Annons
13 posts / 0 new
Last post
#1 2011, February 15 - 21:12
anonym (not verified)
anonym's picture

När kan man börja träna yoga efter bröstförstoring och ev lyft?

Är ny på forumet. Ska på konsultation hos Gunnar Kratz på plastikakademin om ca 3 veckor, vill göra bröstförstoring under muskel samt ev lyft. Ni som har gjort samma operation när kunde ni börja utöva yoga igen? Hur lång tid tog det innan ni kunde träna yoga fullt ut? Har en planerad, 2 veckors intensiv yogakurs i början juli månad. Är det möjligt att genomföra op i början av april och sedan delta i kursen i juli eller är jag galen som ens tänker tanken? Snälla ni som gjort op och är aktiva yoga utövare vad tror ni? Vill helst inte välja bort ngt av det.
Annons
2011, February 16 - 13:35
Johanna34 (not verified)
anonym's picture

Är det ingen av er som tränar yoga? Jättetacksam för info:)

 

2011, February 16 - 13:56
momo88
momo88's picture
Offline
Last seen: 2 years 4 months ago
Silver
Joined: 2010-11-21 14:20

Hej!

Jag har inte opererat mig ännu men tränar liksom du också yoga =) Enligt min kirurg ska man vänta minst fyra veckor med träning och helst undvika att träna bröstmusklerna i framtiden. Jag försökte att tänka på om jag tränade bröstmusklerna eller inte sist jag var och tränade yoga. Jag tyckte inte det kändes som att jag ansträngde dem så mycket faktiskt.

Jag skulle tro att det är okej att du tränar i juli om du opereras i april men fråga din kirurg för o va på den säkra sidan. =)

Längd: 168 cm
Vikt: 56 kg
Ålder: 32 år
2 barn

Opererades 2011 av Peter Cosmo på Citadellkliniken. 320 cc MP i höger bröst och 345 cc MP i vänster.

Är nu intresserad av att ta ut implantaten.

2011, February 16 - 17:14
Johanna34 (not verified)
anonym's picture

Tack för ditt svar, ja det är nog bäst att fråga kirurgen. Men menade din kirurg att du alltid efter din op ska försöka undvika att träna bröstmusklerna? Har det ngn betydelse om implantatet placeras framför eller bakom muskeln? Intressant att veta med tanke på att jag både tränar yoga och skall återuppta bodypumpen i höst igen. Känns som om listan med frågor till Gunnar Kratz kommer att bli låååång........:)

Annons
2011, February 17 - 15:35
momo88
momo88's picture
Offline
Last seen: 2 years 4 months ago
Silver
Joined: 2010-11-21 14:20

Nja, han var ganska otydlig faktiskt. Jag frågade om det var okej att göra armhävningar (då tränar man ju bröstmusklerna väldigt hårt) efter fyra veckor och han sa ja, det går bra. Men sen sa han också att man helst ska undvika det.. Så det går att göra, men helst inte. Hur vill han att jag ska tolka det liksom? =P

Jag tror det bästa ur träningssynpunkt är att lägga framför muskeln, men då är risken större för till exempel kapselbildning istället. Så vad man än väljer får man ta en risk =( Jag har en kompis som lagt bakom för snart två år sen och hon säger att hon kan träna vad som helst utan problem. Sen har jag hört om andra här på forumet som fått jättemycket muskelpåverkan och känner hur implantaten rör sig bara de torkar av bordet.

Jag förstår dig! Hade också tusen frågor till mig kirurg =) men det är bara att fråga på. Det är ju faktikst en stor grej det här och det är klart att man vill veta så mycket det bara går innan det är dax.

Lycka till! =)

Längd: 168 cm
Vikt: 56 kg
Ålder: 32 år
2 barn

Opererades 2011 av Peter Cosmo på Citadellkliniken. 320 cc MP i höger bröst och 345 cc MP i vänster.

Är nu intresserad av att ta ut implantaten.

2011, February 17 - 18:24
Brinna (not verified)
anonym's picture

Hej! Jag tränar yoga i vanliga fall och har gjort lyft och lagt in implantat bakom muskeln. De är nu ca 5 veckor sedan jag opades och i dagsläget kan jag inte träna yoga. Har tänkt att vänta till sommaren eftersom jag inte har nån bra instruktör just nu, så de passar bra med en pause. Skulle jag absolut vilja börja skulle jag nog bara vänta ca 5 veckor till. Man har ju lagt ut så mkt pengar och energi så man vill ju inte sabba nåt nu. Tror säkert att du kan åka på intensivkursen, är de något som då skulle kännas obehagligt så är det ju bara att avstå från just det. Så är ju yogan så bra! Tror absolut inte att du kommer ha ont, däremot kan de kännas obehagligt kanske. Lycka till!

2011, February 17 - 21:48
Fröken C (not verified)
anonym's picture

Jag tränar också yoga. Har inte frågat läkaren utan tänkte att det var som med annan träning. Men man kan säkert välja ut lite lättare rörelser där armar och överkropp inte används så mycket efter en liten tid. Jag kommer ha jätte svårt för att inte träna eller röra på mig på det sätt jag är van vid. Har Blossoms fitness yoga dvd hemma, så den kanske man kan dra på och försöka hänga med lite smått i iallafall..lite försiktigt så där när brösten börjat läka till och inte gör vrålont :)

Annons
2011, February 18 - 17:57
Pullan (not verified)
anonym's picture

Jag opererade mig hos honom den 4/2 gjorde lyft + förstoring. Han sa att jag kunde börja träna redan i v2. Jag frågade om stryrketräning etc men det skulle inte vara problem sålänge det kändes bra och inte börja med att träna bröstmuskeln såklart. Sen är det säkert olika hur ont man har. Men efter 1 vecka kan jag iallafall leva "normalt".

Lycka till!

2011, February 19 - 21:56
Johanna34 (not verified)
anonym's picture

Tusen tack för alla svar:)!

Har dock insett att jag förmodligen får vänta med op till efter kursen då jag måste träna yoga under hela våren för att kunna delta (ska på instruktörskurs). Kan ju inte komma till kursen och vara stel som en pinne......däremot hinner jag förhoppningsvis läka ut  innan jag skall leda höstens första pass, hoppas jag.

 

2011, February 19 - 22:06
Sanna. (not verified)
anonym's picture

Jag kör ashtangayoga och började igen 4 veckor efter operationen. Det var lite jobbigt med solhälsningarna de första veckorna. Jag kör även gympapass på Friskis och det har gått helt kanon. Jag kunde göra hela solhälsningar och armhävningar 8 veckor efter op. Hade nog kunnat innan med om jag hade tagit i, men det fanns liksom ingen anledning att stressa fram resultat för mig.

Nu (4 månader efter) känns det absolut ingenting. Jag har lagt bakom.

Lycka till!

Annons
2011, February 19 - 22:09
Johanna34 (not verified)
anonym's picture

Skönt att höra ngn som repat sig någorlunda snabbt.-)

Och ännu mer intressant eftersom att du gjort din op hos Gunnar Kratz. Har du placerat framför eller bakom muskeln? Har fått för mig att det tar betydligt längre tid att läka ut om man placerar bakom, borde ju smärta mycket mer kan man tycka.

Hoppas att du är nöjd med din op!

 

 

 

Annons
Annons
Annons