Annons

Bröstförstoring feb 2014 - Art Clinic - Jönköping Karl Bremer - Fyrtornet

Fyrtornet's picture
Fyrtornet

180cm , 70 kg , 28 år. Inga barn
Strl före op: 75A
Strl efter op. 1: 75D
Strl efter op. 2: 75 F
Konsultation 27/1-2014 Art Clinic, Jönköping.
Operation 17/2 2014 kirurg Karl Bremer
Op. 1: Allergan natrelle anatomiska, 410g fx, bakom bröstmuskeln
Op. 2: Allergan runda, inspira, trx, 700g, bakom bröstmuskeln

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Monday, 17 February, 2014

Dags för mig att skriva min operationsberättelse.
Dagen började när klockan ringde 04.05. Var så trött. Men eftersom man var så förväntansfull piggnade man till fort. Tog min sista descutan-dusch och pratade mycket med pojkvännen. Vid kl 05.30 gick vi ut till bilen och började åka mot Jönköping. Var inte så nervös vid det laget. Mest hungrig haha.

Vi var framme lite tidigare än jag skulle vara där (06.45) så vi satt kvar lite i bilen. Tog ut mina piercingar och sen pussades och kramades vi. Min pojkvän åkte till sin bror under tiden. Jag gick in och anmälde mig, sedan fick jag slå mig ner i en fotölj och vänta.
Efter en kort stund kom en sköterska och hämtade oss som skulle opereras. Först fick dom andra två tjejerna byta om till nattlinnen och lägga sig, sen fick även jag göra det.

Det var riktigt gosig säng och mysigt täcke. Fick ligga och smsa och bläddra i tidningar.
Var lite nervös och funderade på vad som skulle hända. En narkosläkare kom och frågade frågor och kollade min hals osv. Sedan fick jag gå på toa och kissa.
Sedan kom Karl och hämtade mig och så skulle han rita på mig och ta före-bilder. Frös som en tok haha. Vi gick igenom allt han skulle göra sen fick jag gå och lägga mig i den sköna sängen igen.

När jag legat en liten stund så kom en annan sköterska och satte droppnålen i armen, hon försökte först få fram blodådror i handen men jag var så kall och hade bara små ådror i handen. Fick även ett band runt handleden.
Fick ett par olika tabletter, kommer inte riktigt ihåg vad det var men en var morfin iallafall. Blev väldigt trött och låg och halvsov en stund,

Det var en tjej som opererades av Karl innan mig, så när hon kom utrullandes visste jag att det inte var långt kvar. Sen kom sköterskan efter en stund och sa att det inte var lång tid kvar, då var klockan 10.20. Sen gick det fort. Rullades iväg på min säng, fick lägga mig på operationsbordet med armarna ut på ett par armstöd. Fick elektroder på kroppen och en fingertuta på fingret och blodtrycksmätare runt armen. Vi pratade om allt möjligt, bland annat mitt jobb. Sen hörde jag att Karl kom in. Fick jag dropp och en andningsmask för ansiktet så sa en sköterska att jag skulle andas djupa andetag och tänka på något mysigt så jag drömmer skönt. Jag sa att jag tänkte på en paradis-ö. Sen slocknade jag.

Vaknade efter en sekund kändes det som (klockan var 11.25), utrullandes på min säng. Jag låg och tjötade som en tok haha. Sa att jag vart på en paradis-ö och att jag sovit jättegott. Frågade om jag fick kolla på brösten och när jag fick kaffet egentligen haha. Sa att alla var underbara osv. Dom sa att jag skulle vila en stund så det gjorde jag, fast innan dess hade jag skickat konstiga sms till min syster haha..

Vaknade till och kände mig helt pigg vid 12. Låg och kollade ner på mina bröst, helt fantastiskt. Ena stunden ska man sova och sen helt plötsligt har man bröst.
Hade dropp och var en värmefläkt ikopplad i täcket så det var jättevarmt och gosigt. Men ju piggare jag blev desto svettigare blev jag så fick be dom ta loss värmefläkten. Sen frågade jag om det var dags för fika snart, och det var det. Skrev lite sms och sånt där. Pratade men pojkvännen med. Sen kom fikan. Fick kaffe, smörgåsar, vindruvor och saft.

