Annons
7 posts / 0 new
Last post
#1 2011, April 4 - 22:06
anonym (not verified)
anonym's picture

Ska jag satsa?

Hej!

Jag har en hel del frågor gällande ämnet eftersom jag gått i tankar om att operera mig länge.

Jag är en 21-årig tjej som var ganska överviktig när jag var yngre, säg runt 11-14 års ålder. I senare tonåren utvecklade jag anorexia som självklart fick brösten att krympa med sjukdomen. De lev slappa och innehålletförsvann lixom.. :(

Nu när jag är frisk och har börjat träna en hel del så har mina bröst samma form som när jag var sjuk.. bara hängande hud lixom med lite grann i dom. Men jag har rätt stora bröst när jag har på mig BH. 70D men jag kan inte ha vanliga BH:ar för brösten trillar ut och hänger.

 

Vill så gärna operera mig men mina vänner säger att jag redan har stora bröst. Jag skulle vilja göra en bröstoperation men jag vet inte vad jag behöver?Behöver man förstora samtidigt som man lyfter eftersom de då inte är lika stora eller behöver man bara lägga i ett implantat i bröstet utan att lyfta det?

Vill bara se ut som en 20-åriig tjej på hela kroppen.. inte att jag har en 50-årings bröst...

Några råd?

 

 

Annons
2011, April 4 - 22:11
MissM
MissM's picture
Offline
Last seen: 5 years 2 days ago
Silver
Joined: 2011-02-14 03:24

Om du har 70D i bh kan jag tänka mig att det räcker med ett lyft, men allt beror på vad du vill ha för resultat. Om jag vore du skulle jag boka in en konsultation och se vad en kirurg säger.

169 lång och 69 kg
4 barn och bantade ner mig 36 kg och behövde lite "renovering".
Bröstförminskning Aug-10 på Akademikliniken.
Cirkumferent bukplastik maj-11 på Akademikliniken.
Överarmsplastik dec-18.

2011, April 4 - 22:22
Allexandra (not verified)
anonym's picture

Ja jag ska ringa till KKAB imorgon och boka en tid så får man se vad dom säger :) det är så himla tråkigt att gå runt och vara missnöjd med sig själv hela tiden =/

2011, April 4 - 22:25
fru wahlström (not verified)
anonym's picture

Ja, jag håller med MissM - att det kan ju "gott och väl" räcka med ett lyft. Du har ju redan en befintlig byst liksom. Man måste ju inte lägga i. Men ska ändå bli intressant och höra vad de säger på konsultationen! Hoppas du blir nöjd i slutändan, det är huvudsaken :)

Annons
2011, April 5 - 00:49
optimus
optimus's picture
Offline
Last seen: 10 years 12 months ago
Silver
Joined: 2010-07-12 22:40

Hej tjejen!! Mina bröst var olika stora, det skiljde 200 cc på dem (dvs. 2 dl i vävnad ungefär) jag fick lyfta mina bröst då de var hängiga, tog bort de 2 dl från det stora bröstet och la sedan in implantat 325 cc för att få en fin rund form på mina bröst. Är så jävla nöjd, verkligen över förväntan! Hade en C-kupa innan operationen och nu efter en D-kupa...Hoppas detta kunde vägleda dig lite...

23 år. Inga barn än. 171 cm lång - 68 kg.
BH före op: 85C.
BH efter op: ?

- Opererades 8/2 hos Gunnar Kratz på Plastikakademin -
Olika stora bröst, tog bort vävnad från det större bröstet,
gjorde lyft på båda, vårtgårdsförminskning samt la

2011, April 5 - 10:23
Allexandra (not verified)
anonym's picture

Ja tack så jättemycket för svaren! :)

Ja det är ju det som är problemet.. jag tror att jag kommer bli mer nöjd om jag lägger in implantat för att man ska få den formen man vill ha. Känns som dom kommer bli jättesmå annars eftersom de tar bort hud.

Hur lång tid tog det att göra både lyft och lägga i implantat? Är det längre läkningsperiod för det? Kommer doktorn att säga det till mig på konsultationen om jag behöver det?

2011, April 5 - 12:21
optimus
optimus's picture
Offline
Last seen: 10 years 12 months ago
Silver
Joined: 2010-07-12 22:40

Ja precis, så kände jag med... Jag ville ju inte ha mindre bröst egentligen utan gärna lika stora men FINA! Om du menar hur lång tid operationen tog så var det ganska exakt en timme och ja, lite längre läkningsperiod blir det ju då snittet är större än vid bara en förstoring, tog typ 1 månad innan ytan av ärret var helt igenläkt, men det har verkligen varit värt det! Så himla fint! Kirurger har ju olika metoder, jag ville ta bort vävnad från det större och lägga i implantat o lyfta för att få dem lika och det var vad han föreslog innan jag ens sa något så vi var på samma plan så att säga... en del kirurger lyfter och lägger i olika stora implantat om du inte vill ta bort någon vävnad, men då finns risken att det kommer se lite konstigt ut beroende hur stor skillnad det är på dina bröst från början.. implantatet har ju olika bredd och put för olika storlekar... Kan rekommendera Gunnar Kratz på Plastikakademin i Linköping!

23 år. Inga barn än. 171 cm lång - 68 kg.
BH före op: 85C.
BH efter op: ?

- Opererades 8/2 hos Gunnar Kratz på Plastikakademin -
Olika stora bröst, tog bort vävnad från det större bröstet,
gjorde lyft på båda, vårtgårdsförminskning samt la

Annons
Annons
Annons
Annons