Annons

Bröstförstoring aug 2013 - Akademikliniken - Stockholm Per Hedén - JoFi8

JoFi8's picture
JoFi8

25 år, 166cm, 67kg
Bröst bredd:13,5cm-14 cm
Strl före op: 80A (knappt en A kupa efter min viktminskning...)

Op: 15/8 Akademikliniken, Per Hedén
Strl efter op: 620CC anatomiska allergan style 410 MX

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Thursday, 15 August, 2013

Hej!

Har gått 6 dagar nu sedan min bröstförstoring och jag har faktiskt varit nöjd sedan dag 1. Är så glad över att jag gjorde detta :)

Här är min operations berättelse:

Jag började bli relativt nervös på onsdag kväll, men inte så som jag trodde jag skulle vara. Försökte ta det lugnt å tänka på att allt skulle gå bra. Jag duschade med tvålen och gick och la mig och sov faktiskt hela natten, tro det eller ej ;) Hade ställt klockan på 5.00 och vi åkte upp till Stoxkholm vid klockan 6. Vi var framme vid 7.30 och jag anmälde mig i receptionen på Akademikliniken och tjejen som satt där skrev in mig och visade upp mig en våning på vårdavdelningen. Då började hjärtat slå och händerna skaka, haha :) Min sambo sa åt mig att "tat lugnt" ;) Vi satt i ett litet väntrum och väntade på att dom skulle komma ut från avdelningen och hämta mig, men när vi sitter där så kommer min plastikkirurg Per uppför trappan och säger "godmorgon då var det snart dags" och så blinkar han med ögat :) Då började jag bli nervös! :) Per bad mig även ringa på klockan på väggen intill avdelningen så kunde vi gå in direkt. Jag ringde på och en sköterska öppnade och jag presenterade mig och hon visade mig till mitt rum som var rakt in, nummer 5. Där inne fick jag klä av mig och ta på mig den vita sjukhus lakanet, morgonrocken och tofflorna och sen kom sköterskan in igen och hade med sig bhar som jag skulle prova ut och sedan fick jag fylla i ett papper med nummer till anhöriga och vilka akademikliniken fick lämna ut uppgifter efter operationen till. Sedan var det en riktig väntan för mig....

Narkos sköterskan kom in och ställde lite frågor och fyllde i på sina papper och sa att operationen är vid klockan 10 och då när vi satt där bar klockan typ 8.30 så jag var relativt lugn ändå. Min sambo fick kaffe å kaka å jag fick ligga å glo på friidrotten ;)

Klockan gick å gick å sedan kom min plastikkirurg Per in och bad mig följa med till hans rum där han skulle rita på mig. Jag tog av mig och han skulle prova ut en större storlek jag ringt och bett att få beställa. Han mätte och mätte och jag hoppade verkligen han skulle säga ja till 620.. Han sa "ja okej då, det går på dig.." å jag blev så glad! Han ritade klart å sedan tog han en hel del bilder på mig från olika vinklar å sen fick jag gå till mitt rum igen. Hämtade lite tidningar å hade sms kontakt med nära å kära å alla undrade när operationen skulle bli av :) Det undrade ju jag med!

Klockan blev 10.30 å jag hade ju narkos sköterskans tid i huvudet å det var klockan 10 men ingen hade kommit in och sagt nåt om operationen.

Iaf... När klockan var 11.00 så var jag som en pensionär å sprang i korridoren å undrade när det var dags. Frågade en sköterska jag fick syn på och hon sa att det stod "ca kl 11.00" i hennes papper, men det kunde även bli senare. Men jag kunde få låna film om jag ville och jag gick in i mitt rum igen och kollade i pärmen på filmer dom hade och jag han gå igenom och kolla vilka dom hade och sen knackar någon på dörren och en narkos sköterska kommer in med vatten och en liten burk med massa piller och säger att jag ska ta dom och sedan är det dags!!! :) wow nu blev det spännande tyckte jag..

Jag följde med henne och vi gick in mot operations salen och jag fick ta på mig en sån där grön mössa ;) Sedsn tog jag av mig dem vita skjortan och jag fick ett skynke över mig och la mig sedan på operations bordet. Jag fick några varma benskydd på mig och nån kall grej på benet å sedan satte hon nålen i armen å var så lugn å snäll, pratade om allt. Sedan kom narkos sköterskan som ställde dessa frågor i mitt rum å sa att snart är det dags å sova ;) Jag såg när dom tog fram narkos medlet å jag fick massa smärtstillande innan dom sprutade in narkosen. Haha, det jag minns är att jag säger: "men jag somnar ju aldrig...." Sen tar nån mig på axeln å då är jag på uppvaket haha! Så fort gick den operationen ;)

Då var klockan 13.45 å operationen blev ungefär 11.45 å jag frågade om hon kunde sänka sängen lite.. Låg böjd som en banan :) Sen frågade jag om jag fick åka till mitt rum, ville ju ringa alla :) Då svarar hon att man får åka dit när man kan öppna ögonen helt ;) haha! Undra hur jag såg ut... :)

Sen kom jag iaf till mitt rum å min sambo kom upp å jag fick frukost, ringde familjen å sa att allt gått bra. Hade inte speciellt ont, bars som ett tryck.. Men absolut hanterbart.

Vaknade 13.45 å klockan 16.05 satt vi i bilen hem:) Alla sa att jag var så ovanligt pigg. Tjatade om att få åka hem å det fick jag efter toalett besöket å efter att Per varit inne å pratat med mig å tagit en efter bild:)

Är så glad över denna operation å alla på Akademikliniken var underbara! :)

2013, August 21 - 23:52
Qlara
Qlara's picture
Offline
Last seen: 9 years 6 months ago
Silver
Joined: 2013-08-19 00:26

Vad skönt det måste vara att äntligen ha fått det man längtat så efter! Härligt att allt gick bra och att du är nöjd. Den stunden eller timmarna man får vänta innan måste kännas som en evighet och tankarna snurrar väl också kan jag tänka mig.

2013, August 23 - 00:08
EmmaHanu
EmmaHanu's picture
Offline
Last seen: 7 years 1 month ago
Silver
Joined: 2012-12-20 22:26
Åh, ska opas på ons och är så nervös inför narkosen... Jag vet att det går fort men känns så läskigt att de ska sätta metallplattor på ens ben?? hur stora? och varför? känns så sjukt :S
2017, August 10 - 23:40
Trendipetit
Trendipetit's picture
Offline
Last seen: 6 years 4 months ago
Silver
Joined: 2017-08-08 21:45

Vad roligt att höra, grattis! Jag skall också till Per 21/8. Har allt gått fortsatt bra för dig? /TP

Annons
Annons
Annons
Annons