Annons

Bröstförstoring jun 2016 - Art Clinic Göteborg - Mölndal Peter Zachrisson - Fjäril123

Fjäril123's picture
Fjäril123

2 barn, 28 år, 170 cm, 64 kg

Strl före op: urammade 75B

Konsultation: 23/5 -16 hos Peter Zachrisson Art Clinic
Op: Peter Z. Art Clinic 28/6-16. 425/450 cc runda Mentor hög profil, coh 2, bakom muskeln :)

//
Korrigering av ärr och byte av implantat,
Op: Peter Z. Art Clinic 20/2 -18
Mentor Anatomiska CPG 333 680 cc.

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Tuesday, 28 June, 2016

Den 28/6-16 var det dags för min operation! Hade duschat med Descutan morgon och kväll dagen innan op och en gång på morgonen på operationsdagen. Hade ställt klockan på 04.30 men försov mig till 05. Trodde ALDRIG att jag skulle försova mig en dag som denna men det var ett tydligt tecken på att jag inte var nervös :)
Hoppade in i duschen och tog sedan på mig rena kläder. Drack lite kaffe trots att 05.00 var senast jag fick dricka något. Drack bara några munnar så tänkte att det nog inte var så farligt.
Väckte sedan sambon och barnen och så åkte vi runt 06.
Kom till Art Clinic strax innan kl 07.00, registrerade min ankomst i receptionen på 6:e våningen och fick sitta och vänta i väntrummet. Efter mindre än 5 minuter kom en sköterska och ropade mitt namn. Sedan fick jag en sjukhusskjorta, morgonrock och ett par höga strumpor att ta på mig inne i ett omklädningsrum. Bytte om inne i omklädningsrummet och fick låsa in mina kläder och skor i ett skåp med lås. Väskan tog jag med mig med mina värdesaker.
Följde med sköterskan, fick väga mig med den TUNGA morgonrocken på mig och sedan gick vi till en stor sal med flera "rum" med skynken. Det var alltså inga väggar utan bara draperier. Sköterskorna hade sitt öppna "kontor" i mitten av salen. Jag fick mitt "rum" på en gång och fick veta att jag var först ut för operation. 
Sköterskan tog blodtryck på mig, satte in en venkateter i min högra arm och sedan fick jag en härlig blandning av mediciner som jag skulle svälja i mindre än ett halvt glas saft. Det var drygt 6-7 olika tabletter i olika former och färger. Bland annat penicillin, 2 alvedon, Ipren, oxynorm, oxycontin. Narkosläkaren kom också och hälsade, en kvinna i dryga 50-55 års åldern.
En stund efter tablettintaget kom Peter Zachrisson, min kirurg, och hämtade mig. Vi gick in till hans mottagningsrum och han började mäta och rita på mig. Han tog också förebilder, innan han ritade och efter. Han gav verkligen ett proffsigt och lugnt intryck!

Under hela den här resan från förberedelse, konsultation och operation har jag knappt varit nervös. Och det förmodligen för att jag har velat detta så länge och förberett mig mentalt. Detta sa jag även till Peter och tror att det kändes bra för honom med att jag var så säker på mitt beslut.

Direkt efter vi var klara på Peters rum kom en sköterska och hämtade mig. Nu var det dags! Vi var på väg in i operationssalen. Vid dörren in till salen stod en annan sköterska och välkomnade mig och öppnade dörren. Sa till båda sköterskorna, med glimten i ögat, att jag tyckte nästan att dom var för trevliga. Dom skrattade och sa "kan man verkligen vara för trevlig?" :) 
Jag fick hänga av mig morgonrocken utanför operationssalen och gick in i min sjukhusskjorta. Första tanken var att operationssalen var så stor! Wow! Och vilken lampa ovanför sängen. Fick en känsla av att jag skulle åka upp i rymden som jag också sa till sköterskorna. Jag fick ta av mig skjortan och lägga mig på sängen. De la sedan skjortan över min kropp, en kudde under knäna och sen la de på ett varmt täcke som var av nån uppblåsbar pappers-/plasttyp. Dom band även mina ben runt sängen så jag inte skulle röra mig så mycket eller ramla ner från sängen under operationen. 
Sen kom en ny sköterska och tittade på vad Peter hade skrivit på mig, alltså vilket märke och storlek på implantat jag skulle ha. 
Sen sa en sköterska att nu ger jag dig en shot så du kommer snart känna dig lugn och go. Det var den skönaste känslan verkligen. Jag var glad, eller snarare lycklig, lugn och gött snurrig. Sen sa sköterskan att nu somnar du nog inom 30 sekunder och jag svarade "Fan va gött!". Det var det sista jag kom ihåg.

