det sög ju... (Vem bryr sig egentligen om vad en kvinna tycker om sin egen kropp, liksom? Inga manliga kirurger i dagens samhälle i alla fall verkar det som! Jag hade hemskt gärna varit plattare än vad jag är nu, har inget behov av runda bröst)

Är ändå glad att jag gjort OP eftersom det är en klar förbättring. Men hade verkligen velat ha lite mindre boobs kvar, för de är fortfarande rätt tunga och i vägen. Gick från 70G till ca 75D, önskade att få B-C-kupa, så strax över vad jag hoppades på landade resultatet.

Det tog ca 3 månader innan jag kunde sova på mage, men det är fortfarande lite obehagligt, brukar ligga på en kudde för att avlasta.

Efter ca 2 månader började jag rida igen, det gick bra! Efter ca 3 månader började jag klättra. Det kändes aningen stramt men gick över väldigt snabbt. Efter 2 månader började jag också springa i lugnt tempo. Gick bra med en high support bh. Efter 4 månader var det fullt ös och jag kände mig helt återställd rörlighetsmässigt.

Mina ärr var inte helt "skorpfria" förrän efter 3 månader. Jag tejpade med kirurgtejp fram till dess, sedan testade jag lite mepiform, men tyckte det var för mycket jobb så bytte tillbaka till kirurgtejpen. Tejpade i 6,5 månader.

Jag äger numer enbart bygelfria, mjuka BHar eftersom jag hatar de vidriga BHar jag behövt ha tidigare som skär in och gör ont överallt, oavsett om de är dyra och fancy eller inte. Är dock lite ledsen att det fortfarande inte existerar en sloggy-bh som klarar av att containa boobsen :( Jag kan också gå utan BH på ett helt annat sätt än tidigare, vilket är en magisk frihet!

Resultatet är något assymetriskt, men inget jag störs av. Ärren är nästan osynliga på ena sidan, så jag tror det snart blir det på andra sidan också.

Jag hade full känsel i högra sidan/bröstvårtan direkt efter OP, men ingen känsel alls i vänstra bröstvårtan efter OP. Känseln kom dock tillbaka efter 4-5 månader och nu har jag bra känsel på båda sidorna! Precis runt ärren är känseln sänkt, och i ankarkorset har jag 0 känsel.

Har klarat mig utan komplikationer bortsett från mellan vecka 2-4 när korset hade lite svårt att läka och läckte sårvätska, fick åka in och klippa bort ett stygn som retade. Jag tror det gjorde att ärren i korsen läkte och blev lite grövre än de hade kunnat bli annars. Jag tror en del får lite mindre ärr än jag har fått men det är inget jag stör mig på. De är mestadels vita nu.

Mitt bästa tips som jag önskar jag hade följt själv är att ta det lugnt direkt efter OP! Själv blev jag helt sänkt i en vecka efter, verkligen supertrött, kunde inte sova, hade hjärtklappning osv, behövde vila. Jag började jobba efter 2 veckor, men hade jag kunnat hade jag faktiskt rekommenderat att vile en månad öven om man har stillasittande jobb, för det finns en risk att man blir lite medtagen, och då är det skönt att fokusera fullt ut på återhämtning och inte behövs släpa sig till jobbet!

Något ingen talade om för mig innan var att man ska vänta 6 veckor (!!!) med att sträcka armarna ovanför huvudet, vilket gör en väldigt handikappat. Kunde ju inte ens ta ner en tekopp på jobbet. Det behöver man hitta på smarta lösningar för :)

Lycka till alla som väntar på bröstförminskning!! Även om jag är lite bitter trivs jag så enormt mycket bättre med min kropp, känner mig friare och rörligare! Tyvärr hade jag nog behövt en större reduktion för att bli helt fri från ryggproblemen. Men lite bättre blev det ändå!

