Annons
3 posts / 0 new
Last post
#1 2023, November 30 - 14:38
Stellan
Stellan's picture
Offline
Last seen: 3 weeks 5 days ago
Brons
Joined: 2023-11-21 17:28

Ojämna ögonlock efter operation

Hej. Jag gorde en övre o undre ögonlocksplastik för 13 dagar sedan. Jag såg direkt efter op innan det svullnade att det såg ojämnt ut. Sedan när stygnen togs kommenterade jag det igen men fick höra att det var svullet och skulle jämna till sig.
Men ju längre tiden går desto ojämnare blir det. Tittar jag på andras bilder så ser det ju jämnt ut redan vid stygntagning. Ena ögat är litet o runt och det andra är större o mandelformat. Det stämmer precis med hur ojämnt han har sytt. Så det jag undrar är om någon annan har varit med om att det blivit såhär ojämnt under läkning och ändå blivit jämnt senare? Hur lång tid tog det innan ni tyckte svullnaden var borta? Jag kan tyvärr inte kolla bilder heller eftersom jag är ny här. Mvh orolig

Annons
2023, December 3 - 11:35
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 22 hours 54 min ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Jag vill bara råda dig att ta foton och dokumentera så du har ett underlag både för dig själv och för en ev diskussion med kliniken. Det är ibland svårt att se skillnader när man ser sig i spegeln flera gånger om dagen. Det kan i bästa fall vara så att ögonen svullnat olika beroende på om man "trixat" mer med det ena, och att det mest svullna ögat tar längre tid på sig att komma till samma stadium som det andra. Låt oss hoppas på det...  

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 66 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att POF behöver ha en aktuell mailadress till er för att ni ska kunna logga in när det är dags (ca kvartal 1 2024, är prel.planen)! Dubbelkolla gärna i er profil, så att ni verkligen får mail till den adress ni har registrerat.

2023, December 7 - 15:16
Stellan
Stellan's picture
Offline
Last seen: 3 weeks 5 days ago
Brons
Joined: 2023-11-21 17:28

Tack för svar. Ja jag tar kort varje dag och det syns både på kort o i spegeln beroende på hur jag vinklar huvudet. Jag hoppas verkligen att det är svullnad bakom som poppar ut ögat. Annars har nog det ena ögonlocket blivit för kort tyvärr så det åker upp och visar mer ögonvita än det andra. Jag har skickat bilder till kirurgen men han tyckte dom var jämna... Får se vad han säger på kontrollen om fem veckor. Jobbigt är det iaf att ha två olika ögon så det hade varit skönt att veta om nån haft samma problem och att det berott på svullnad.