Annons
25 posts / 0 new
Last post
2020, December 14 - 01:02
SandySandy
SandySandy's picture
Offline
Last seen: 1 week 3 days ago
Silver
Joined: 2020-11-29 01:37

zashina wrote:

Hej! Nej inte än, har beräknad op den 21:a. Jag fick det beviljat genom region Skåne. Jag ville inte vänta på en tid hos vårdcentralen, samt att jag hade läst skräckhistorier om personer med tubulära bröst som inte blev tagna på allvar på vårdcentralen, så jag skickade en egenremiss till plastikkiruagiavdelningen på sjukhuset och fick en tid hos dom bara någon månad senare. Allt gick väldigt smidigt och kirurgen jag träffade var supertrevlig och det var inget snack om saken, utan han tog mig på allvar direkt och ville hjälpa mig. Jag blev otroligt lättad och änsålänge är min upplevelse med att gå genom vården väldigt bra. Eftersom mitt landsting har en egen plastikkirurgiavdelning kommer operationen göras där, därför behövde jag inte på till någon annan klinik, har dock hört om att man kan gå till en privat klinik om ens landsting inte har tid eller specialistkunskap om tubisar! Jag kommer att lägga in implantat samt förminska bröstvårtans "skinn" som hänger ut. Har väldigt små bröst så behövdes inget bröstlyft för min del!

Har du fler frågor så får du mer än ställa dom såklart! :)

Hej! Vad bra att du blev tagen på allvar av läkare direkt. Jag undrar hur det fungerar med egenremiss. Som du skrev så skickade du en egenremiss direkt till plastikavdelning på sjukhus där läkare bedömde att du skulle få operation. Betyder det alltså att landstinget betalar din operation och att läkaren på sjukhus beviljade detta? Jag är lite ny i denna värld och har långdragna problem med mina bröst. Är också intresserad av att söka hjälp från landstinget, men känns osäkert och jobbigt att gå via vårdcentral. Särskilt i dessa tider.
Tack!

Kvinna, 35 år.
162cm, ca: 75kg (inga barn).
Intresserad av: bröstlyft (ankarlyft) utan implantat.
Har nu: väldigt hängiga samt stora bröst.
Skulle önska att opereras i Stockholm. Undersöker olika kliniker och kirurger. Ingen konsultation inbokad ännu.

2020, December 14 - 13:26
zashina
zashina's picture
Offline
Last seen: 6 months 3 days ago
Silver
Joined: 2020-05-23 01:46

Ja precis. Jag skickade en egenremiss till plastikkirurgimottagningen och de bedömde att jag skulle få min operation beviljad av landstinget och därför komma in på konsultation. Jag förstår helt din oro, och är osäker på vad det finns för fördelar med att gå genom vårdcentralen egentligen.. Känns mest som en omväg tycker jag ifall det finns en avdelning inom vården specifikt för plastikkirurgi! Har du tubulära bröst klassas det som en medfödd missbildning och därför kan din operation bli bekostad av landstinget om en kirurg eller läkare bekräftar det.

Det är supertråkigt att läsa framförallt unga tjejers upplevelse med att inte bli tagna på allvar och att vårdpersonalen de kommer i kontakt med på vc inte är utbildad inom det, detta var nog den främsta anledningen att jag skickade en egenremiss istället, snabbt gick det också! Bortsett från att du själv måste fotografera dina bröst och antingen skriva ut bild och posta, eller mejla det till mottagningen, var det inget jobbigt alls med processen! Har alltid känt mig väl bemött av personalen där och känns som att de generellt har en djupare förståelse för hur missbildningen kan hindra psykiskt- och fysiskt. Har även hört att vissa privata kliniker kan skicka en remiss till sjukvården, men vet faktiskt inte djupare hur detta fungerar- ifall det är avtal mellan och sådär.
Hoppas att mitt svar inte blev för rörigt haha, och lycka till ifall du också bestämmer dig för att söka hjälp!

Kvinna, 21
175 cm 74 kg
Landsting
Op inställd i slutet av december, väntar på ny tid
korrigering av tubulära bröst= implantat 300 eller 375cc
strl innan op= platt, 170 cc
strl efter op= hoppas på fylligare, större och rundare

2021, March 13 - 21:01
Christinaa
Christinaa's picture
Offline
Last seen: 1 month 3 weeks ago
Silver
Joined: 2021-03-06 23:12

Hejsan!

Om jag får fråga, vad hade du för storlek/kupa innan operationen?

Med vänliga hälsningar, Christinaa

Tjej på 62 kg och 170 cm. Har inga barn.
Jag har gjort bröstförminskning och ankarlyft.
Intresserad av att göra en bröstförstoring.

Annons
2021, March 14 - 01:15
m_97
m_97's picture
Offline
Last seen: 3 weeks 1 day ago
Silver
Joined: 2018-10-22 10:58

Christinaa wrote:

Hejsan!

Om jag får fråga, vad hade du för storlek/kupa innan operationen?

Med vänliga hälsningar, Christinaa

Hej! Finns båda bilder och info där jag skrivit, likaså har jag svarat på din egna tråd - men, jag fyllde inte upp en A kupa. Möjligen AA.

0 barn, 23 år, 170 cm, 63 kg

Utgångspunkt: straxt under 70A med gravt tubulära bröst
Hoppas få: en något mer rundare form

Annons
Annons
Annons