Annons
17 posts / 0 new
Last post
#1 2016, May 20 - 01:31
Liling
Liling's picture
Offline
Last seen: 7 years 10 months ago
Brons
Joined: 2016-05-19 23:44

Botox för käkmuskler (masseter muskler) käkförminskning...

Hej hej! 

 

Jag undrar ifall någon har någon erfarenhet med botox behandling i käkmusklerna?

Det är så att jag har ett brett och runt ansikte och vill feminisera det så att ansiktet ser smalare ut.

Jag har sökt och läst att man kan använda botulium (botox) för att behandla tandgnissling/bruxism men att även käkmusklerna förminskas och gör så att ansiktet smalnar till beroende på hur stora käkmuskler man har. Hittils har jag bara hittat recensioner angående käkförminskningar med botox på engelska hemsidor.

Iallafall har jag fått veta att det kan ta ett par veckor upp till månader innan man kan se någon förändring, det beror även från person till person och hur deras ansikte är uppbyggd, ben, muskler, fett och skinn.

Det enda som förminskas är käkmusklerna, så det beror på ifall man är en bra kandidat för den behandlingen för att få ett resultat man har förväntat sig.

Under sin konsultation lär man få veta ifall man är bra en bra kandidat och under tiden ska man bli informerad om vad man behöver veta före och efter behandlingen m.m. men även få svar på sina frågor.

Eftersom jag bor i Sverige skulle jag vilja hitta någon clinic här i närheten som är erfaren just inom botox behandlingar då det sägs vara lite mer komplicerat när det gäller käkmusklerna, då lär man inte behöva åka utomlands varje gång man vill fortsätta med injektionerna ifall det blir bra resultat för att behålla sin nya ansiktsform. Det sägs att botox injektion i käkmusklerna kan hållas upp till 4-6 månader, då beror det även på ifall man har gjort tidigare injektioner eller inte. Men med fler injektionen reducerar de enheterna för nästa behandling och ju längre tid tar det innan musklerna återfår sin normala form.

Informationen på svenska cliniker angående botulium (botox) behandling för käkmuskler verkar väldigt glest och inga recensioner hittar jag heller förutom en artikel för en ung kvinna behandlades med botox för spännigshuvudvärk och migrän. 

http://bloggar.expressen.se/hanni/2014/06/06/de-ovantade-effekterna-av-b...

 

Det finns cliniker här i Sverige som utför botulium (botox) behandling för tandgnissling (som i sin tur kan förhoppningsvis förminska käkmusklerna) men eftersom det kräver någon med erfarenhet för att det ska bli rätt känns det jobbigt eftersom det inte finns recensioner om just detta ingrepp.

 

Cliniker som gör botulium (botox) behandling för tandgnissling och spända käkmuskler:

Art Clinic - från 4300 kr/behandling (beror på hur många enheter de injicerar)

Doctorry - (för spända käkmuskler)

Formavita - 3-5000 kr (tandgnissling)

Estetikspecialisten - från 3000 kr

Estetic - 5000 kr 

Lifetimeclinic - (just nu kampanjpris 3500 kr) annars 6000 kr 

Bodyandface.se 

 

www.realself.com (här kan ni hitta frågor och svar angåenge käkförminsking med botox - sök botox masseter eller botox jaw reduction)

 

GLöm inte ! Det är bäst att man lär sig först om själva behandlingen innan man bestämmer sig för att genomgå processen för botox. 

 

Annons
2016, May 20 - 01:54
Liling
Liling's picture
Offline
Last seen: 7 years 10 months ago
Brons
Joined: 2016-05-19 23:44

Jag är säker på att det finns fler cliniker som utför botox injektioner men hittils har jag iallafall hittat de jag skrev på föregående inlägg.

Glömde säga att jag är en tjej på 22 år och har aldrig blivit behandlad med botox förut och inte heller gjort några plastikoperationer.

Just nu för tillfället har jag tankar på att minska käkmusklerna och förbättra min hårlinje med hårtransplantation.

Jag hoppas ni kan dela med er era erfarenheter och ge förslag på bra cliniker.

2016, May 20 - 10:46
stilettogirl
stilettogirl's picture
Offline
Last seen: 5 years 9 months ago
Silver
Joined: 2015-06-22 21:27

jag skulle inte gå till någon från den listan du radade upp. danielle fa på laser & estetik är bäst i sverige. över 20 års erfarenhet och vet vad hon håller på med. hon är helt fantastisk. kan vända många muskler med botox eller göra om ansiktet/halsen etc etc helt. gå till henne!! vet att hon har gjort måååååååååånga sådana behandlingar som du vill göra.

