Annons
29 posts / 0 new
Last post
#1 2012, May 16 - 21:15
Mallory
Mallory's picture
Offline
Last seen: 11 years 3 months ago
Silver
Joined: 2012-05-16 19:01

Någon som fått infektion som lett till nekros, svårläkta sår??

Hej, jag gjorde en bröstförminskning för precis fyra veckor sen. Efter att jag gjort min op, så gick allt ok tills en vecka efter då jag började få ont i vänstra bröst. Jag har gjort en resa med djup infektion, som lett till akut inläggning på kava avdelning, låg inne i åtta dagar. Jag fick antibiotika intravenöst, jag fick även dränage och massa andra åtgärder. Nu sitter jag här med ett nekros sår precis vid bröstvårtan och ett stort varigt sår under på bröstet, själva sårkanterna har ej läkt som de skall och har två öppningar där dom har skurit under op. Alla säger att detta är väldigt ovanligt. Men jag undrar nu, jag har sökt som en toka efter någon som varit med om någorlunda liknande som kanske kan inge lite hopp? Lite svar? Känner mig oändligt ledsen och just nu går jag varannan dag på sårkontroll. Men nekros såret oroar mig och ärrbildning och läkning och ja allt. Finns det någon? /Ledsen när det skulle bli så bra.

3 barn, 26år, 160 cm, 57 kg
Bröstreduktion.
Strl före op:80I
Nu: 75 D
Landstinget stod för op.
Op våren 2012 Dock med flera komplikationer som ännu pågår...

Annons
2012, May 17 - 13:32
Mallory
Mallory's picture
Offline
Last seen: 11 years 3 months ago
Silver
Joined: 2012-05-16 19:01

Någon annan då som kanske haft komplikationer iom en annan operation men kanske fått liknande besvär?

Såsom djup infektion, nekros?? Variga sår?

3 barn, 26år, 160 cm, 57 kg
Bröstreduktion.
Strl före op:80I
Nu: 75 D
Landstinget stod för op.
Op våren 2012 Dock med flera komplikationer som ännu pågår...

2012, May 18 - 16:10
Mufaz (not verified)
Mufaz's picture

Jag fick sår, variga sår men det tog ca 5 veckor ef op.

Det var min kropp som inte ville behålla de inre stygnen så min kropp likson tryckte ut dem. Det resulterade i stygnändar som trängde ut genom huden och som då "fastnade" i tejpen. Under rörelse så ruckades det upp sår runt stygnändarna, stygnändarna klipptes givetvis ner men de liksom trycktes ut mer så vissa stygn så gick det så långt att själva knuten kom fram synligt i de hål som blivit.

Detta resulterade i att inga hål läkte förrän stygnet helt var borta och en hel drös stygn är urplockade trots att de borde suttit kvar där i minst 10-12 veckor innan de skulle lösas upp.

Vid några tillfällen när jag skulle byta tejp så hade det kunnat bildas nya hål och när man då tog bort tejpen så kunde det rinna ur blodblandat var. Vid ngt tillfälle tryckte jag ut var ur hål på egen hand.

När jag hade sår (hål) så kunde jag inte tejpa eller bära stödjande bh så jag var sjukskriven och gick omkring i en löst sittande morgonrock och la om förband flera gånger om dagen.

Jag fick penicillin vid två tillfällen (kommer just nu inte ihåg namnet, men en kompis till mig som vid samma veva hade lunginflammation åt samma sort och styrka!).

Jag hade jättebra kontakt med sköterskorna på avdelningen så jag fick verkligen den hjälp och stöttning jag behövde. Dessutom fick jag med mig jättemkt material hem speciella tejpar, vävkompresser som inte fastnar i huden, vaddar, extra bh med mera med mera.

Men vid sista kontrollen den 15/12, op gjordes 7/9, så såg allt bra ut men några ytliga sår fanns det allt kvar.

Jag kan inte belasta varjekn landstinget eller läkaren, det var ju min kropp som inte accepterade de inre stygnen men nu vet jag vilka stygn jag inte ska ha i framtiden om jag måste på något sätt sy.

Ärren är finns kvar och där jag haft sår (hål) så är det givetvis större ärr men hellre detta än stora tunga bröst och ja visst det var några veckor som var jättejobbiga men idag är jag jätteglad att jag gjorde denna operation.