Jag vaknar senare i mitt "rum" och mår fantastiskt bra. Förmodligen hög på morfin :) Efter en stund kommer en sköterska och frågar om jag vill ha lite saft eller Cola  men jag svarar att jag hellre vill ha vatten. Tänkte att jag ska ju inte dricka sånna onyttiga saker så vatten blir bra. Känner mig trött och sover i korta omgångar, sen får jag ringa på sköterskorna fler gånger för jag är så fruktansvärt torr i munnen. De får hålla vattenglaset med sugröret åt mig.
Peter kommer och tittar till mig och berättar att operationen gått väldigt bra och att dom tagit bort lite av min egna vävnad för att jag inte ska få "dubbelbröst". Alltså att min egna bröstvävnad lägger sig ovanpå implantatet. Han frågar hur jag mår och jag svarar att jag är så jävla glad trots att det gör så himla ont. Han skrattar, klappar mig på armen och säger lycka till med allt så ses vi på återbesöket om 9-12 månader. Sen säger han även att jag ska på återbesök om en vecka men får då träffa en sköterska som ska kolla på brösten och ta stygnen.

Börjar känna mig sämre och mår lite illa. Ber om en spypåse men jag klarar mig precis från att spy. Hela munnen vattnade sig men jag ville verkligen inte spy så försökte tänka på annat och det gick! Sen kom jag på att det kanske skulle vara bra med lite saft ändå. Och så fick jag mackor med. Men jag tror saften gjorde susen för mitt mående! Jag tror jag drack 4-5 glas saft. Behövde nog lite socker helt enkelt :)
Strax innan 12 ville dom att jag skulle gå och kissa. (Hemgång var beräknad från kl 12.) Jag fick hjälp av två sköterskor till toaletten och gick in och pinkade. Det gick bra och sköterskorna stod utanför toaletten och hjälpte mig de 5 metrarna tillbaka, haha! När jag sedan satte mig i sängen i mitt "rum" började jag må riktigt dåligt. Kände att nu spyr jag! Sköterskan sa att "oj, nu blev du lite blå om läpparna". Så hon hjälpte mig ner i sängen och gav mig dropp. Vilket verkligen hjälpte! 

Vid 13.15-tiden tog dom bort droppet och gav mig sedan info och mediciner att ta med mig hem. Sen hjälpte en sköterska mig till omklädningsrummet så att jag fick byta om till mina kläder och hjälpte mig ner till baksidan av huset där min sambo och barnen väntade. 
Vi åkte iväg och stannade vid Coop för att handla lite. Jag stannade dock i bilen.
När vi kom hem så hjälpte min sambo mig in i huset. Det tog ca 3-4 minuter sen var jag tvungen att spy. Tog sedan en oxynorm och gick och la mig. Vaknade senare av att min sambo hade lagat mat, spagetti och köttfärssås. Mådde så illa av matoset att jag spydde men kände ändå att jag var tvungen att äta. Åt väldigt lite och gick och la mig igen. 

Igår hade det gått två veckor sen operationen och jag är så glad att jag gjort detta! Sån härlig känsla trots all smärta. Ska bli så kul att se utveckligen på mina nya kompisar! 

2016, July 17 - 13:07
Mrs Wounderland
Mrs Wounderland's picture
Offline
Last seen: 5 years 9 months ago
Silver
Joined: 2013-06-25 22:14

Åh vad kul att läsa! Jag vill göra lyft med förstoring och ska gå på konsultation på Art Clinic och Akademikliniken tänkte jag. Hur tänkte du gällande val av kirurg? Val av klinik? 

2016, July 18 - 14:26
Fjäril123
Fjäril123's picture
Offline
Last seen: 1 year 10 months ago
Silver
Joined: 2016-02-01 12:16

Hej! :) 

Innan jag hade bestämt vilken klinik jag skulle välja så hade jag en del krav ;) Har hört och läst många som väljer kliniker för att det är lite billigare och att man får mer för pengarna. Men jag tror verkligen inte på det. Jag tror att man får vad man betalar för och i det här läget var det inget att diskutera. (Ska kanske tillägga att jag inte är förmögen utan fick verkligen kämpa för att spara ihop varenda krona, som mammaledig dessutom. Och trots det så ville jag hellre betala 49.500 än 40.000 som vissa kliniker erbjuder bara för att ha de bästa förutsättningarna. Säger dock inte att de andra billigare alternativen är dåliga men det var viktigt för mig att JAG i alla fall gjort mitt bästa och gjort det som känts bäst för mig.) För mig var den här operationen en väldigt stor grej. Jag var helt säker på att jag ville göra det men om man nu väljer att operera sig så känns det som att man vill ha de absolut BÄSTA förutsättningarna för att resultatet och hela upplevelsen ska vara bra. Så jag läste på helt enkelt om olika kliniker i Göteborg, Stockholm och Helsingborg. Men hur jag än vände och vridde så kom jag alltid tillbaka till Art Clinic :) Säkert en del för att det var i Göteborg och jag bor hyfsat nära men också för att de ger ett seriöst intryck, både på hemsidan och personal.

Akademikliniken är säkert jättebra men känns mer att man betalar för "märket". Kanske inte är samma i Sthlm men här i Göteborg känns dom inte så kända. 

Kirurg var konstigt nog inte heller så svårt. Valde mellan Peter Zachrisson och Per Windh. Och där läste jag också på Art Clinics hemsida om kirurgernas erfarenheter. Där sa känslan att Peter hade mer erfarenhet och längre meritlista. Jag hade säkert blivit vrålnöjd med Per också men är väldigt glad att jag valde Peter ändå. Åter igen, seriöst intryck och att han kunde sin sak och förklarade hur han menade när jag undrade. 

Tjejerna på uppvaket och efterkontrollen var också suveräna! 

Och det bästa är ju att jag älskar mina nya bröst, trots att dom inte är klara på långa vägar! :)

2016, August 10 - 22:29
mino (not verified)
mino's picture

Hej!
Jag ska på konsultation hos Peter Zachrisson om en vecka så det var skönt att läsa att du upplevde det som bra! Jag har även funderat på och bokat in en konsultation med Fredrik Berne och Klinik 34. Övervägde du det någon gång eftersom du också verkat röra dig i Göteborg? Och om ja - vad var det som gjorde att du valde bort den kliniken? Jag lutar åt förstoring med kroppseget fett.

Annons
2016, September 3 - 21:59
hedvigivarsson
hedvigivarsson's picture
Offline
Last seen: 7 years 6 months ago
Silver
Joined: 2012-09-25 16:11

hej, jag funderar också på Art Clinic och Peter Zachrisson efter att ha läst mycket positivt. Jättekul o läsa din berättelse. Börjar dina mjuka nu? Och har du fortfarande ont efter två veckor?

2016, October 13 - 09:26
Phyllisia
Phyllisia's picture
Offline
Last seen: 3 months 1 week ago
Silver
Joined: 2016-10-07 15:25

Jag är just i uppstarten av mina funderingar på att genomgå en bröstförstoring. Har inte kollat så många kliniker ännu men har fastnat lite för art clinic redan. Eller snarare; jag har fått ett gott intryck av deras hemsida. Känns seriöst när man läser infon där.

Men är rätt skraj för att genomgå det här om jag väljer det. Du verkat så cool och mentalt förberedd och det är nog inte jag. Lär vara jätterädd när det väl är dags om det nu blir så.

Hur gamla var dina barn vid operationen? Hur funkade det att ha barn efter en sån op? Är lite rädd att jag inte ska kunna höra operationen pga att jag har en bebis hemma. Plus en femåring men hon behöver jag ju inte bära.

Annons
Annons
Annons