Annons
3 posts / 0 new
Last post
#1 2012, December 31 - 12:54
Carre
Carre's picture
Offline
Last seen: 11 years 2 months ago
Brons
Joined: 2012-04-10 14:24

Allt runt om en operation?

Hej. Jag är en kille på 21 år. Jag har kanske under fem år gått och tänkt att jag vill göra en näsplastik, ibland har den tanken försvunnit under en tid men sen alltid kommit tillbaka. Jag tänker nästan varje dag på min näsa, hur jag skulle vilja ha den rakare. Jag har photoshopat min näsa hur den skulle kunna se ut efter en operation och ser vilken stor skillnad det verkligen gör i mitt ansikte.
Jag har researchat en hel del och kommit fram till att Richard Rylander på Lidingökliniken verkar vara ett bra val. Jag studerar för tillfället på annan ort långt norr ut. 
 
Det är inte pengarna som är det stora problemet, utan allt runt om. Först och främst berätta det för mina föräldrar, vet att de inte skulle uppskatta det precis. Sedan logistiken, hur jag ska ta mig dit, hur många gånger man måste besöka de före en operation? Är det bara en konsultation? Kan man göra allt på egen hand eller behöver man någon som hjälper till? Någon som vet bättre än mig om detta? Kan man återgå till det riktiga livet en vecka efter OP eller ser man ut som ett troll? Skulle va bra med lite info från några med lite erfarenheter kanske.
 
Tack!

Hejhej

Annons
2012, December 31 - 16:01
soonperfect
soonperfect's picture
Offline
Last seen: 8 years 5 months ago
Silver
Joined: 2011-01-13 09:49
Hej! En konsultaton räcker nog för de flesta, men känns det inte helt bra då får man gå på en till. Richard Rylander opererar oftast utan narkos och då kan man åka hem samma dag, men det är nog bäst om du har någon med dig.
När jag opererades för 5 år sedan kunde jag gå tillbaka till jobbet efter en vecka då gipset togs bort, men det är olika hur länge man ska ha gips. Däremot kommer du nog behöva en concealer för att dölja blåtirorna som stannar ett par veckor. Mesta svullnaden har iaf gått ner då (övriga ansikte, inte näsan).
Vill du åka på egen hand är det nog bra om du sover på hotell nära kliniken eller på kliniken (dock mkt dyrt att övernatta på kliniken). Finns säkert flera bra hotell i Lidingö. Ta gärna med någon om det finns någon du känner dig trygg med att ha med dig. Stödet är jätteviktigt och man vill ju bli lite omhändertagen efteråt.
Du kanske behöver tejpa näsan när gipset tagits bort, läkaren kan berätta allt för dig på konsultation.
 
Du kan kanske åka tåg dit och hem? Det gjorde jag, samma dag som operationen till och med men jag rekommenderar det inte, var supergroggy och yrade omkrng på centralen i sthlm med gips och svullna kinder haha.
 
Dina föräldrar får acceptera ditt val. Eller så kan du säga att du ska rätta till nässkiljeväggen som är sned för att kunna andas bättre, sen voila vilken fin näsa du fick av det ingreppet.
 
Lycka till!

2007 - total näsplastik på Lidingökliniken, Igor
januari 2013 - total näsplastik Art Clinic, Per Windh
2015 - borttagning av nedre näsmusslor, sjukhus
Planerar: mindre septumkorrigering, intimop

2013, January 3 - 00:01
Carre
Carre's picture
Offline
Last seen: 11 years 2 months ago
Brons
Joined: 2012-04-10 14:24
Okej tack för infon. Alltså jag har gått runt och tänkt på detta i kanske över 5 år, men vägen mellan tanke till handling är riktigt stor. Jag har börjat tänka att det kanske är bättre om jag väntar om tre år då jag slutat plugga och göra det då istället. Nu är allt så svårt med schema i skolan, att det ligger långt bort och hur jag skulle kunna passa in det till en operation. Helst skulle jag bara vilja få det gjort utan att behöva säga till mina föräldrar men så enkelt är det ju inte...

Hejhej

Annons
Annons
Annons