Ärren är idag ganska känsliga, det är som att det allra yttersta huden är som en tunn hinna och den kan lätt skavas upp speciellt på mitt högra bröst utmed det lodräta ärret från bröstvårtan ner till vägräta ärret när jag har en bh med sömn just där. Men då lägger jag bara ett vanligt plåster lite snett över ärret och på så vis skyddar jag den ömtåliga huden.

Jag fotograferade väldigt mkt efter operationen speciellt när jag hade sår och jag upplevde problem. Vi varje tejpomläggning så hade jag kameran i högsta hugg ifall det skulle vara ngt. Då kunde jag maila till avdelningen direkt och de kunde titta på mina sår den vägen och avgöra om jag skulle komma in på en gång eller om jag kunde avvakta någon dag. Har några mil till avdelningen och ingen bil så det är mkt pysslande för att komma iväg.

Jag har inte hört att varken läkare eller sköterskor använda uttrycket Nekros....eller så har de gjort detta men jag har inte lagt märke till det.

2012, May 18 - 16:15
Mallory
Mallory's picture
Offline
Last seen: 11 years 3 months ago
Silver
Joined: 2012-05-16 19:01

Nekros är ju vävnads död, och det har jag nu fått på ett av mina sår,  och det är svart.

Jag har ju andra sår med som varar och några öppningar där man skurit under op. Det läker inte så bra pga av infektionen.

 

Jag gjorde ju min op på privat klinik men nu är jag på mitt sjukhus som ligger närmre och lägger om varannan dag.

Ja dom säger att det kommer ta lång tid.

 

Har du fått någon kompensation? Korrigering av ärr eller något?

Vad skönt med personal som är bra, det har jag med haft, dock verkar dom inte riktigt veta hur dom skall göra med nekrosen...det är det som bekymrar mig :-(

 

Tack för svaret jag är så tacksam, måste få ventilera!

3 barn, 26år, 160 cm, 57 kg
Bröstreduktion.
Strl före op:80I
Nu: 75 D
Landstinget stod för op.
Op våren 2012 Dock med flera komplikationer som ännu pågår...

Annons
2012, May 18 - 16:43
Mufaz (not verified)
Mufaz's picture

Nej ingen kompenstion.
Har inte tänkt på det ens...
Korrigering av ärr...vet inte om jag vill detta då jag fick komplikationer och är "rädd" att det ska bli problem igen. Men en blekning av ärren skulle inte vara dumt då de fortfarande är rosa, runt bröstvårtan har det bleknat mer. Men det är nog lite för tidigt för det idag. Får nog iallafall vänta ett litet tag till så den naturliga blekningen får genomföras först.

Men jag har ju förstått att ärrläkningen tar längre tid pga av såren och infektioner då jag inte kunnat tejpa ärren på vanligt sätt efter, tappade flera veckor i läkningen men det ser ändå bra ut.

Trodde faktiskt att jag skulle få sk hundöron vid de yttre ändarna av ärren (vågräta ärrets ändar) men som tur är har jag inte haft "problem" just där så jag har kunnat tejpa länge vilket slätat ut ärret bra.

Ärligt...jag tejpar till och från fortfarande det vågräta ärrena speciellt om jag ska ha en bygelbh, är nog lite rätt för att det ska bli "hårt tryck" av bygeln och det känns bättre inombords att tejpen sitter där.

2012, May 18 - 16:57
Mufaz (not verified)
Mufaz's picture

Min läkare sa att svårläkta sår var mer vanligt än man tror vid bröstreduktion men just där och då kändes det som att det bara var jag som var drabbad och vissa dagar var faktiskt helt fördjävliga. Kunde sitta och gråta pga av såren som kändes som att de aldrig ville läka.

En nära bekant hade gjort en sådan här op och hon hade inga komplikationer alls, var tillbaka och jobbade som vanligt efter 3 veckor... inga sår ingenting...

Innan op var jag inställd på att inte kunna träna på gym på minst 5-8 veckor och som tur var kunde jag "frysa" kortet under denna period MEN frysningen fick förlängas två månader till vilket var möjligt med läkarintyg. Så inte förräns i början av januari var jag tillbaka på gymmet vilket var helt underbart. Givetvis under hela min rehabilitering försökte jag vara ute och röra på mig genom att gå, gå, gå och gå men aldrig överanstränga mig så att brösten skulle bli lidande.

