Annons
4 posts / 0 new
Last post
#1 2012, December 18 - 09:17
91an
91an's picture
Offline
Last seen: 2 years 6 months ago
Brons
Joined: 2012-06-16 17:23

OPat mig för gynekomasti hos Anders Nilsson på Polarkliniken, Umeå

Hej!
 
Hoppas tråden ligger rätt nu, borde rimligtvis ligga under Bröstförminskning men är ej säker. Tråd får i annat fall flyttas. 
 
Hursomhelst, har OPat mig för "puffy nipples" (gynekomasti/strut-tuttar) den 13 Dec hos Anders Nilsson på Polarkliniken i Umeå. Allt som allt så gick ingreppet helt efter förväntan och alla var trevliga och vänliga, gott bemötande! 
 
Jag lämnade stället väldigt nöjd, drygt 40 min efter operationen med plåster samt gasbinda runtom brösten. 
 
Är nu inne på dag 5 efter operationen och har ännu bara tagit bort och rengjort samt bytt de mindre plåstren, inte de som täcker själva bröstvårtorna, så jag vet ännu inte hur dessa ser ut eller är. (Anders rekommendation var att ta bort och rengöra dessa efter ca 6-7 dagar). Men om jag ska gå på känslan så säger det mig att det verkar bra. Jag har inte ont alls. 
 
Men jag nojjar ändå över en del saker. Söker man runt lite på Internet på just gynekomasti  så finner man en del skilda svar, gällande frågan om gyno kan återkomma efter en operation. Somliga säger att om hela glanden (dvs bröstkörteln) tas ut, så blir tillståndet permanent medan om endast en liten del av körteln (1/4) plockas bort så finns det risk för att tillståndet återkommer, trots operation. 
 
Anders Nilsson gjorde en s.k liposuction på mig (fettsugning runtom brösten för att ta bort överflödigt fett) samt skar en halvmåne under båda vårtgårdarna för att ta ut bröstkörtlarna. Detta är vad han säger att han gjorde iaf, och jag får väl tro honom (då jag fick se en bild tagen med mobil under själva operationsakten). Såret vid bröstvårtan syns tydligt, så jag tvivlar inte på hans ord. 
 
DOCK så är jag inte så säker på om han tog ut HELA bröstkörtlen eller bara en del av den. Och kan gyno återkomma efter en operation? Jag skrev tillbaka till honom om just dessa frågor, men fick bara tillbaka några väldigt luddiga svar som inte riktigt besvarade detta. 
 
Så därför frågar jag nu er om hjälp - är det någon annan som OPat sig hos Dr Anders Nilsson på Polarkliniken i Umeå för gynekomasti? Någon som vet hur han går tillväga vid själva ingreppet, tar han ut HELA eller bara en del av bröstkörteln? Och om ni vet får ni gärna besvara även andra frågan; KAN gyno återkomma efter en operation?
 
Kanske bara jag som nojjar lite grann, men ja... Jag är lite rädd att jag har naturliga anlag för gyno då jag fick det i tidig tonår och haft det fram tills nu, vid 21 års ålder. Kanske har jag för hög testosteronhalt eller något sådant, jag vet inte. 
 
För övrigt så säger jag återigen att Anders var väldigt trevlig utåt sett med gott bemötande, likaså sjuksköterskorna!
 
//Mvh
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Annons
2014, February 3 - 16:56
mjölkprodukt
mjölkprodukt's picture
Offline
Last seen: 10 years 2 months ago
Brons
Joined: 2014-02-01 21:15

Blev du nöjd med operationen?? Mvh

2014, February 3 - 17:26
tin (not verified)
tin's picture

Innebär operationen att du inte kommer unna amma?Jag menar om han skurit i bröstkörteln

2014, February 3 - 18:59
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 3 days 1 hour ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Tin - Det hade han nog inte kunnat ändå ;). Gynekomasti är när män drabbas av kvinnoliknande brösttillväxt.

Förekommer även som bieffekt vid dopning, jag tänker nu på bodybuilding (OBS att jag inte på nåt sätt anklagar TS för det!) och kallas då ofta hånfullt för bitch titts.

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

Annons
Annons
Annons
Annons