Inga barn men kanske snart, snart 27år, 161 cm, xx kg
Bröstförstoring genomförd
Op 2015
300 cc-ish bakom
Strl före op:70b/c?
Strl efter op: 65D/E

2016, May 20 - 11:59
Liling
Liling's picture
Offline
Last seen: 7 years 10 months ago
Brons
Joined: 2016-05-19 23:44

Hej och tack för ditt svar !

Ja de kliniker jag fick fram verkade inte säkrskilt pålitliga, så tack för ditt förlag på en erfaren och bra klinik.

Bäst jag sparar in lite pengar och ser ifall jag kan ta och boka tid för konsultation och förhoppningsvis få behandlingen på en och samma dag eftersom jag bor rätt långt ifrån stockholm. Som tur är ligger kliniken rätt nära stockholm centralstation utan allt för svår vägbeskrivning att följa.

Annons
2016, May 20 - 13:03
Elli
Elli's picture
Offline
Last seen: 2 years 5 months ago
Silver
Joined: 2011-06-20 13:03

Hej, 

 
Vet inte så mycket om detta men det skulle alltså inte hjälpa med en fettsugning kring käklinjen eller hur? För det är själva "muskeln" som är problemet eller har jag fel?
 
Jag skulle också vilja göra min käke lite "mjukare" och kvinnligare. Har mest sett v-shape operationer som är vanliga i Korea men den operationen är lite för extrem för vad jag behöver samt att jag inte tror någon gör den här i Sverige. 

Ålder: 34 år, Längd: 155cm, Vikt: ca: 67kg Intresserad av: BBL
Op 2011-06-27 via landstinget: Bröstförminskning FF

Op 2017-12-15 utomlands fettsugning av mage samt svank

2016, May 20 - 15:45
Liling
Liling's picture
Offline
Last seen: 7 years 10 months ago
Brons
Joined: 2016-05-19 23:44

Hej !

 

Som sagt beror det på hur ditt ansikte är uppbyggt och hur mycket motsvarar ben, muskler, fett eller skinn.

Om du lägger fingertopparna lätt på käkmusklerna och biter ihop så märker du hur det guppar. Men själv är jag inte säker på hur mycket det måste guppa för att botox behandling i käkmusklerna kommer visa ett resultat, antingen mer eller mindre.

 

Har för mig att jag läste på realself.com att fettsugning kring käklinjen kommer leda till att skinnet runt det området sjunker vilket gör att man i följd förmodligen måste göra ett ansiktslyft ifall man inte vill ha skinn hängandes nerför mungiporna, detsamma gäller för v-shape, facial countouring (kindben och käkbens reduktion) operationer eftersom ansiktet förlorar sin densitet då en del av benet tas bort, det i sin tur lämnar kvar muskler, fett och skinn som inte kan hållas upp lika mycket som förut. Det beror också på hur stort ansiktet är och hur mycket man reducerar, hur lång tid det tar för var individ att läkas, vad för komplicationer man får osv. Så man lär få göra ett par ansiktslyft i framtiden, operation efter operation.

Ja du har rätt att det är extrema procedurer och utförs mest i Asien, speciellt Korea som du nämnde. Det finns väldigt många plastikoperations kliniker där men det är mycket svårt att hitta någon med mycket erfarenhet där risken för komplikationer minskas. Såklart kan det bli komplikationer även för de mest erfarna. Så man måste vara noga med att söka efter information om olika kliniker och giltiga plastikkirurger.

Nej här lär det förmodligen inte finnas sådana operationer, men att det iallafall finns någon lösning till att någorlunda förminska och smalna ner ansiktet med botox här i Sverige, ger mig hopp, då behöver man iallafall inte åka utomlands vid varje injektions behandling.

 

Ifall man också har ett brett ansikte från tinning till tinning kan jag förslå en hårtransplantation som kan göra att ansiktet och även pannan ser smalade ut. Då kan de plantera folliklar (hårsäckar) vid tinningen, den här proceduren ska jag kanske göra i framtiden då mitt ansikte är väldigt brett. Jag är asiat och har rätt så platt ansikte, så mitt ansikte ser extra stort ut vid det området mellan ögat och hårfästet.  

 

Men det du kan göra är att kanske testa botox först och se hur resutatet blir och om du gillar resultatet kan det bli fortsatta behandlingar ifall du vill behålla den nya ansiktsformen.Innan jag fick veta att man kunde använda botox för att få ett mer femenint och smalt käklinje sökte jag på olika operationer för käkbens reduction, men kom fram till att jag inte ville riskera det, för själv är jag lite rädd för de operationer som görs för att reducera kind och käk ben, om komplikationer uppstår kommer de att vara permanenta då benet har tagits bort, då blir det andra operationer i följd och pengarna bara ryker. Jag har läst på vissa forum där det finns folk som åkt till Korea för operationer som har fått komplikationer och dåligt resultat och säger att de flesta cliniker och kirurger där inte tar ansvar ifall det blir fel så man får hoppas att det blir bra den första gången. 

2016, May 20 - 17:18
stilettogirl
stilettogirl's picture
Offline
Last seen: 5 years 9 months ago
Silver
Joined: 2015-06-22 21:27

Jag skulle testa botox först :) och om du går till danielle så kan hon säga direkt om det är det som du behöver eller något annat.

annars skulle jag göra fettsugning. längre än så hade jag inte gått.

Inga barn men kanske snart, snart 27år, 161 cm, xx kg
Bröstförstoring genomförd
Op 2015
300 cc-ish bakom
Strl före op:70b/c?
Strl efter op: 65D/E

Annons
2016, November 30 - 20:57
Ebba
Ebba's picture
Offline
Last seen: 6 years 5 days ago
Brons
Joined: 2016-11-27 19:27

jag har gjort den behandlingen....resultatet kom typ efter en månad med botox satt i i tre månader jag va väldigt väldigt nöjd gjorde hos Christian på Renessanscliniken på strandvägen
men en sak kan jag säga på en gång mitt leende blev fulare

så man får nåt och förlorar något annat

2017, August 9 - 18:43
Dibba
Dibba's picture
Offline
Last seen: 1 year 6 months ago
Silver
Joined: 2017-02-05 17:31

stilettogirl wrote:

jag skulle inte gå till någon från den listan du radade upp. danielle fa på laser & estetik är bäst i sverige. över 20 års erfarenhet och vet vad hon håller på med. hon är helt fantastisk. kan vända många muskler med botox eller göra om ansiktet/halsen etc etc helt. gå till henne!! vet att hon har gjort måååååååååånga sådana behandlingar som du vill göra.


Ursäkta att jag hoppar in här och ställer en fråga :)
Stilettogirl jag undrar bara hur ont gör det att ta dessa sprutor?? Jag ska till Danielle 22/8 men har sjukt låg smärtgräns ska ta argrynkan och kolla om hon kan fixa så jag inte slår ihop käkarna hela tiden... gillar inte direkt sprutor å sånt men argrynkan är sjukt djup nu att jag bara måste göra ngt. har du någonsin varit med om att det inte tar som jag läst att någon hade problem med?

1vuxet barn, 168,5cm, 63 kg, 53år
 Konsultation i början av feb hos Peter Höijer Nordiska kliniken
 Utförda operationer Bröstlyft (ankarlyft) bröstförstoring, stor bukplastik och under samt över ögonlyft,  av Peter Höijer den 16/3-17 på Nordiska Kliniken Stockholm

2017, August 15 - 09:52
Ebba
Ebba's picture
Offline
Last seen: 6 years 5 days ago
Brons
Joined: 2016-11-27 19:27

jag gjorde min på renecaans kliniken hos chritian, väldigt nöjd. Det tar ett tag innan man ser resultat dock. Och det sitter i 3-4 månader, öven min tandgissning släppte

Annons
2017, August 15 - 17:15
Dibba
Dibba's picture
Offline
Last seen: 1 year 6 months ago
Silver
Joined: 2017-02-05 17:31

Ebba wrote:

jag gjorde min på renecaans kliniken hos chritian, väldigt nöjd. Det tar ett tag innan man ser resultat dock. Och det sitter i 3-4 månader, öven min tandgissning släppte


Wow synd att man inte kan få det igenom landstinget vill verkligen bli av med mitt tandagnissel och ihopslagningen av käkarna som skrämmer mig så mycket varenda gång tror jag att min tänder har gått sönder, men varför blir leendet fulare? Är det för att musklerna inte fungerar efter sprutan? :(

1vuxet barn, 168,5cm, 63 kg, 53år
 Konsultation i början av feb hos Peter Höijer Nordiska kliniken
 Utförda operationer Bröstlyft (ankarlyft) bröstförstoring, stor bukplastik och under samt över ögonlyft,  av Peter Höijer den 16/3-17 på Nordiska Kliniken Stockholm

Annons
Annons
Annons