Annons
3 posts / 0 new
Last post
#1 2012, October 30 - 12:05
ohmygod
ohmygod's picture
Offline
Last seen: 1 year 1 week ago
Silver
Joined: 2011-08-09 18:00

HJÄLP jag slog mig på näsan

Åh jag blir så orolig.
 
Jag opererade näsan igår.
 
Precis nu så skulle jag dra filten högre upp, så tappade jag greppet och handen flö upp på näsan, blev så rädd. gjorde inte särskilt ont men lite vätska kom det blandat med blod.
 
Tror ni det är någon fara? Gud att jag är så klantig...

Tjej född 1991.
2011 Bröstförstoring, Proforma Clinic - Örjan G.
2012 Näsplastik, Lidingökliniken - Igor N.

Annons
2012, October 30 - 20:11
Lima
Lima's picture
Offline
Last seen: 7 months 3 weeks ago
Silver
Joined: 2012-07-29 20:39
Det är nog ingen fara! Tror nog att man i en sådan situation lätt förstorar upp allt och blir lite paranoid. Är du fortfarande orolig kanske du ska ringa kliniken bara för att bli lugn. Hur tyckte du operationen gick? Hur blev du bemött? Du får jättegärna berätta allt! Har bokat in op hos Igor i mitten av december och är väldigt nervös... När kommer gipset att avlägsnas? 

28 år, 165 cm, 50 kg

2012, October 30 - 21:24
ohmygod
ohmygod's picture
Offline
Last seen: 1 year 1 week ago
Silver
Joined: 2011-08-09 18:00
Jag tror också att jag förstorade det hela, fick panik och somnade i två timmar haha ;)
 
Det gick hur bra som helst! ska försöka ta mig i kragen och skriva en opberättelse, men kan berätta lite kort:
 
Jag kom dit igår vid 8 och fick visa betalningskvitton för en sköterska. hon visade mig därefter till mitt rum där jag fick byta och och låsa in mina saker.
Allt gick väldigt fort. Jag och Igor var väldigt överens på konsultationen och han kom in och sa vad han skulle göra med min näsa och jag "godkände".
Därefter fick jag svälja två panodil och sköterskan satte dropp i min arm. Kort därpå fick jag följa med in i operationsrummet där jag själv tog på mig en liten mössa och la mig på bordet.
De sköt in det lugnande medlet i min arm och jag började skratta. Det jag kommer ihåg härnäst är att jag vaknar ur en dröm. Jag drömde om Spykids (haha) och alla dessa märkliga figurer och började prata med Igor och sköterskan(orna) om detta. 
Jag kände hur han slipade och frågade om han slipade på gipset. "På näsbenet" svarade han, och jag sa något i stil med; Aha shit vad coolt! Babblade sedan på tills operationen var klar, spottade blod ett flertal gånger och sköterskan hjälpte mig.
Efter varje spottning så gav jag ifrån mig ett "Tack snälla du", haha de måste tyckt att jag verkade trevlig ;) Trevliga medel får man i armen iaf, haha.
Vill även påpeka att jag är enormt rädd för sprutor och liknande och har varit såååååå nervös inför operation utan narkos, men det är verkligen som jag fick höra innan, att man är med men Verkligen inte med.
Jag kände ingen smärta, men kände vad han höll på med.
 
När det sedan var färdigt så ledde de mig till min säng och jag skickade några sms, sedan somnade jag.
När jag vaknade efter någon timme så hade lokalbedövningen inte riktigt släppt, jag kände att överläppen var bortdomnad.
När läppen var tillbaka känselmässigt och bedövningen släppt så gjorde det inte alls ont. De frågade om jag ville ha tabletter, men jag tyckte inte att jag behövde det, och då är jag ändå en känslig person.
 
Jag drack varm choklad och kollade på Tv, slumrade till titt som tätt.
 
Igor kom in och sa att allt gått bra och jag bokade en tid för gipsborttagning på tisdag nästa vecka. (Det sitter alltså på i 8 dagar för min del).
 
De första tabletterna (tror det var två panodil) tog jag innan op vid ca 8tiden, och nästa tog jag när jag kom hem vid ca 17tiden, då tog jag två alvedon, mest i förebyggande syfte tror jag då jag inte hade särskilt ont, men det pulserade lite.
 
Var knappt blå eller svullen alls igår, men idag vaknade jag däremot med svullna ögonlock.
Jag skulle absolut kunna knacka på hos grannarna och köra Trick or treat, skulle få massvis med godis!
 
Fråga gärna om du undrar över något som jag missat :)

Tjej född 1991.
2011 Bröstförstoring, Proforma Clinic - Örjan G.
2012 Näsplastik, Lidingökliniken - Igor N.

Annons
Annons
Annons