Annons
12 posts / 0 new
Last post
#1 2011, February 28 - 15:45
anonym (not verified)
anonym's picture

Nu vet jag, tubulära bröst

Ni kan nog inte ana hur lättad jag är att ha hittat till det här forumet. Jag är snart 20 år gammal, och har levt med pinsamheten med att ha fula bröst sedan jag var ca 13 och brösten började komma. I början trodde jag att det var så bröst såg ut när de började utvecklas osv, men ju mer tiden gick (tiden blev till och med till år), började jag fråga mig själv varför mina bröst aldrig blev normala och fint formade som andra tjejers bröst. Det blev ofta att man sneglade på andra tjejer i omklädningsrummen, just för att jämföra sina egna bröst med de andra kvinnornas.

Jag kan tillägga att jag tror att mina bröst är tubulära, alltså missbildade. De är väldigt spetsiga (toppiga), med stora vårtgårdar som täcker hela toppen, knappt någon bröstvårta alls (förutom när det är kallt, då blir bröstet förresten i en fin form) och det finns knappt något som stödjer bröstet underifrån alls. De är dessutom väldigt små, och jag har alltid tyckt det är fint med lite större bröst.

Under uppväxten har detta varit en stor rädsla och tyngd för mig. I omklädningsrum, t.ex. i gympan i skolan väntade jag ofta till sist med att gå in och duscha, och ibland hoppade jag till och med över gympalektionerna för att undvika att visa mina fula bröst för de andra. Allt för hålla de så gömda som möjligt.

Just nu är det egentligen som värst. Jag har en underbar relation med en kille sedan lite mer än 3 år tillbaka, och inte en endaste gång har jag visat mina bröst för honom. Under sex har jag alltid BH på mig, och ibland tar jag av den men måste då ändå hålla för brösten med händerna. Han accepterar det, underbar som han är, även om han säkert är besviken på att vi aldrig kan ha helt "fritt" sex. Jag mår jättedåligt över detta då jag aldrig riktigt kan njuta i och med att jag alltid känner mig så begränsad.

BH:ar sitter inte heller särskilt bra, och jag måste ofta ha vadderade kupor för att BH:n ska fyllas ut ordentligt. För att inte tala om bikinisar. Jag kan ju knappast ha fina trekantsbikinis på mig osv, utan det måste alltid vara vadderade push ups överdelar för att det inte ska se jättekonstigt ut.

Att bli såhär pass hämmad i livet enbart pga att ens bröst inte är normala, det är något som vilken människa som helst skulle lida av.
Kollar man runt lite grann på internet hittar man genast en massa kommentarer i forum där folk säger "Alla bröst är fina", eller "du ska inte skämmas för hur du ser ut eftersom alla ser olika ut" osv. Jag blir så arg på sådana kommentarer, för det är ingen som kan veta hur just JAG känner. Varje gång jag ser någon på TV eller vart som helst med fina bröst blir jag fruktansvärt avundsjuk och blir väldigt ledsen inombords. Varför var det just jag som skulle födas med denna sorts missbildning? Vad har jag gjort för att förtjäna detta? Det finns folk som har det mycket sämre, men det betyder inte att jag mår ruskigt dåligt över det här för det.

Jag har funderat lite fram och tillbaka på om det skulle gå att göra en operation mot detta men aldrig riktigt hittat någon bra info. Jag har trott att det är inåtvända bröstvårtor jag haft osv.

Nu när jag äntligen vet vad det är jag lider av så känns det så otroligt skönt att veta att jag faktiskt kan göra någonting åt det. Att få fina bröst, det är en stor dröm för mig.

Den stora frågan nu är då om jag ska försöka få en operation finansierad via landstinget eller om jag bara ska samla ihop pengarna som behövs och sen göra en privat operation. Att döma från det många skrivit här så verkar det flesta känna sig tryggare med privata operationer, men samtidigt är det MYCKET pengar att bara fixa. Jag ska dessutom på en lång resa nästa vinter som jag behöver alla pengar till .

I och med att mitt liv verkligen är hämmat så borde landstinget kunna hjälpa mig med en operation, men det verkar vara så olika från landsting till landsting i Sverige med vad och vilka de godkänner osv.
Vet ni om det finns någon klinik som är specialinriktade just på tubulära bröst? Det skulle vara mycket värt att gå till någon som verkligen visste vad denne höll på med.