Sista besöket hos läkaren den 15/12 sa han att det var ok att börja träna igen lite försiktigt (typ lätt jogg) men att han rekommenderade mig att ha två sport bhar på mig.

Av ren vana använder jag än idag två sport bh på samtidigt, bysten blir väldigt stadig, när jag tränar men så tränar jag ganska hård konditionsträning men även en hel del multifunktionll träning (ex TRX).

Det kommer säkert bli bra till slut även om du nu känner att vägen kanske aldrig tar slut. Förhoppningsvis kanske personlen på sjukhuset tar kontakt med andra för att få fram ett sätt att få det att läka. Du är ju inte den första som drabbas av Nekros även om det kanske är ovanligt i just detta sammanhang.

2012, May 18 - 17:36
Mallory
Mallory's picture
Offline
Last seen: 11 years 3 months ago
Silver
Joined: 2012-05-16 19:01

Ja jag får ju inte tejpa på detta bröstet....d känns också helt konstigt, för det andra är ju super fint och allt funkar super bra där...

 

Var på sjukhuset idag skulle eg bara varit en omläggning men blev en mindre op utan bedövning, så fortfarande ont och helt vimmelkantig.  Ser så äckligt ut :-(

 

Jag jobbar själv inom vården och har inga problem annars men när det är på mig själv, ja då är det inte riktigt samma sak.

Jo promenader är ju alltid bra, tyvärr är jag lite chockad än och "vågar" knappt mig ut...usch...

 

Det som skulle bli så bra liksom!

 

Ja jag vill att det blir någon som faktiskt kan något om det här som kommer med lite mer input, nu är det massa olika åsikter och inget blir liksom riktigt bra, och ingen direkt plan heller...så man går i ovisshet och väntan hela tiden vilket för mig är tortyr!

3 barn, 26år, 160 cm, 57 kg
Bröstreduktion.
Strl före op:80I
Nu: 75 D
Landstinget stod för op.
Op våren 2012 Dock med flera komplikationer som ännu pågår...

Annons
2012, May 29 - 21:36
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 17 hours 37 min ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Jag fick det vid min första bröstförstoring, men ärren satt ju i armhålan och inget kom ut, så i mitt fall åt varhärderna liksom upp vävnaden, de fick suga ut en hel del "kladd" och sätta drän efter några månaders smärta. Tyvärr har jag inte så mycket trösterikt att komma med ur min egen historia, utom öjligen att bl a tack vare den finns nu POF, så att andra ska slippa få problem och de med problem ska få stöd.

Vad säger läkarna om frisk luft t ex, om du rör på dig ute och får mer syre i blodet, kan det gynna?

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

2012, May 29 - 22:44
Mallory
Mallory's picture
Offline
Last seen: 11 years 3 months ago
Silver
Joined: 2012-05-16 19:01

 

Usch det låter inget vidare!

 

Ja just nu är jag inne i massa väntan, se hur allt går typ. Inget läker och jag har massa sår och öppningar i det "sjuka" bröstet.

Idag såg jag att jag har ett till stort begynnande sår :-(

 

Och angående själva nekrosen...ja du, den har dom skurit bort...så nu har jag ett jätte djupt hål ovanför bröstvårtan. Kunde se undersidan av bröstvårtan igår när jag var på sjukhuset. Höll på att spy och svimma...tur jag låg ned.

 

De vet inte om nekrosen kommer komma tillbaka eller om dom verkligen fått bort allt, så nu är det väntan som gäller.

 

Just nu får jag inte pilla i såren själv, utan dom har lagt i aquacel i sårhålan där uppe, och kört in i hålen på undersidan av bröstet så att det inte skulle bildas nytt stort sår...vilket inte hjälpt som jag upptäckte idag.

Det har även lukrats upp bröstvävnad som åkt ut ur bröstet sa dem...

 

Suck. Är för mycket att tänka på  men från början var inte mitt bröst mindre än det andra, men nu är det d.  Och massa gropar och hål och sår....känns helt sjukt.

