Annons
328 posts / 0 new
Last post
#1 2013, September 29 - 13:11
Opticruise
Opticruise's picture
Offline
Last seen: 7 years 5 months ago
Silver
Joined: 2011-03-10 15:48

Vad är realistiska förväntningar av en bröstop?

 
 Utgångsläget!  Vad har du för utgångsläge? Hängpattar,dålig kvalite på hud/vävnad,är du inte purung längre ,har genomgått graviditet / graviditeter..  Stämmer du in på något av följande kan du omöjligt förvänta dig ett "perfekt " resultat.. Många tror att bara man opererar sig så får man de perfekta brösten  med osynliga ärr,stor underpool och perfekta skidbacken.Att kirurgerna är trollkarlar..Men tyvärr är så inte fallet..  Många tjejer blir besvikna pga de orealistiska förväntningarna om perfektion ser man här på POF ofta.Därför vill jag lyfta frågan!Kanske är kirurgerna en bidragande faktor till detta ,att de inte upplyser riktigt.Sen tror jag det är lätt att sitta  här på forumet och titta på 20 åringar med ung fast hud/vävnad som inte genomgått graviditeter som fått ett mkt lyckat resultat och tänka att wow gör jag en förstoring får jag sådanan bröst..
 
Kirugval/ implantatsval/ placering är ju oxå 3 viktiga faktorer naturligtvis..
Men glöm aldrig att alla är vi olika ,har olika utgångslägen.. och vi måste ha förväntningar därefter.. Inga bröst är perfekta! Tänk att förbättra istället för att nå perfektion.Tror att det blir en mkt enklare resa att gå igenom för alla er som ska operera er.. Ha en fin söndag!     
 
    Kram Opticruise 

33 år ,Tränar crossfit
160cm
59kg
2 barn på 11 och 14 år

Op 1: April-2011,SPC Falun Dr Simsa,Minilyft+Eurosillicone350/300Lp,släta runda,delvis bakom..
Muskelsmärtor,db,undermuskelhäng,missnöjd med utseende på brösten. Valde att byta kirurg!

Op2

Annons
2013, September 29 - 13:20
Smileon
Smileon's picture
Offline
Last seen: 6 years 2 months ago
Silver
Joined: 2012-02-13 01:35

Bra tråd!

Jag tror att kirurger har en tendens att vilja få en att känna sig trygg med beslutet, som kanske tyvärr i vissa fall leder till att de sopar eventuella kommande problem under mattan om man inte frågat dem direkt.

Jag har själv försökt sätta mina förhoppningar lågt. Försöker tänka att oavsett vad som händer så ska det jäkligt mycket till innan de blir "värre" än mina naturliga.

Ålder: 25 år, Längd: 178cm, Vikt: ~60kg
Före: Inget.
Efter: 70G/F?
Opererad hos Patrik Höijer på L&E. 560cc texturerade Silimed delvis bakom muskeln.

2013, September 29 - 13:27
Taxörat
Taxörat's picture
Offline
Last seen: 6 years 2 weeks ago
Silver
Joined: 2012-12-24 20:21
Väl talat, Opti! Om man någonsin känner sig missnöjd med brösten så  ta en titt på hur det såg ut före op.

2 barn, 164 cm, 54 kg

Storlek före op: trött 80B

Allergan Responsive SRX 550g släta, runda delvis bakom
Extra hög profil

Operation BÄSTA Patrik Höijer, King of Boobs Laser&Estetik 1/3-13

Korrigering av töjd ficka 21/12-13

2013, September 29 - 13:40
Pussan
Pussan's picture
Offline
Last seen: 7 years 8 months ago
Silver
Joined: 2013-08-16 09:50
Jättebra att belysa!
Nu är ju jag en av "20-åringarna" MEN jag har hela tiden belyst mig själv med att inte ha för höga förväntningar. Man måste vara realistisk och även se till att komplikationer kan komma, skulle jag fortfarande tycka att det var värt det om något hände? Osv.
 
För mig var det otroligt bra att se en av mina vänner göra ankarlyft + förstoring för ett år sedan, samt en annan vän göra en förminskning. Hon hade förlorat ca 30kg och hade två tomma påsar. Efter det fick jag en helt annan bild av vad det faktiskt innebär och vad som händer när en kirurg skär i kroppen.
 
