Annons
71 posts / 0 new
Last post
#1 2023, February 22 - 21:25
Nicko23
Nicko23's picture
Offline
Last seen: 2 months 4 weeks ago
Brons
Joined: 2023-02-14 06:26

Nästipp

Idag opererade jag näsan… Väldigt nöjd med bemötande och den vackra miljön som finns vid kliniken. Estetiska institutet. Gjort en väldigt liten korrigering av brosket vid nästippen.

Har varit tufft fram till idag. Har nämligen inte något stöd för operationen. Väldigt negativa reaktioner från familj och vänner tyvärr. Orkade inte det ”pudlade” -Jag bara skojade. Ska inte alls operera näsan, nej nej…- Dumma vita lögner och annat för att accepteras när man egentligen gör något för sin egen skull. Lite bakvänt men men… Hade helst bara sagt att jag gör vad jag vill med min näsa, men reaktionerna var för kraftiga… Orkar inte med det. Ser de det väldigt tydligt så kommer jag få ta striden där och då tänker jag…

Det tuffa nu är just läkningsprocessen kombinerat med jobb, familj, vänner plus ny dejt 😱… Kommer ju inte kunna träffa folk på ett tag ^^. Har letat och letat efter andra som är i samma situation och tänker att det finns fler där ute. Dock är många såna trådar typ tio år. Mest utländska trådar att följa men inget här vad jag hittat…

Därför så kan jag skriva lite hur allt gått här iaf kring läkningsprocessen. Ev lite tankar med som följer och som andra kan känna igen sig i…

Efter operationen gick jag till tåget med munskydd. Åkte tåg. Ingen la nån notis på att nåt såg konstigt ut. Väl hemma blödde jag lite näsblod (vanligt). Har börjat från säsong två av gamla sex and the city… Känns som det blir en aktivitet nu. Filmer, serier som är lättsamma.

Känslan: varit pigg och inte haft ont efter operationen. Är lite slö nu på kvällen. Kanske inte så konstigt iof…

Hur det ser ut: Ingen svullnad i ansiktet, inga blåmärken under ögon eller annat (kanske inte sker enbart vid nästipp). Däremot just nu på näsan så ser det ut som jag varit med i fight club… Stort gips över näsan som stadgar vid läkning typ, plåster över, och plåster under. Plåstret under sitter vid ”nässkiljeväggen”tror jag det heter.. Har stygn under den kirurgtejpen som nu blivit blodigt. Något som inte ska vara nån fara… men ni kan ju tänka er… Vem vill visa sig så? Nej inte jag- särskilt inte utifrån reaktionerna… Annars kunde det ju vara rätt ballt att gå runt som en slagskämpe…Men det är bra att man kan få ut läkarintyg… Ska kolla det…

Ska försöka uppdatera varje dag hur det känns, tankar som går och processen i sig… Tycker det är vanligt att se många trådar inför operation och sen tystnar det. Jag vänder på det. Operation med SO Wikström och Hamid som var mycket förtroendeingivande och stort sett tog orden ur min mun kring mina önskemål. Vi får se hur det blir när gipset faller bort om ett par veckor (tid jag er inte har 😱)…

Vill gärna vara typ återställd tills jag träffar my ev new love om ca nån månad… Hehe… Kommentera gärna, ställ frågor om ni vill :)

Annons
2023, February 23 - 18:32
Nicko23
Nicko23's picture
Offline
Last seen: 2 months 4 weeks ago
Brons
Joined: 2023-02-14 06:26

Känslan idag: Idag, dag 2 har känts lite lugnare. Blev uppringd av kliniken som stämde av med mig hur allt var och hur jag mådde. Har lite funderingar för hur jag ska tackla omgivningen… Omgivningen som jag redan vet dömmer. Är inne på att säga att näsan är bruten genom boxning (har tränat boxning) eller kanske bara säga att jag har fått kristallsjukan och gömma mig under ett täcke nån vecka… Mår väldigt bra faktiskt. Citodon och Alvedon hjälper. Tar ca var 6e timme.

Hur jag ser ut: Blev blossig och svullen en sväng runt lunch men det mesta har lagt sig igen. Har vant mig vid att det är svårt att andas genom näsborrarna. Ser ut som jag deltagit fight club…

2023, February 24 - 17:19
Nicko23
Nicko23's picture
Offline
Last seen: 2 months 4 weeks ago
Brons
Joined: 2023-02-14 06:26

Känslan idag dag 3: Inget speciellt mer än känner mig täppt. Oförändrat idag.

Hur ser jag ut? Fortfarande som en slagskämpe iom att det sitter näsblod på kirurgtejpen under näsan. Det var okej sa de. Den ska sitta kvar så inget petande. Inte något svullen i övrigt. Tar jag på mig munskydd så skulle ingen reagera. Men jag är glad att jag handlade lite innan så det finns lite hemma.

2023, February 25 - 17:41
Nicko23
Nicko23's picture
Offline
Last seen: 2 months 4 weeks ago
Brons
Joined: 2023-02-14 06:26

Dag 4

Hur ser jag ut? Ingen skillnad. Gipset sitter där det sitter, men att det ska sitta intvå veckor?! 😱 Vete sjutton om jag kommer kunna ha det där så länge! Operationen kom inte riktigt i synk för övriga livet och vardagen har det visat sig…

Känsla: om jag tyckte att jag mådde bra igår så är det inget mot idag. Idag har jag dessutom bara tagit Alvedon. Jag fick med några citodon från kliniken och när jag hämtade ut mer från apoteket så fanns bara brus 😖 Usch så äckligt haha. Men tror som sagt jag klarar mig utan citodon nu. Kanske tar det till natten sen. Kan andas bättre idag och har gjort rent det som går med tops och kompresser så känner mig mycket fräschare nu.

Annons
2023, February 26 - 11:22
Nicko23
Nicko23's picture
Offline
Last seen: 2 months 4 weeks ago
Brons
Joined: 2023-02-14 06:26

Dag 5:
Känslan idag är ytterligare lite bättre. Har inte tagit något läkemedel alls idag. Har inte behövt det. Natten var lite jobbigare även om jag kände mig smärtfri. Men det kliade runt gipset så det var svårt att sova. Vaknade av att jag slängde upp min tumme rakt mot näsan vilket inte var så skönt. Tror det gick bra (peppar peppar).

När jag vaknade så kändes gipset lite större än det gjort hittills. Som att det glappar lite. Men bara väldigt lite. Ev viss svullnad som kanske har släppt.

Hittade ett youtube klipp med en kirurg som pratar om ”näsoperations syndromet” och att det är ganska vanligt att hur fin näsan än blivit så är man inte nöjd. Att det är lätt att bli lite besatt av näsan. Han menade på att näsan inte är en naturlig del att få komplimanger för utan bättre att tänka att näsan enbart inte ska bjuda på distraktioner från resten av ansiktet. Annars är risken stor att vi till slut opererar den så mycket att den till slut är utom räddning. Tyckte det var klokt. Är själv nervös över hur det ser ut under gipset. Rädd för att det blivit en ”papegoja näsa” eller annat iom att jag enbart ville korrigera brosket och gillar den lilla ”puckel” jag har 🙏🏼

2023, February 27 - 17:40
Nicko23
Nicko23's picture
Offline
Last seen: 2 months 4 weeks ago
Brons
Joined: 2023-02-14 06:26

Dag 6:

Känslan bättre idag också ändå. Går och funderar över stygnen…. Jag hoppas att de kommer försvinna fort… Min forumtråd har blivit lite av en blogg men kanske min story kan ge lite kött på benen hos andra som inte heller egentligen ”hinner” sånt här i sin vardag. Fortsatt ingen läkemedel. Gipset kändes även idag lite större än igår. Säkert mer svullnad som gått ner.

2023, February 28 - 17:52
Nicko23
Nicko23's picture
Offline
Last seen: 2 months 4 weeks ago
Brons
Joined: 2023-02-14 06:26

Dag 7:
Känns som gipset börjar släppa.. Tittade på Youtube-klipp där kirurger tar bort tejp, gips, stygn. Det efter en vecka… Tänker för mig själv varför det inte är så att jag blivit kallad så. Jag ska vänta tills det lossnar av sig själv? Vad händer med stygnen då? … Olika det verkar vara… Ska höra med dem och kan uppdatera svaret här såvida ingen här har svaret redan? Det är ju frustrerande med! Ungefär som att vänta på att få öppna första luckan i julkalendern som barn, eller julklapparna!! Vill ju bara öppna alla paket- men de vuxna ser fram emot maten och den ska vi äta länge länge!! Jag likt barnen vill få bort gipset. De likt de vuxna vill att det ska sitta där och götta sig på näsan länge länge 😱 frustration! (😇)

Annons
2023, March 5 - 19:52
Ursi03
Ursi03's picture
Offline
Last seen: 3 days 9 hours ago
Silver
Joined: 2021-10-05 19:34

Hur går det för dig? Intressant att följa din resa!

Gjort botox, litet fillers samt ett trådlyft. Även övre ögonlocksop. Vill försöka se fräsch ut (men ej överdrivet plastig) fast åren har gått.

2023, March 9 - 18:30
Nicko23
Nicko23's picture
Offline
Last seen: 2 months 4 weeks ago
Brons
Joined: 2023-02-14 06:26

Hej! Jag pausade skrivandet haha! Det blev frustrerande och mycket fokus på att gipset skulle falla bort hehe!

Nu har det gått lite mer än två veckor och jag säger bara WOW! Jag är redan sååå nöjd!! Det var väldigt psykiskt tufft och särskilt när en inte har sin omgivning med sig tyvärr. Jag kan varmt rekommendera estetiska institutet! Proffs! De förstod precis mitt önskemål! Min näsa är fortfarande just min näsa, ”ansikts igenkänning” på telefonen känner fortfarande igen mig. Skillnaden är just att den inte är så ”bullig” eller ”bucklig” som jag tyckte den var! Den är densamma men slätare och lite mer nätt tipp ♥️ Jag är stolt över att jag gjorde det här för min skull då det här med bucklig näsa tyvärr stört mig hela mitt liv då jag utöver det varit väldigt nöjd med mitt utseende.

2023, March 9 - 18:34
Nicko23
Nicko23's picture
Offline
Last seen: 2 months 4 weeks ago
Brons
Joined: 2023-02-14 06:26

Ett tillägg! Jag var mycket orolig över stygnen. Det behövde jag inte vara. De syntes knappt. Det är fantastiskt så bra huden läker! Näsan är lätt svullen, och på insidan av näsvingarna. Läkningen kommer ju pågå cirka ett år. Så den frustration jag nu kan stå med är just att inte kunna ta ut mig på träningar förrän om cirka 3 månader men det är i det stora hela inte något större bekymmer egentligen.

Annons
2023, March 9 - 20:54
Bire
Bire's picture
Offline
Last seen: 6 months 2 weeks ago
Brons
Joined: 2023-02-28 12:40

Hej! Skönt att höra att du är nöjd! Gjorde du öppen eller stängd näsplastik? Jag ska också opa mig om några veckor och är så nervös. Har inte berättat för någon i min omgivning då jag vet vilket motstånd de skulle bjuda på.
Blev du mycket blå och svullen? Jag ska göra stängd och endast ta bort lite brosk, hoppas att det inte kommer se alltför brutalt ut under läkningsprocessen.