 

Är ju sjukskriven, till nästa vecka, jobbar inom vården men jag ska be om förlängning för jag är väldigt försvagad fysiskt mot vad jag var innan allt detta. Nedsatt, nu klarar jag inte ens dammsuga. Plus att jag får inte jobba inom vården med öppna sår och dom har ju inte läkt så.

 

Ska förmodligen påbörja antibiotika kur nr 4 imorgon. Vill hellre det än gå utan .

Försöker ta promenader varje dag. Innan tog ja PW varje dag, cyklade till och från jobbet jämt och jobbade som uska vilket är mycket spring och fysiskt...nu orkar jag knappt gå 2 km utan att få ont i benen, ryggen och måste gå långsamt så jag inte får ont i bröstet.

3 barn, 26år, 160 cm, 57 kg
Bröstreduktion.
Strl före op:80I
Nu: 75 D
Landstinget stod för op.
Op våren 2012 Dock med flera komplikationer som ännu pågår...

2012, May 30 - 19:49
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 17 hours 37 min ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Fy 17, stackars dig. Lider verkligen med dig!

Jag är inte medicinskt utbildad och är egentligen mer böjd åt det naturmedicinska hållet, men för egen del, om jag varit i den sitsen, hade jag nog velat ha nåt som ökade syresättningen i kroppsvävnaderna. Jag åt själv pueraria mirifica (växtöstrogen. En länk till), för att det sägs öka blodcirkulationen i brösten, och fortsatte ta Oxyflush (som jag äter för syrets skull, men i vanliga fall för att jag har lätt att få svampinfektion) för att det transplanterade fettet skulle överleva, och det funkade ganska bra.

Ibland känns det ju bra bara att man åtminstone försökt och gjort vad man kunnat själv... Vill inte "tala om vad du ska göra" för jag har inga säkra tips, men jag känner igen den desperata sitsen och vill så gärna bidra med NÅT. 

 

Men fråga din läkare innan du gör nåt, ifall han tror det kan påverka negativt - att han inte tror det hjälper kan du vara beredd på - han är ju förmodligen västerländskt skolad ;-) - men om du är sugen, så fråga också om han tror det kan påverka negativt. Om inte, är det ju fritt fram att försöka...

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

Annons
2012, May 30 - 23:24
Mallory
Mallory's picture
Offline
Last seen: 11 years 3 months ago
Silver
Joined: 2012-05-16 19:01

Oj inte ens tänkt tanken på naturmediciner :-)

Men som du skriver, man känner sig maktlös och vill gärna ge kroppen bästa möjliga förutsättningar!!

Skall definitivt höra mig för nästa besök.

 

 

Var på omläggning idag på sjukhuset...

Haft fistelgångar efter abcessen som var rejäl i och med infektionen. Men de verkar ha läkt. Vilket är bra. Alltid något.

Tyvärr var det de  enda positiva.

 

Nekros såret som opererades förra veckan har blivit djupare av sig självt på bara några dagar...suck.

Och Undersidan av bröstet...ja det är ...jag vet inte vad jag ska säga. Har inte kunnat med att ta bilder på sjukhuset nu. Plus att jag haft så ont efter dom kört in aquacel i hålen och grejjat o trycker o har sig. Blöder endel och blir yr o sådär, och nu får jag inte lägga om själv så kan inte ta nån bra bild hemma heller.

 

Men det ser inte klokt ut.  När jag ligger ned är det som gropar där vissa sår varit och även på de nya som kommer nu. Deformering deluxe liksom. Och ja jag orkar knappt tänka på det.

 

Men jag försöker att inte tänka på det yttre utan försöka läka, för kan ändå inte korrigera ett dugg om jag inte läker!

 

Måste säga att jag är livrädd, för jag har öppna hål och flera öppna sår, och slutat med antibiotikan...sagt flera ggr att jag hellre tar smällarna med antibiotikan än riskerar fler infektioner!!!! men dom vill vänta....

 

gah!!!! och skall föresten bli mer sjukskriven nu på fredag....suck.

3 barn, 26år, 160 cm, 57 kg
Bröstreduktion.
Strl före op:80I
Nu: 75 D
Landstinget stod för op.
Op våren 2012 Dock med flera komplikationer som ännu pågår...

Annons
Annons
Annons