29år, 169 cm, 66 kg, ej barn
Bröstförminskning via landstinget
Opererades i september 2020 (Aleris tidigare City Akuten, Stockholm)
Strl före op:70G
Önskar efter op: 70B/C
Faktiskt resultat: 75D

Annons
2021, April 25 - 17:49
drrling
drrling's picture
Offline
Last seen: 2 years 7 months ago
Silver
Joined: 2021-03-28 21:08

Tack för att du delar med dig! Frågade dig på ett annat ställe hur det hade gått sedan operationen sen såg jag att du hade skrivit detta så då fick jag ju svar på den frågan :)
Jag vill också bli av med mer än läkarna vill ta bort, skulle helst ha B men får nog sikta in mig på en C-kupa vilket blir typ hälften av det jag har nu. Tror ändå att det kommer göra stor skillnad och det är hur som helst bättre än ingenting.
Ena läkaren jag har träffat sa att man kunde vara tillbaka på jobbet redan efter någon dag ifall man kan jobba hemifrån men det har jag svårt att tro. Bättre att låta kroppen återhämta sig i lugn och ro.
Nåväl, skönt att allt har gått bra och att du ändå känner att det har blivit en förbättring.
Och man kan ju faktiskt göra om det i framtiden om man vill det (jag gjorde en förminskning för ca 18 år sedan och nu är det alltså dags igen pga tillbaka på typ samma strl som innan).

38 år, 160 cm, 55 kg

Bröstförminskning
Konsultation 15/4 Proforma & 23/4 Nordiska Kliniken
Operation 1/6 Proforma
Strl före op: 70E
Strl efter op: 70C/D?

2021, May 14 - 23:30
LauP
LauP's picture
Offline
Last seen: 2 weeks 5 days ago
Silver
Joined: 2019-06-20 07:58

Jag ska göra en förminskning och har ständig oro över flera saker. Tack för info och tips...
Det jag är mest orolig över är smärtan. Även om jag vet att det är väldigt individuellt. Var det värre än du tänkte eller lindrigare än du tänkte?

28år, 163cm, 65kg

Bröstförminskning
Konsultation 29/5 Patrik Höijer, NK
Op ?
Strl före op:70H
Strl efter op: ?

2021, July 3 - 13:51
SandySandy
SandySandy's picture
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Silver
Joined: 2020-11-29 01:37

Tusen tack för en ärlig och välformulerad upplevelse. Så frustrerande att läkarna inte gick med på dina önskningar?!?! Jag hade kokat. Helt galet. Jag undrar lite exakt hur din operation gick till, blev det ankarärr? Var väldigt uppfriskande att faktiskt höra hurras långvarig läkningen var. Har på nått sätt uppfattat det som att andra gärna inte berör det i detalj.

Kvinna, 35 år.
162cm, ca: 75kg (inga barn).
Intresserad av: bröstlyft (ankarlyft) utan implantat.
Har nu: väldigt hängiga samt stora bröst.
Skulle önska att opereras i Stockholm. Undersöker olika kliniker och kirurger. Ingen konsultation inbokad ännu.

Annons
2021, July 11 - 16:31
Bambambam
Bambambam's picture
Offline
Last seen: 1 year 12 months ago
Silver
Joined: 2020-07-31 01:02

Hello,
Tack för superbra inlägg. Jag upplever det också som att kirurgerna utgår från att man SKA ha större bröst om möjligt. Förstår inte varför kvinnors egna upplevelser och önskemål förkastas. Förminskade mina bröst för 10 år sen men kirurgen sa efter att han låtit det ena bröstet som var lite större vara för den va så fin. Man ba VA! Resultatet blev ju att det fanns lite asymmetri även efter op. Jag ska korrigera nu. Han hade dessutom missat att se att en del av min gamla bröstvårta inte tagits bort, så den var kvar under som ett stort ärr under många år. Jag trodde det var en pigmentfläck men fick veta nu via en annan klinik att så var det inte.

37 år, 60kg, 168cm
Tidigare op: Bröstförminskning/lyft Victoriaklinkken.
Kommande op: Korrigering av bröst på Art Clinic. Asymmetri. Konsultation med Per Lindh och Anders Liss maj 2021.

2021, September 19 - 22:52
Hipsy
Hipsy's picture
Offline
Last seen: 4 days 10 hours ago
Silver
Joined: 2021-09-19 20:25

Även här tog kirurgen inte så mycket vi hade kommit överens om.

38år, 170cm, 58kg

Bröstförminskning citadellkliniken
Operation 30/8-21
Strl före op: 70 E
Önskar: 70B
Strl efter op:?
Min andra bröstförminskning, gjorde även en år 2005.

Annons
Annons
Annons