Annons

Bröstförstoring med eget fett Feb 2022 - Art Clinic - Göteborg Per Windh - Penny79

Penny79's picture
Penny79

2 barn, 42 år, 175 cm, 57 kg
Strl innan op: 75A (eller knappt…)
Ammat två barn och skulle gärna få tillbaka lite volym i brösten. Nyfiken på om transplantation med kroppseget fett kan funka på mig.

Operation bokad på Art Clinic (Per Windh) Göteborg i februari 2022

Jag blev väldigt nöjd med resultatet. Har skrivit en operationsberättelse, du hittar bilder i Silvergalleriet

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Tuesday, 15 February, 2022

Jag hade fått operationstid på morgonen så skulle infinna mig på kliniken redan 06.45. Väl där blev jag inskriven och tog sedan hissen upp till sjätte våningen. Fick strumpor, nattlinne, morgonrock och blå ”tossor” samt ett skåp med nyckel, i vilken jag låste in mina kläder och väska. Mobilen fick jag ta med mig. Sedan fick jag lägga mig inne på ett förberedelserum. Sköterska kom förbi och ställde en radda frågor, satte nål för ingång i armvecket och så fick jag ta ett gäng med piller och hälsade och pratade med narkosteamet. Sen kom kirurgen P Windh och sa hej. Alla så himla gulliga och trevliga (kan verkligen rekommendera Art Clinic i Göteborg).

Jag gick på toa och kissade innan det sedan va dags att följa med Per för rita-fota stund. Tog av mig allt utom trosorna. Han fotade mig framifrån, snett framifrån, i profil samt bakifrån. Sen tittade han på ställen att skörda fettet ifrån.

De tag-ställen han rekommenderade att han skulle skörda ifrån va insida lår, insida knä, flanker och mage. Jag fick rangordna vilka ställen jag helst föredrog. Vilket blev 1. insida lår (hade fettdepå högst upp på insida som sedan smalnade av, så det kändes som ett bra ställe att ta från, som skulle bli naturligt efteråt), 2. mage, där hade jag inte mkt men två ställen på vardera sida om naveln, 3. om det behövdes så insidan på vardera knä. Flankerna tyckte Per ofta va ett bra ställe att ta fett från (bra kvalité på fett där?) men eftersom jag inte hade nåt överflöd där kände jag att om det behövdes fick han skrapa ihop, men som sista alternativ då. Han ritade med tuschpenna för att markera både tag-ställen och ingångshål osv vid brösten. Efter ritandet tog han bilder igen för att dokumentera.

Sen fick jag ta på mig nattlinne och morgonrock igen och visades tillbaka till förberedelserummet. Jag fick en tablett för att förebygga illamående och gick och kissade. Sen hämtades jag för operation ungefär 07.30. Narkossköterskan gav mig hårskydd och visade in mig på operationssalen. Där fick jag ta av mig morgonrock och tossor, behöll nattlinnet tills jag la mig på operationsbordet. Fick täcke över mig och tog av mig trosorna som jag la i fotänden. La mig tillrätta på det skönt uppvärmda bordet, fick dropp och narkosläkaren eller om det va sköterskan förklarade lugnt och stilla vad som skulle ske härnäst. Jag hade aldrig blivit sövd tidigare men kände mig otroligt trygg i deras händer. Fick syrgas som jag lugnt andades in, något lugnande medel och sen medlet för att somna via nål. Tror jag det va. För sen kommer jag inte ihåg mer :-)

Förrän jag vaknade på uppvaket av att någon sa att nu är operationen klar och att allt gått jättebra. Klockan va ungefär 09.20. Stramade lite över brösten och insida lår. Efter att jag vaknat smsade jag min man och berättade att allt gått bra. Jag fick frukost på sängen, te, juice och god ostmacka med tomat och gurka. Sköterskorna (underbara!) hjälpte mig på med gördel/kompressionsbyxorna. Ett par svarta med korta ben, hög midja och öppning i grenen för att underlätta kissande. Sen trosor ovanpå. Jag fick en morfintablett för att inte smärtan skulle bli värre. Lite lullig i huvudet, men skönt för efter det gjorde ingenting ont.

Brösten va inbäddade i fetvadd under tunn operations BH, den ska jag ha i 2 veckor och sedan byta till mjukare variant av sport-BH (som jag får vid återbesöket om en vecka).

Jag låg och slumrade och sköterskorna tittade till mig då och då för att kolla hur jag mådde. Sen kom kirurgen Per och berättade att allt gått bra. Han va nöjd med resultatet. Hade kunnat skörda mer än han trodde, så blev bara två ”tag-ställen” insida lår på båda benen samt mage. Han hade innan siktat på att kunna fylla på med 200 i varje bröst, men fick ut mer än förväntat så blev 300 i varje.

Vid halv tolv kom sköterska med information jag skulle ha med mig hem, samt piller för första dagen hemma. Ipren, alvedon, morfin samt antibiotika-kur. Hon visade mig till omklädningsrummet där jag bytte om till mina egna kläder och sa hej och tack och åkte hem.

Väl hemma: morfinet gör att det känns helt ok. Jag vilar och återhämtar mig. Brösten känns enorma! Men kommer ju krympa (hoppas jag…;-) fast inte föör mycket. Kompressionsplagget ska jag ha i fem veckor dygnet runt, sen ytterligare fem veckor endast dagtid.

Allt känns bra än så länge! Fråga om du undrar något, jag letade massa info och berättelser innan. Man vill ju veta hur en sådan här operation går till. Så kanske hjälper min berättelse dig att bestämma dig för om fett-förflyttning kan vara något för dig. Kram!

2022, March 17 - 20:33
Emm82
Emm82's picture
Offline
Last seen: 2 years 1 day ago
Silver
Joined: 2021-02-01 07:40

Tack för din operationsberättelse, jag ska opereras på onsdag. Hur har det gått? Är du fortfarande nöjd? Hur mkt har stannat?

2022, August 12 - 12:12
MeOver40
MeOver40's picture
Offline
Last seen: 1 year 8 months ago
Novis
Joined: 2022-08-06 12:18

Hej, tack för din berättelse. Hur har det gått? Hur känns brösten nu? Vill också gärna veta 🙏

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons