Annons
4 posts / 0 new
Last post
#1 2023, July 10 - 21:48
lylelo
lylelo's picture
Offline
Last seen: 3 months 3 weeks ago
Brons
Joined: 2023-07-10 21:39

Näsplastik - vem ska jag välja?

Hej! Jag är en tjej på 18 år som äntligen ska få operera min näsa, något jag längtar efter länge pga komplex. Jag ska börja gå på konsultationer i höst men undrar vem som egentligen gör de naturligaste och finaste näsorna? För mig är det oerhört viktigt att jag kan känna igen mitt ansikte efter operationen och att näsan ser naturlig ut. Jag har en medelstor näsa som är helt ok framifrån, det är min relativt stora puckel/utbuktning på näsryggen som stör mig!
Jag har kollat runt och kommit fram till att Akademikliniken känns bra, har funderat en del på Paolo Montemurro då hans resultat ser väldigt naturliga och fina ut, har någon erfarenhet av honom? Var har ni opererat näsan och blev det naturligt?
Tack på förhand för svar :)

Annons
2023, July 12 - 08:55
Höken
Höken's picture
Offline
Last seen: 1 month 3 weeks ago
Silver
Joined: 2012-08-17 12:17

Jag opererades för ett år sedan hos Paolo. Han har nog gjort många fina näsor men min blev ett totalt misslyckande och näsan är fulare än innan tyvärr. Jag är bokad för ett återbesök för att diskutera korrigering men jag vet inte ens om jag vågar göra om det igen med tanke på hur fult det blev första gången. Är verkligen deprimerad över min näsa och mår dåligt och får ångest så fort jag ser den i spegeln!

Näsplastik på akademikliniken sthlm 01/09/22

2023, July 12 - 17:36
lylelo
lylelo's picture
Offline
Last seen: 3 months 3 weeks ago
Brons
Joined: 2023-07-10 21:39

Vad tråkigt att höra! Vilken typ av näsa hade du innan operationen och vad var det som gjorde att du blev missnöjd?

2023, July 13 - 09:35
Höken
Höken's picture
Offline
Last seen: 1 month 3 weeks ago
Silver
Joined: 2012-08-17 12:17

Jag har en högprojicerad näsa, dvs "utstickande" och lätt konkav, dvs lite "höknäsa" men inte så farligt utan mer en tendens åt att vara så.

Jag ville förändra storleken och göra den mindre i profil, önskade en rak näsa men med extra tryck på att den skulle vara mindre. Jag var nöjd framifrån var vacker framifrån och hade en smal och fin näsrygg. Men sidan var jag missnöjd med då näsan var "lång utåt och stor".

Det jag är missnöjd med:

1. Jag ser inte klok ut framifrån, man har filat ned näsbenet men inte kompenseras detta genom att göra näsbenet smalt utan det är brett och odefinierat. Framifrån är det som att man suddat ut alla konturer vid näsbenet vilket gör att man bara ser min nästipp som gjorts smalare i spetsen och bredare I mitten av näsan. Det blev tvärtom hur en harmonisk näsa ser ut: det ska vara smalast vid näsbenet och bli bredare ju längre ned mot munnen man kommer. Jag har nu tvärtom brett mellan ögonen och smalt vid tippen. Ser inte klokt ut.

2. Näsan i profil är i princip bara mindre vid näsbenet. Tippen är fortfarande exakt lika lång och det ser inte ens bra ut i profil. Jag hade dessutom en tidigare spetsig näsa I tippen, nu är den trubbig och rundad och pekar nedåt.

3. Näsborrarna/tippen läkte dessutom lite snett så jag har två olika profiler och min ena näsborre är smalare och något nedåtvriden.

Jag säger bara såhär: om du inte har en extremt ful näsa och är nöjd med frontvyn. Försök att jobba med acceptans av din knöl istället för att operera dig. Jag personligen hade valt en puckel/knöl framför den näsa jag har idag. Önskar verkligen att jag gjort näsan utomlands. Verkar som att svenska kirurger inte vet hur man gör en tipp och inte gör en tillräckligt stor reduktion om man har en stor näsa.

Filar du ned din knöl finns risken att din näsa tappr all definition framifrån och blir bredare. Hört flera få samma problem efter operation tyvärr flera år efter att svullnaden lagt sig.

Näsplastik på akademikliniken sthlm 01/09/22

Annons