Annons

Bröstförminskning

En operation som syftar till att minska volymen och tyngden hos en stor byst. Egen vävnad avlägsnas för att uppnå önskad storlek och vanligtvis görs detta med skalpell och i kombination med ett bröstlyft. Det kan ibland göras med en fettsugning, om man inte anser ett lyft behövas, men det är mindre vanligt.


Hej!

Nästa vecka opererar jag mig på Aleris Hötorget. Jag har blivit beviljad en bröstreduktion från landstinget, men de bokade om min tid och nu har jag fått en kirurg som jag inte träffat.

Därför ville jag se om någon har erfarenhet av Nikolaos Agrogiannis? Är så orolig för att han ska ta för lite.. den tidigare kirurgen som jag träffat menade att vi kan få till mina bröst till en stor B-kupa/liten C-kupa men läste i forumet att Nikolaos tenderar att ta mindre.
Jag har nu fått en tid för bedömning ang Bröstförminskning via landstinget. Den 7/7 på Aleris i Stockholm. Det har varit en process, först blev remissen skickad till karolinska, som avslog den, då det saknades bilder. Ordnade detta själv. Sedan ville de ha en mammografi då jag är 55 år. Undrar om någon har opererat sig där? O kan berätta lite om detta? Jag är mycket nervös och läser det jag kommer över.Bröstförminskning Feb 2022 - Art Clinic - Uppsala Anders Liss - Trulsan

2022-02-03

42 år.
157 cm
68 kg
70L på bh.
Volym innan op: 1600/1400
10 cm häng
Mamill-jugulummått: 34/33cm

Anders tog bort 890g på höger sida och 706g vänster sida. Fettsög 200 ml på varje sida dessutom.
Så ungefär 2 kg allt som allt! Anders tror det landar på c-kupa. Han sa b-c på konsultationen, jag sa gärna a. Jag är glad ändå!

Sandnes's picture
SandnesHej!
Har sökt bröstförminskning via mitt landsting och fått nej, men har nyligen varit på en kosultation hos en klinik och fått ja och ett väldigt högt pris. Hur kommer det sig att man kan få igenom en bröstförminskning på en privat klinik och inte via landstinget? Det är samma operation och samma risker. I mitt fall så är det ingen skönhets operation utan det är pga av smärta i nacken, axlar och bröstrygg. Ni som vet kan väl vara vänlig och förklara skillnaden.
Nu är det dags att använda en annan bh än kompressionsbh’n som jag fick vid min bröstförminskning. Det får inte vara bygel eller push up-bh. Jag har inte använt bygellös bh tidifare och har fortfarande rätt stora och tunga bröst och är lite fundersam på om bygellöst verkligen ska kunna ge bra stöd. Behöver tips på bra bh-ar som ger bra stöd. Använder de flesta en sport-bh i början eller finns det andra bra?Annons
Annons
Annons