Väldigt många tror som du säger att bara för att man lägger sig under kniven får man perfekta tuttar. Men sen är det ju det också, vad är perfekt? Jag kan säga att jag har aldrig tyckt att sillisar varit snyggt, utan älskar naturliga gosiga tuttar. Men avsaknaden av egna bröst och endast skinn och ben på överkroppen övervägde det naturliga som jag aldrig hade kunnat få. Mitt mål med min OP var en B-kupa, så att det ändå fortfarande känns som jag. Men min högsta önskan har ändå alltid varit ett par naturliga små B-tuttar..
 
Summan av kardemumman är att jag hoppas att alla människor som lägger sig under kniven gör det av rätt anledningar och med rimliga förväntningar, och att man först bör försöka älska sin kropp precis som gud skapade densmiley

Inga barn, 22år, 173 cm, 60 kg
Strl före op: 65A-B, outfylld.
Strl efter op: 65E-F
Konsultation 8/8 Strandkliniken Stockhiolm, Dr.Oya
Op 23/9 Strandkliniken Stockholm, Dr.Oya
250cc/275cc Mentor Moderate Plus Profile

Annons
2013, September 29 - 14:00
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 2 days 11 hours ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00
Mycket bra initiativ, dela gärna med er av era erfarenheter, ni som inte hade ett enkelt utgångsläge! Jag klistrar tråden överst i forumet ett tag. ;)
 
och när man nu sitter och vet att man inte kommer att bli "perfekt", kan det vara idé att fundera över vad man kan stå ut med, och vad man inte kan leva med, och göra val därefter. Kan man tänka sig häng, men inte ärr? Eller hellre ärr, men inte häng? (Här kommer t ex implantatsstorleken resp lyft/inte lyft in.) Kan man tänka sig lite rippling hellre än muskelpåverkan (placeringsvalet...). Vill man ha så mjuka bröst som möjligt hellre än minimera ripplingen? (Val av fasthetsgrad). Osv, osv. Se till att göra era priorieteringar klara för kirurgen, så kar det era chanser att bli nöjda. :) 
 

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
49 år, 164 cm, 69 kg?
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Rösta gärna i våra undersökningar och ta del av andras svar!

2013, September 29 - 14:21
boobsforlife
boobsforlife's picture
Offline
Last seen: 8 years 6 months ago
Silver
Joined: 2012-02-12 13:54

ÖR

Marina wrote:

Mycket bra initiativ, dela gärna med er av era erfarenheter, ni som inte hade ett enkelt utgångsläge! Jag klistrar tråden överst i forumet ett tag. ;)
 
och när man nu sitter och vet att man inte kommer att bli "perfekt", kan det vara idé att fundera över vad man kan stå ut med, och vad man inte kan leva med, och göra val därefter. Kan man tänka sig häng, men inte ärr? Eller hellre ärr, men inte häng? (Här kommer t ex implantatsstorleken resp lyft/inte lyft in.) Kan man tänka sig lite rippling hellre än muskelpåverkan (placeringsvalet...). Vill man ha så mjuka bröst som möjligt hellre än minimera ripplingen? (Val av fasthetsgrad). Osv, osv. Se till att göra era priorieteringar klara för kirurgen, så kar det era chanser att bli nöjda. :) 
 


Hej Marina! Ber om ursäkt att jag skriver här men vet inte hur man pm'ar dig. Jag läste att dina implantat gått sönder, hur märkte du det? Och är det farligt? På mig kliar det och känns löst (har mentor) och är jätte orolig över att detta ska vara farligt! :( vet du om det är det? Blir superglad om du har tid att svara på detta! Mvh

Bröstop januari 2012
Strl före: 70A
Strl efter: 70C
Klinik i Stockholm

350cc mentor gelehallon bakom muskeln

Planer på korr

2013, September 29 - 14:38
Coconuts
Coconuts's picture
Offline
Last seen: 8 years 9 months ago
Silver
Joined: 2012-04-24 21:53
Känner mig träffad av din tråd då jag "gnäller" så mycket om mitt dåliga resultat...
 
