Annons

Bukplastik - full - stor feb 2013 - Akademikliniken - Malmö Björn Arnljots - pingasnuda

pingasnuda's picture
pingasnuda

3 barn, 41 år, 190 cm, 95 kg

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Monday, 18 February, 2013

Så var dagen äntligen kommen, även om det gick väldigt snabbt.....
Jag hade en tid den 13 Maj för operation men jag hade satt upp mig i återbudskön. Telefonen ringde här hemma den 11 februari med frågan om jag kunde komma den 18 feb istället. Snabba ryck..... Största problemet var att sluta snusa, men det gick det oxå. Jag fick inställelsetid 07.45 på Akademikliniken i Malmö, en tidig tid för mig som bor i Hässleholm. Upp tidigt och packa, duscha och allt det där man skulle göra innan OP. Tog ett tidigt tåg för att vara säkert på plats i tid. Väl framme var klockan bara 07.00. Passade på att ta en liten promenad ner om till min gamla ungkarlslägenhet och blev lite sentimental....*L*
På plats blev jag väl mottagen, ombyte till Akademiklinikens morgonrock samt innetoffler. Sen up på avd och vänta...... Björn tittade förbi och pratade och ritade lite. Fick en genomgång och en ungefärlig vikt på det dom skulle ta bort. Hans gissning låg på 1.2 kg ca. Tv och lite slappande i väntan på att det skulle bli min tur. Narkosläkaren kom in och drog sitt standardformulär med frågor. Kanyl sattes in och lite piller inmundigades.
Så var det äntligen min tur vid kl 10.00, Jag rullades in till narkosläkaren.Lite kallprat och två sprutor senare sov jag gott. Vaknade till en underbar röst som berättade att allt var färdigt och att det hade gått bra. Vad klockan var har jag inte riktigt koll på. Lite piller och ett glas vatten senare var jag förhållandevis pigg och smärtfri. Dränen satt på plats och det var nästan inget alls i dom. Björn tittade in om och tyckte allt hade gått perfekt och att det såg jättefint ut när han tog bort korsetten. Min första reaktion var ..... JÖSSES JAG HAR EN PLATT MAGE!!!!!! Sköterskorna passade upp mig till 110 % Blev en hel del förhållningsregler och tips om hur min vardag skulle bli bättre och mer dräglig. Jag var JÄTTEHUNGRIG men fick inget att äta förrän på hemgångsdagen, alltså den 19/2. Orsaken sa dom var att OM en blödning skulle uppkomma och dom skulle behöva "gå in igen" så var det ingen mat som gällde. OP dagen den 18/2 flöt på bra. Piller knaprades och tips mottogs. Mycket sömn och vila och TV tittande. Hemgångsdagen den 19/2 fick jag upp och gå väldigt mycket samt lära mig att gå på rätt sätt i trappor och så. Dränen togs ur, det såg jättefint ut sa dom.Rör dig mycket korta sträckor så att vätskan i kroppen absorberas. Ju mer du ligger ju mer samlas vätskan och det tar längre tid att absorberas. Lyssna på din kropp var rådet, sunt förnuft...... Men som sköterskan sa, sunt förnuft är ju lite olika  för var och en. Hon hade haft en patient för någon månad sedan som tyckte det var sunt förnuft att vänta 2 veckor med sitt första spinningpass efter OP !! Det resulterade i en störtblödning och ytterligare OP.Jag tänker vänta iallafall 3 veckor sa jag. Hon uppskattade INTE alls min humor.....*L* Med en massa piller och 2 olika korsetter samt lappar till förbannelse så var det dags att åka hem vid 11.30. Då kom min ängel och hämta mig. Jag har BARA possetiva saker att säga om Akademikliniken. Man kände sig som att man var på ett typ spa eller dyl. Väl omhändertagen och trevlig personal, fräscha lokaler ..... Återbesök den 26/2 bokat sedan en tid till den 5/3.
Lite om min OP, hoppas den är till hjälp för någon och att den besvarar dom frågorna ni ev har. Tveka inte att höra av er om det finns något ni undrar över.
2013, February 23 - 18:32
newme
newme's picture
Offline
Last seen: 7 years 1 month ago
Silver
Joined: 2012-11-18 06:06

Haha :) härligt att läsa! Man får liksom en bild av händelseförloppet! Gillade ditt skämt om 3 ve! ;-D

2013, February 24 - 08:32
Katja74
Katja74's picture
Offline
Last seen: 10 years 11 months ago
Brons
Joined: 2013-02-03 20:29

Härlig läsning! Grattis till en lyckad operation.:)

2013, February 24 - 09:06
perlan
perlan's picture
Offline
Last seen: 2 years 2 months ago
Silver
Joined: 2012-12-02 10:14
OHH vad härlig berättelse! Grattis!Du är ingen " gnällig" man i allafall;) o om man är positiv ,så kommer man långt med det! Jag op 12/2 jag mår också oförskämt bra,man nästan undrar om det är något fel?? ha ha  men magen är stort fortfarande,jag går ca 1 timmes promenad varje dag,,,,jag var berädd på det värsta innan op,,så blev det så bra hitils,;-))
Annons
2013, February 24 - 12:47
pingasnuda
pingasnuda's picture
Offline
Last seen: 11 years 1 month ago
Stål
Joined: 2013-01-20 10:43
Tackar för dom possetiva responserna....... Jo jag mår väldigt bra. Men kanske just för att mitt liv rullar på som vanligt, ute med woff mycket, handboll med kidsen, uppe mycket i sporthallen, fixar och donar här hemma, alltså rör man sig väldigt mycket.....MEN att man lyssnar på sin nya kropp.
Som min sköterska sa.....SUNT FÖRNUFT !
Annons
Annons
Annons