Jag är inte 100% säker på operation ännu, men då jag vet att jag själv aldrig kommer acceptera och känna mig bekväm med hur mina bröst ser ut så känner jag att det här är det enda jag kan göra. För att fortsätta leva resten av livet med denna skam, det är inget jag vill utsätta mig själv för. Det är inte värt det.

Tack alla ni som redan delat med er av era historier, berättelser och erfarenheter. Det är så mycket värt att veta att jag inte är ensam på jorden med detta. För vi som lever med det, vi vet hur hemskt det är. Iallafall i ett så pressat samhälle som detta.

Kram

Annons
2011, February 28 - 22:30
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 22 hours 54 sec ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Förstår dig så väl, och du har medsystrar här på forumet som varit i EXAKT samma sits, och det längre, då du är så ung.

Läs t ex Tubulärnomores historia, hon är opererad via landstinget för nån månad sen, och delar med sg väldigt mycket av det.

På sätt och vis är det ju ändå en fördel att brösten inte är så syora om du har en tubularitet som ska korrigeras; stora tubisar borde ju vara svårare att få jämnt runda över implantat än små.smiley

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

2011, February 28 - 23:43
EmmiX
EmmiX's picture
Offline
Last seen: 10 years 3 months ago
Silver
Joined: 2011-02-10 22:36

Tro mig, babe, JAG vet hur du känner.. just dfr är jag beredd att slänga 60 000 kr på å få det tillfixat! (pengar som tagit tid å spara ihop å som ja ej uppnått helt än:()Wieslander i Malmö ska tydligen va vass på vår typ av bröst så de blir möte med den mannen inom kort för mig.

Stör mig oxå på folk som inte inser hur handikappande det är, det de inte vet nåt om, ska de inte heller uttala sig om, men det gör de ändå!! Trångsynta människor som tror att bara för att de inte anser sig behöva ha nåt tillfixat, så går det bra att 'se ner på plastikkirurgi'. Man måste komma ihåg att plastikkirurger är inte bovar, de finns för där för att hjälpa oss, and they do make good money doing so:P;)

 

Jag har pyyyttesmå bröst oxå och har tänkt precis som Marina, att det borde inte va lika svårt att få till en fin, rund och fast form på såna tubulära som på stora..! men kan ha fel:-/

 

Angående landstinget så ska jag möta en läkare imorn för att samtala om mina bröst, vad jag har förstått så är det YTTERST liten chans att få en bröstoperation genom landstinget, och ja har avfärdat det länge och dessutom tänkt att det finns bättre saker de kan lägga de pengarna på..  har dock på sistone läst om flera tjejer som fått sina tubulära bröst fixade å blev pissed off å tänkte att det minsann oxå är MIN rättighet att oxå få det! om inte andra får dåligt samvete för att landstinget betalar deras op, vfr ska jag få det??? är medveten om att detta inlägg kan verka lite negativt men blir så arg när man hör om folk som genomgår gastric bypass (betalad av landsting)för att gå ner i vikt (ja för att det inte är hälsosamt), inte bara det, de får ev efterop oxå, som borttagning av hudöverskott osv. Då kan man fråga sig om DETTA är rätt? ska landstinget betala detta när de själva ätit sig till sin övervikt medan jag inte har bett om att få underutvecklade bröst!!! 

 

Iaf, betalt via landstinget eller inte, har fortfarande mestadels av pengarna ihopsparade, men hade inte tackat nej till gratis tillfixning av dessa hemska rattar..

Hoppas ingen på det här forumet tar illa upp, det här är bara min åsikt.. i teorin har ja inget emot att feta får hjälp, men då ska vi oxå få hjälp! vfr skulle det ena va mer rätt än de andra?

Så menar jag!

:)

peace out

22 år, 169 cm, ca 65 kg, upp å ner

Bröstförstoring och näsplastik på Plastikinstitutet i Malmö

före op: 50 cc 75 cc
efter op: Perthese 400cc höger, 380cc vänster - high profile under muskeln
Konsultationer:
* 10/2 2011 Ulf Garpered Akademiklinike

2011, March 1 - 13:01
Dancehall (not verified)
anonym's picture

Hej och tack för svaren tjejer! Det är så skönt att få lite stöd när jag så länge trott att jag är ensam i hela världen om det här.

