Annons

Bröstförminskning feb 2014 - Akademikliniken - Malmö * - Emla007

Emla007's picture
Emla007

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Monday, 3 February, 2014

På operationsdagen den 3/feb 2014 vaknade jag vid fem på morgonen för att ta ett glas vatten då incheckningen skulle ske vid 7.30 på akademikliniken.

På vägen dit kommer jag att jag satt och pratade non-stopp. Idag kommer jag inte ens ihåg vad jag pratade om. Det var så många tankar som flög runt men inte en gång hade jag en tanke på att operationen var fel beslut.
 
Jag kom fram till kliniken tillsammans med min mamma och blev hänvisad en trappa upp. Klockan är strax efter halv 8 på morgonen och jag börjar tänka att "fan, jag ska ju göra en operation" strax därefter blir jag hämtad av en sköterska och visad in till min säng där jag kommer att vistas ett par timmar efter operationen. Narkosläkaren kommer in med några piller som är antiinflammatoriska och smärtstillande. Därefter får jag gå till operationssalen. Allt detta går så fort men jag är så supertaggad, speciellt på att bli av med mina dåvarande bröst.
 
Jag har aldrig blivit sövd tidigare, och vet alltså inte alls vad jag har att vänta mig. Ena sköterskan säger "nu är det dags att flyga" och jag känner hur jag fnissar till. Därefter får jag höra att det kommer ta någon sekund, sen kommer jag ha slocknat.
Mycket riktigt, timme senare ligger jag i sängen som jag först blev hänvisad till och vevar med armarna som för att komma loss och hör en röst som säger att jag måste hålla ner mina armar. Sen somnar jag om igen och vaknar vid 11 tiden. Klarvaken. Då börjar jag höra av mig till mina nära och kära och meddelar att operationen har gått bra och att jag snart ska få åka hem. Fick lite saft, en macka och några vindruvor att äta.
 
Det jag tyckte var konstigt var att det inte kändes att jag hade blivit opererad, visst så spände det lite. Men det var ingen obehaglig känsla så. Vid 14 tiden fick jag åka hem och här sitter jag 5 veckor och fem dagar senare och ångar inte en enda sekund!
Annons
Annons
Annons