Annons

Näsplastik jan 2017 - Aleris Plastikkirurgi Läkarhuset Norr - Umeå Kjell-Ove Sällström - Wonderland

Wonderland's picture
Wonderland

Tjej 21 år
168cm & 70kg
Storlek före op: 80A
Storlek efter op: 80D el 80E
2012-04-19 Gjort total näsplastik hos Dr. Kjell-Ove Sällström, Läkarhuset norr.
2014-03-21 Konsultation bröstförstoring Polarkliniken.
2014-04-24 Operation bröstförstoring 450

Behandling: 
Läkare Terapeut: 

 
 

Jag skulle egentligen vara på kliniken 10:30 men dagen innan ringde dom och undrade om jag inte kunde komma 07:30 istället. Visst sa vi eftersom jag så skulle slippa vara hungrig så länge eftersom man är fastande. Det var bara att kliva upp kl 05:00 för att duscha och sedan hinna köra till kliniken som ligger 12 mil bort.

Kom dit strax efter sju, betalade och blev visad till min säng där jag fick en operationströja och en morgonrock att byta om till. Narkosläkaren kom och ställde lite frågor och gav mig 4 st alvedon i förebyggande syfte. Sedan satte han in nål i armvecket. Fick vänta lite och sedan kom Kjell-ove och pratade med mig hur vi hade kommit fram till att jag ville ha, visade bilder en sista gång osv. Var lite orolig över att han inte skulle komma ihåg hur jag ville ha det när han väl stod och opererade eller att vi inte förstått varandra tillräckligt bra. Men jag skulle iallafall fila ner näsbenet för jag hade som en knöl och sedan runda av nästippen lite. Han knäppte kort och ritade lite på näsan. Sedan kom narkosläkaren strax efter åtta och följde mig till operationssalen där jag fick lägga mig och de började sätta på mig massa saker. Jag fick ont i vänster arm och sa till och då förklarade narkosläkaren att det var hans fel men att det inte var något farligt. Bra, jag tänkte så jag inte håller på att få en hjärtinfarkt sa jag och skämtade och alla i salen började skratta. Jag kände att jag inte ville veta exakt allting för då skulle jag bara bli mer nervös. Dom la en kall påse vid benet, varför vet jag inte och sedan började dom spruta in sömnmedlet och frågade om jag kände mig lite yr. Lite yr var jag men inte alls mycket så han ökade på lite och sedan fick jag andas in i masken och jag hann bara ta 3-4 andetag och sedan är det svart, hann inte ens bli trött.

 

Vaknade upp av att någon frågade; går det bra? Jag kom inte riktigt ihåg men det var en sjuk känsla att vakna upp helt plötsligt och inte minnas nått så det kom några tårar för jag blev lite chockad. Jag svarade nått men halvsov fortfarande och var groggy så narkosläkaren bad mig ta djupa andetag så jag skulle piggna till. Bland det första jag sa var att jag ville ha en halstablett för jag hade så ont i halsen, haha sällan det är de första man tänker på när man vaknar upp.. Dom förklarade i alla fall att jag skulle få något att dricka när jag vaknat till mer och att det var slangen som jag hade haft i halsen som gjorde att jag hade ont. Jag klagade nästan direkt när jag vaknat på att det sved och gjorde ont i nästippen så dom gav mgi mer smärtstillande via armväcket. Sköterskorna var jättegulliga och stod och strök mig på kinden och kom in flera gånger för att kolla till mig så det kändes bra. Låg och vilade men hann aldrig somna eftersom dom kom in med jämna mellanrum. Mamma och pappa kom efter ett tag och vi bestämde att dom kunde komma tillbaka vid halv ett så jag fick vila och äta något. Innan jag hann fika så hade dom hunnit med att ta en tjej från rummet vi låg i och opererat henne så hennes operation måste ha gått mycket fortare än min. Min tog ungefär 1 h 25 min. Fick två mackor, yoghurt och en coca cola. Dom ville att jag skulle få i mig socker för att jags kulle må mycket bättre då vilket jag kände att jag gjorde också. Det var dock läskigt att suga på sugröret och öppna munnen för att tugga då det kändes som om näsan var stel och jag var rädd att den skulle lossna ungefär men dom sa att det var ingen fara.

 

Jag hade inte ont alls sedan och kunde andas genom näsan för dom hade inte satt in några tamponader vilket kände skönt, det kändes bara blött i näsan men jag blödde inte mycket då heller. Dom tog bort droppen och jag fick hjälp på toa och sedan var jag så stadig att jag kunde klä på mig själv och invänta mamma och pappa för att åka hem. Pratade med kirurgen en sista gång men jag kom inte på några frågor typiskt nog. Fick en återbesökstid om en vecka och vid ett kunde vi fara därifrån.

 
2013, March 12 - 07:20
Esmee
Esmee's picture
Offline
Last seen: 9 years 10 months ago
Silver
Joined: 2013-02-22 23:53
Hej, blev du nöjd med resultatet då?
2014, March 21 - 00:51
Lilltussen
Lilltussen's picture
Offline
Last seen: 2 years 5 months ago
Silver
Joined: 2013-11-05 00:04

Jag undrar samma, blev du nöjd?

Ska dit jag med och operera näsa hos kjell-ove om 5 dagar.

2014, March 22 - 12:02
Wonderland
Wonderland's picture
Offline
Last seen: 7 years 8 months ago
Silver
Joined: 2011-12-25 22:32

Hej! Ja jag är nöjd, skillnaden är inte stor men tillräcklig för mig.
Jag upplevde dock ganska snabbt att jag fick som en liten liten grop precis innan tippen som Kjell-Ove sprutade in samma medel som vid läppförstoring för att jämna ut på återbesöket, men detta gick ur kroppen rätt snabbt .
Se till att vara övertydlig gärna innan operation för jag fick intrycket att han var lite virrig. Jag bad om en avrundning av tippen och betalade för en total näsplastik men det verkar endast som om det är själva näsryggen som är filad då jag inte märkte något när skenan åkte av. Börjat fundera på om han "glömt" detta och därför tycker jag att du ska vara extra tydlig.

Annons
Annons
Annons
Annons