 

Nu har jag funderat tillräckligt och kommit fram till att jag vill göra det privat. Jag tänker inte ens ansöka om finansiering av landstinget då jag dels känner att jag vill välja klinik och kirurg själv, och dels att jag misstänker att det kommer ta väldigt väldigt lång tid. Om jag tar tag i det själv känns det som jag har bättre förutsättningar att få det bra också.

 

Igår delade jag även med mig av mitt problem till mamma vilket jag aldrig gjort tidigare, och vilken lättnad det var att få berätta allt för henne. Jag skäms ju så enormt mycket för detta, men samtidigt så tänker jag; varför ska jag egentligen skämmas? Det är ingenting jag skapat själv och dessutom föds det folk med 6 tår osv också. Det här är precis som vilken missbildning som helst.

 

Det jag känner mig skrämd av nu är att jag ju blir tvungen att visa brösten för kirurgen, men jag får väl tänka som så att han sett mycket värre bröst än mina tidigare och att han är där för att hjälpa mig. Hua!

Annons
2011, March 1 - 14:45
Tuttfian (not verified)
anonym's picture

Vad innebär tubulära bröst? Jag är ny här hehe. Kram

2011, March 1 - 18:06
EmmiX
EmmiX's picture
Offline
Last seen: 10 years 3 months ago
Silver
Joined: 2011-02-10 22:36

tubulära bröst är typ strutiga/spetsiga och avlånga bröst som ofta saknar underpol (dvs det där runda)... annat som kännetecknar är ofta bröstvårtans storlek och form... det finns olika grader, ja har sjuuukt mild grad å kmr med all säkerhet inte att få finansierat för det.. men finns som stackare som har haft sjuk otur.. va ja har förstått så räknas det som en form av missbildning eller bröstdeformitet.. på google kan du hitta en massa stackare som har det:( 

22 år, 169 cm, ca 65 kg, upp å ner

Bröstförstoring och näsplastik på Plastikinstitutet i Malmö

före op: 50 cc 75 cc
efter op: Perthese 400cc höger, 380cc vänster - high profile under muskeln
Konsultationer:
* 10/2 2011 Ulf Garpered Akademiklinike

2011, March 1 - 18:11
EmmiX
EmmiX's picture
Offline
Last seen: 10 years 3 months ago
Silver
Joined: 2011-02-10 22:36

ska me köra privat! klart bättre att välja å få som man vill ju! men välj då en som du VET gör bra ifrån sig med den typen av bröst! finns flera som gjort förstoringar o formen är densamma å de t.o.m ser värre ut än före:-/ Det räcker inte med att va bra på förstoring där ju^^ har man ju insett nu efter en massa research!!:)

 

Ja vet va du menar med att visa sig inför kirurgen men lustigt nog va ja typ inte alls nervös när ja slängde av mig toppen! fick förtroende direkt.. har visat mig för 3 st nu, 2 kvar;) hihi--- däremot va de värre tyckte ja när ja skulle visa för läkaren, för han va inte lika van vid alla sorters pattar tänkte ja^^...har ju ej sett så mkt som en plastikkirurg!

Och nej, ingen behöver skämmas! är du på gång med sparandet? hur länge har du funderat på op??

LYCKA TILL:)

22 år, 169 cm, ca 65 kg, upp å ner

Bröstförstoring och näsplastik på Plastikinstitutet i Malmö

före op: 50 cc 75 cc
efter op: Perthese 400cc höger, 380cc vänster - high profile under muskeln
Konsultationer:
* 10/2 2011 Ulf Garpered Akademiklinike

Annons
2011, March 1 - 18:44
Dancehall (not verified)
anonym's picture

Jo men precis, jag ska verkligen se till att hitta en som är bra på den här typen av operation, för det handlar ju inte bara om att sätta in implantat sen är det klart, utan både vårtgårdsförminskning, lyft + då kanske implantat är nödvändigt för att vi med tubisar ska få fina bröst! :)

 

Vad coolt, men som sagt, de är vana vid de mesta och har nog sett värre än mina kan jag tänka mig. Jag har tänkt lägga ut bilder framöver så att ni kan få avgöra om mina bröst VERKLIGEN är tubulära eller om de bara lutar åt det hållet.

