Annons

Läpp-plastik aug 2008 - Nordiska Kliniken - Stockholm Christian Montroyal - anonym

anonym's picture
anonym

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Tuesday, 19 August, 2008

Det hela började som en konsultation hos Laser & Estetik.

Jag tyckte att med en laser borde mina upphöjda vallar på överläppen kunna korrigeras. Påtalade att ett sådant ingrepp skedde för ett antal år sedan till ett klart förbättrande resultat.

Herr Montroyal ville först inte göra något ingrepp. Fick intryck av att han ville bli av med mig och hellre lägga tid på "lättare" patienter. Detta är för övrigt ett genomgående drag hos i stort sett alla kirurger och kliniker jag besökt, och tro mig det är många.

Jag stod på mig och efter en stund köpte han mina argument och jag antog han hade förstått mina önskemål som jag tydligt förklarat framför en spegel.

Han lade mig bakåtlutad i en op-stol och bedövade läppen. Tydligt irriterad började han bränna två streck punkter på överläppen, ända från näsan ner till munnen.

Efter några minuter var han klar och jag fick se i spegeln. Läppen var svullen så något vettigt gick inte att urskilja, annat än att jag tyckte det såg ut som han skjutit prickarna vid sidan av de upphöjda vallarna istället för mitt på dem, men detta nekade Montroyal till.

När jag gick fick jag höra att det kunde dröja 3-6 månader, jag upp till ett år (!) innan jag kunde räkna med att se det riktiga resultatet. En klassisk kommentar, eller vad säger ni?

--------------
En vecka senare:
Nu hade svullnad lagt sig och jag kunde klart inse vad resultatet skulle bli och så blev det, vet jag nu flera år efteråt. Montroyal hade lagt sina laserprickar utanför de upphöjda vallarna och skapat diken på sidan om dem. Bränt djupa spår djupt ner i huden och förstärkt det iögonfallande istället för att mildra det.

Jag besökte Laser & Estetik igen och fick till ett möte med en märkbart irriterad och stressad Montroyal. Han tog först upp att han inte velat behandla mig men eftersom jag tjatat så hade han varit snäll och gjort det.
Han tyckte också att han inte alls hade gjort något fel, hur mkt jag än försökte påvisa. Han började dra långa historier om hur min läpp var en på miljonen osv och att effekten av det han gjort kunde dröja många månader, kanske år. Jag skulle kort sagt ge fan i att störa honom så här kort efter ingreppet.

Avslutning:

I april 2009 hade det inte blivit bättre och jag skrev till Gamla Stans Laser & Kirurgmottagning och frågade om de kunde hjälpa mig. Jag skickade med en bild av min läpp, som den såg ut ett par dagar efter operationen.
Detta är det exakta svaret jag fick, direkt kopierat från min Hotmail:

HejFörsökt ringa Dig för att diskutera med dig. Det bästa är dock om du bokartid till oss. Det verkar helt kosnatigt det ingrepp man gjort och inte allssom man bör hantera laser. Vem har behandlat Dig??? En läkare???? Med vänlig hälsningDr Birgit EklundGamla Stans Laser & KirurgmottagningTidsbokning: 08-106410 eller [email protected]: www.kirurg.com

Som ni ser: Vem har behandlat dig? En läkare, frågar hon. Hon kan inte tro det är sant, och precis så kände jag också och jag förstår fortfarande inte att han kan få verka. Har många ggr funderat på vad jag kan göra men orkar inte processa, lärde mig "leva" så gott det gick med resultatet och försökte förbättra det om och om igen.

Ja det var en av mina många historer.

Annons
Annons
Annons