Orkade en smörgås, vindruvorna och svepte typ kaffet. Godaste någonsin. Fick påtår och en bit choklad. Sen kopplade dom loss droppet och jag fick värktabletter. Pratade med min pojkvän och sa att han kunde komma nu. Då var klockan 13 tror jag. Sen fick jag lite papper och fylla i en enkät. Blev hjälpt med att få på toppen och sen gick jag på toa. Klädde på mig mina kläder och pratade lite med sköterskorna. Fick stödstrumpor att ha dygnet runt i en vecka. Sköna grejer.

Sedan fick jag hjälp ner för trappan, ville inte åka hissen ner haha. Kände mig ju pigg.
Vi lämnade lite grejer i bilen sen gick vi till apoteket för att hämta ut medeciner och sprutorna med blodförtunnande. Blev lite yr när vi gick och så hade dom inte sprutorna där så vi fick åka till ett annat apotek. Orkade inte gå ut igen så pojkvännen tog med mitt pass och pengar medans jag satt i bilen. Ville bara hem haha.

Väl hemma la jag mig i soffan och orkade inte mycket. Pojkvännen tog hand om mig och gav mig grejer.
Var extremt trött på kvällen och somnade en stund, vaknade och tog smärtstillande sen hjälpte pojkvännen mig till sängen.
Sov sådär första natten, vaknade vid 4 och hade ont. Somnade om efter smärtstillande sen vaknade jag 9 och hade tråkigt. Kunde inte ta mig upp själv så låg och väntade till kl 12 när pojkvännen äntligen vaknade. Fick hjälp upp ur sängen och satte mig i soffan. Det gör så ont i ryggen av att halvligga. Och nu börjar det även göra ont att sitta, fy.

Pojkvännen ska jobba natt och börjar 19, så blir ensam hemma. Kan iaf resa mig upp själv när jag sitter upp. Men är inte pigg alls just nu.
Ont lite här och var och matt i kroppen.
Men det går väl över snart det med.

Det var min historia, orkar inte skriva mer nu och ber om ursäkt om det är massa stavfel.
Haha.

2014, February 18 - 18:43
Mammie (not verified)
Mammie's picture

HEJ!

Vilken underbar berättelse! Man blir ju riktigt lugn av att läsa det du berättar! Jag ska göra min brostförstoring på Art Clinic i GBG om 5 dagar och det är så spännande! Hoppas du mår riktigt bra snart och lycka till i fortsättningen!

2014, February 18 - 19:15
Fyrtornet
Fyrtornet's picture
Offline
Last seen: 4 years 4 months ago
Silver
Joined: 2014-01-12 14:55

Mammie wrote:

HEJ!

Vilken underbar berättelse! Man blir ju riktigt lugn av att läsa det du berättar! Jag ska göra min brostförstoring på Art Clinic i GBG om 5 dagar och det är så spännande! Hoppas du mår riktigt bra snart och lycka till i fortsättningen!

Vad kul! Det kommer gå kanonbra :)
Ja jag jobbar på att bli piggare. Lycka till!

2014, February 19 - 00:28
klockan (not verified)
Mammie's picture

Hej och grattis:) Jag tyckte det va extra spännande att läsa din berättelse eftersom även jag ska opereras av Karl den 5/3:) Jag hoppas att du snart är piggare och fortsatt lycka till:)

Annons
2014, June 11 - 00:14
jag70
jag70's picture
Offline
Last seen: 1 year 1 month ago
Silver
Joined: 2014-06-11 00:05

Hej !

 

Vad trygg man känner sig efter din historia yes......fick du sprutor recept ? får alla det? ....fasen jag hatar sprutor.

 

Jag fick för mig att man skulle få en recept på smärtlindrande mediciner och inget mera.

 

Det var riktigt underhållande att läsa på din historia verkligen.

2014, June 23 - 22:31
Fyrtornet
Fyrtornet's picture
Offline
Last seen: 4 years 4 months ago
Silver
Joined: 2014-01-12 14:55

Jag fick blodförtunnande sprutor efter operation för att jag har har mycket proppar inom faniljen. Dom ville inte riskera något. Sprutorna kändes knappt så det var skönt.
De som har proppbenägenhet/öroppar inom familjen kan få sprutor.

Fick smärtstillande med såklart. Roligt att min historia lite till hjälp :)

Annons
Annons
Annons