Japp, jag har sparat pengar länge, dock inte till en operation utan bara till t.ex. resa, körkort m.m. Dock lägger jag de planerna på hyllan tills min operation är klar för det är absolut första prio för mig!

 

Angående operation har jag funderat länge på om det går att fixa mina otroligt fula bröst men jag har ju aldrig vetat att jag har en missbildning så jag har trott att en operation skulle bli verklig först kanske 10 år framåt. Nu när jag upptäckte detta igår blev jag så otroligt glad och har nu bestämt mig för att en operation SKA bli av! Jag har mått så dåligt över detta så otroligt länge, så nu vill jag verkligen göra något åt mitt problem.

 

Jag vill veta allt från er med tidigare tubulära bröst om vart ni opade er, och hur resultatet blev! Jag vill så gärna att mina bröst ska bli fina, för det är ju ändå mycket pengar som läggs ner på detta. Om det då skulle bli misslyckat pga att man gått till någon som inte kan fixa just mitt problem så skulle jag aldrig förlåta mig själv.

Någon som fixat sina tubulära bröst på Victoriakliniken i Stockholm, och hur blev erat resultat isåfall?

2011, March 1 - 22:01
guldskor
guldskor's picture
Offline
Last seen: 3 years 10 months ago
Silver
Joined: 2010-10-26 22:30

Hej! Jag ska op mig den 21 mars på citdellkliniken hos Peter cosmo. Jag har tubulärabröst och ska lyfta göra bröstförminskning samt lägga i 580 cc ultra high profile.
Jag har en del vävnad 250 cc höger 350 cc vänster så lite vävnad ska tas ur det stora bröstet.
Det som är viktigt när man op är att lägga i en hög profil på implantatet för att kunna töja ut bröstvävnaden. Jag kommer uppdatera efter min operaton:)
Det var så skönt på konsultationen att få reda på att man har en missbildning. Att man förstår varför man aldrig ty kt om sina bröst. Jag önskar dig lycka till i djungeln av bröst!! Kram

26 år
konsultation Peter Cosmo citadellkliniken
21 mars 2011 operation
ankarlyft + vårtgårdsplastik + förstoring
580 uhp textuerade bakom muskeln
13,5 cm i bröstbredd
tubulära bröst höger 250 cc vänster 350 cc
Op 2. Korr 24 april 2011
Nytt bröstl

2011, March 1 - 22:21
Dancehall (not verified)
anonym's picture

Tack för infon Guldskor! Jag har ju inte varit på konsultation ännu så har ingen aning om hur mycket vävnad osv jag har. Är det inte så att det är bra att ha ganska mycket egen vävnad om man ska fixa till tubulära bröst?

 

Är inte du jätteorolig för att resultatet ska bli dåligt och du inte ska få de där fina brösten du drömt om?

 

Ett jättestort lycka till till dig, snart är det ju dags! :) Jag antar att du börjar bli nervös.

Annons
2011, March 1 - 22:30
guldskor
guldskor's picture
Offline
Last seen: 3 years 10 months ago
Silver
Joined: 2010-10-26 22:30

Hej! Jag är jätte nervös men då jag har vänt mig till en av Sveriges bästa kirurger så hoppas jag på ett bra resultat. Jag kan inte förvänta mig drömbröst på hund av mitt utgångsläge. Men kan jag bära en vanlig bh eller ha en tröja utan bh någon gång så är jag glad!!!! Hoppas även på att inte få snea bröst;) haha! Jag bokade min konsultation i juli fick til i oktober. Därefter op tid i mars och en extra att prova implantat i februari. Från det att jag bokat till färdiga=9 månader... Så jag har tänkt mycket och känner mig redo!!!!!! Underbart med lång tid mellan konsultation och operation så man verkligen hinner ställa alla frågor så det blir rätt.
Så nu väntar jag nyfiket på resultatet av mina många övertidspass för att få ihop pengarna!

26 år
konsultation Peter Cosmo citadellkliniken
21 mars 2011 operation
ankarlyft + vårtgårdsplastik + förstoring
580 uhp textuerade bakom muskeln
13,5 cm i bröstbredd
tubulära bröst höger 250 cc vänster 350 cc
Op 2. Korr 24 april 2011
Nytt bröstl

Annons
Annons
Annons