Annons

Bröstförminskning

En operation som syftar till att minska volymen och tyngden hos en stor byst. Egen vävnad avlägsnas för att uppnå önskad storlek och vanligtvis görs detta med skalpell och i kombination med ett bröstlyft. Det kan ibland göras med en fettsugning, om man inte anser ett lyft behövas, men det är mindre vanligt.

Sandnes's picture
SandnesHej!
Har sökt bröstförminskning via mitt landsting och fått nej, men har nyligen varit på en kosultation hos en klinik och fått ja och ett väldigt högt pris. Hur kommer det sig att man kan få igenom en bröstförminskning på en privat klinik och inte via landstinget? Det är samma operation och samma risker. I mitt fall så är det ingen skönhets operation utan det är pga av smärta i nacken, axlar och bröstrygg. Ni som vet kan väl vara vänlig och förklara skillnaden.
Nu är det dags att använda en annan bh än kompressionsbh’n som jag fick vid min bröstförminskning. Det får inte vara bygel eller push up-bh. Jag har inte använt bygellös bh tidifare och har fortfarande rätt stora och tunga bröst och är lite fundersam på om bygellöst verkligen ska kunna ge bra stöd. Behöver tips på bra bh-ar som ger bra stöd. Använder de flesta en sport-bh i början eller finns det andra bra?Bröstförminskning, Bröstlyft aug 2021 - Kullbergska sjukhuset - Katrineholm * - M.H1

2021-08-31

Så för ca 12 dagar sedan gjorde jag (19 år) min efterlängtade bröstoperation, alltså förminskning+lyft+förminskadvårtgård. Efter att ha läst massa inlägg och kollat massa videos försvann 70% av nervositeten. Jag var väldigt lugn dagen jag skulle åka in. 11:30 fick jag lugnande, efter en stund kom kirurgen och då var de dax att rita. Det tog hela 30 minuter att rita på brösten för att se hur de skulle bli. Kirurgen var helt fantastisk och väldigt förstående. Allt var väldigt bra tills jag vakna efter operationen. Jag var helt borta.

Bröstförminskning dec 2019 - Plastikakademin - Linköping Johan Thorfinn - Uller

2019-12-09

Har velat göra en bröstreduktion i över 20 år och nu äntligen var det dags.
Tidigare på hösten varit på en konsultation och fått berättat att det bästa alternativet för mig var att göra en vårtgårdstransplantation. Dvs att man tar bort och lossar hela vårtgården och syr fast transplantatet på sin nya position.

Gracelin's picture
GracelinHej,

Jag har mycket egen vävnad och en storlek (naturlig) jag trivs med (80J i Change BH), men har väldigt mycket häng och bröstvårtor som pekar mer neråt än jag skulle önska.
Jag mår så dåligt över dessa stora hängande bröst, och jag skulle kunna få en förminskning via landstinget.
Men jag vill behålla samma volym jag har nu, det är ju så jag alltid haft det och jag trivs, bara inte med utseendet på brösten.Annons
Annons
Annons