Men tycker man inte att brösten ser bättre ut efter op än före op så ÄR det säkerlige ett dåligt resultat, speciellt om man fått ett andra utlåtande av en bättre kirurg! 
Att kirurgerna inte är trollkarlar måste man så klart fatta innan op, men bara för det innebär det inte att ALLA kirurger alltid gör ett toppenjobb efter förutsättningarna! Även dom är mänskliga och jag tror definitivt på att även dom kan göra slarvfel och sämre utförda jobb, trots att kanske utgångsläget var svårt.
Sen är det faktiskt skillnad på hur kroppen läker och om man t.ex. får en ficka lägre ner så är det inte alltid kirurgens fel utan allas kroppar läker olika...men då ska dom åtminstone kunna erkänna att resultatet inte blev som väntat och erbjuda korrektion om det går. Men är det ett slarvigt jobb och t.ex. ärren ser hemska ut pga kirurgens jobb så ska man ha all rätt i världen att gnälla tycker jag då detta faktiskt är en självvald operation (som man gör för UTSEENDETS skull) som man oftast själv bekostar och den kostar verkligen inte lite...
 
Tråden är väl jättebra för de som har skyhöga förväntningar och tror att kirurgerna kan trolla och att alla ska få lika perfekt resultat. Men tycker samtidigt tråden kan få de som har rätt att vara missnöjda att bli ännu osäkrare och kanske inte våga klaga och be om korrektion, trots att de borde få det. Och tro mig..det är långt ifrån alla kirurger som själva skulle erkänna att de är missnöjda med sitt jobb och erbjuda korrektion (= pengaförlust för kliniken) om inte patienten säger något.
Annons
2013, September 29 - 14:41
Eveliten
Eveliten's picture
Offline
Last seen: 1 year 5 months ago
Silver
Joined: 2013-08-01 00:52

Hellre stora bröst med skönhetsfel än små bröst med skönhetsfel;)

1 barn, 25år, 166cm, 56kg
Strl före op: knappt en 75B (har nog alltid haft fel)
Strl efter op: 60E
Konsultation: 9/8 PE Janson Reformedica
op: 4/9 PE Janson Reformedica
275cc bakom, mentor, high profile

2013, September 29 - 14:42
Maja42
Maja42's picture
Offline
Last seen: 3 months 3 weeks ago
Silver
Joined: 2012-11-02 20:23
Superbra att du tar upp detta Opticruise yes

2 barn, 174cm, 59 kg
Hel bukplastik och fettsugning
Konsultation 9 sept-12 Citadellkliniken Helena Sveinsdottir
Op 30 okt-12 Citadell Cosmo Helena Sveinsdottir
Konsultation 2. 18 juni-13
Op 20 juni-13 Helena Sveinsdottir Citadell

440cc hp bako

2013, September 29 - 14:42
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 2 days 11 hours ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00
Du kan inte PM:a för att du just registrerat dig och inte hunnit bli godkänd som medlem, men det fixar jag nu.
 
Jag kände inget alls, det tror man ju man ska, men mina bröst hade konstiga och ojämna konturer. Men de hade aldrig varit fina och jämna, så det är så svårt att veta om jag skulle haft släta bröst om inte implantaten varit trasiga. Det hände ju två ggr, tre implantat, och ingen av gångerna kände jag tydligt att det var trasigt. De första kan ha nötts sönder, och det andra ansågs av labbet ha utsats för skarpt instrument. (Läs blivit rispat av nålen...)
Det kan undersökas med ultraljud, om du är orolig, men jag frstår inte riktigt vad du menar med att det känns löst? Kliade gjorde det INTE på mig, av detta. Hur gamla är dina implantat, och var har du snittet? Gör så att du startar en ny tråd, och ta med denna info, för att vi inte ska kapa denna tråd med off-topic-ämne, och fråga om implantatsrupturer/trasiga implantat, så får du säkert fler berättelser.

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
49 år, 164 cm, 69 kg?
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Rösta gärna i våra undersökningar och ta del av andras svar!

Annons
2013, September 29 - 14:55
boobsforlife
boobsforlife's picture
Offline
Last seen: 8 years 6 months ago
Silver
Joined: 2012-02-12 13:54

Okej tack då vet jag! Det där med att ditt implantat blev rispat var det din kirurgs fel?
Okej förstår, mina är snart 2 år gamla och ena implantatet har liksom glidit ur sin ficka och har blivit lösare liksom. Men främst så har de börjat klia. Ska starta en tråd så jag inte kapar denna tråd(återigen ber om ursäkt för det) !
En snabb fråga bara vet du om det är farligt med ett sönder implantat?

Bröstop januari 2012
Strl före: 70A
Strl efter: 70C
Klinik i Stockholm

350cc mentor gelehallon bakom muskeln

Planer på korr

Annons
Annons
Annons