Annons
3 posts / 0 new
Last post
#1 2011, May 17 - 00:55
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 1 hour 8 min ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Bara raka muskeln sys väl vid bukplastik?

Jag sitter i landstingets megatrosor och väntar på morgondagens operation, som innebär att jag ska få en diskprotes i ryggen (rent medicinskt alltså).

Men för att nå dit, går de in genom magen, och då måste de ju ta sig igenom både den rakabukmuskeln, de båda sneda och så transversalis (eller vad den heter, den runda tvärgående). Med tanke på vad ni skriver om ont efter sydda muskler, undrar jag om nån vet ifall smärtan beror mest på att de dragits ihop eller på att de varit uppskurna och nu måste stå ut med svullnaden och alla rörelser? För om det är det senare, lär jag ju ha ont som f-n, då varenda muskeln snittats.

 

Dessutom är jag rädd för en fettvalk över ärret, som tyvärr kommer att hamna mitt emellan blygdbenet och naveln.crying

Kan man göra nåt för att undvika att denna bildas? Jag ska ha korsett när jag vill, men ju mer jag är utan desto bättre rehabilitering för ryggen...

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 66 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att POF behöver ha en aktuell mailadress till er för att ni ska kunna logga in när det är dags (ca kvartal 2 2024, är prel.planen)! Dubbelkolla gärna i er profil, så att ni verkligen får mail till den adress ni har registrerat.

Annons
2011, May 17 - 15:25
MissM
MissM's picture
Offline
Last seen: 4 years 12 months ago
Silver
Joined: 2011-02-14 03:24

Jag skäms för att erkänna att jag är osäker på vilka muskler som sys vid en bukplastik. Men jag hoppas att din operation har gått bra och du inte har så ont!!

169 lång och 69 kg
4 barn och bantade ner mig 36 kg och behövde lite "renovering".
Bröstförminskning Aug-10 på Akademikliniken.
Cirkumferent bukplastik maj-11 på Akademikliniken.
Överarmsplastik dec-18.

2011, May 26 - 19:40
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 1 hour 8 min ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Tack MIssM!

När du skrev var jag nånstans som Dante beskrivit utförligt i sin Inferno. Fy för den lede. Jag reagerar visst mer än genomsnittet på morfin och de första 36 timmarna efter operationen visste jag knappt vad som var upp och ner, spydde (med mina stackars magmuskler!) och kunde för mitt liv inte stå på benen, inte äta och knappt dricka heller. Sen kom nån vänlig själ på att man skulle minska dosen, och då kom jag tillbaka till en verklighet som liknade den jag känner till sen tidigare. :)

Nu har jag helt klivit av morfinet och biter hellre ihop, jag avskyr det, och tar hellre nån Panodil. Det går faktiskt ganska bra, jag kan redan gå omkring, men ligger ganska mycket.

Jag undrar fortfarande om det är nån som vet nåt angående hur stor risk det är att man får en valk över ärret? Han har ju liksom inte tajtat till skinnet nåt, bara sytt igen efter sig. Däremot blev jag 7 mm längre på köpet, så LITE kanske det kan sträcka...cool

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

Annons
Annons
Annons