Annons
3 posts / 0 new
Last post
#1 2018, January 4 - 20:25
HappyLife
HappyLife's picture
Offline
Last seen: 6 years 8 months ago
Brons
Joined: 2018-01-04 11:24

BH efter bröstförstoring

Hej!

Jag opererades för 4 veckor sedan och använder nu en sport-bh. Är det dåligt? Måste jag ha den bh'n jag fick på kliniken i 6 veckor? När började ni använda andra bh:ar än den man får på kliniken? Jag gick in under bröstet, implantat under bröstmuskeln. Vaknar även upp på sidan ibland trots att jag blev rekommenderad att sova på rygg de första månaderna, men jag har inte alls ont när jag ligger på sidan. Borde jag vara orolig för att implantat ska vridas(har anatomiska) eller att det kommer bli fult?

Tack så mycket!

Annons
2018, January 5 - 10:35
Kristina1995
Kristina1995's picture
Offline
Last seen: 2 years 5 months ago
Silver
Joined: 2017-09-19 11:35

Jag hade följt kirurgens instruktioner om jag var du.
Alla kirurger ger sina patienter olika råd utifrån deras förutsättningar & förväntningar.

Jag har exempelvis gått via bröstvecket men har ändå använt en bh med bygel 2 veckor postop, denna brukar man bara ha när man går via armhålan.
Jag har blivit rekommenderad att använda min stödbh dygnet runt i 6 månader, men efter att jag haft problem med ärr som inte läker så har jag kunnat släppa på den bh-n och använda en mycket mer elastisk bh som egentligen inte ger det stöd jag borde ha.
Jag får sova på sidan & magen så fort jag känner att det känns bra & att det inte gör ont.

Så trots att det finns översiktliga instruktioner som de flesta följer, så kan de vara så att man får individuella instruktioner. Rådfråga alltid din kirurg.

22år 168cm & ca 70 kg

Konsultation 6/10 hos Patrik Höijer.
Op bröstförstoring 625cc bakom muskeln 26/10

Strl före op: 75A

2018, January 5 - 15:43
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 3 hours 35 min ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Om du inte har fått den exakt utprovad med tanke på bygeln, så går det förmodligen bra att byta mot en likvärdig, om orsaken t ex är att det blir svårt med tvättande eller axelbanden sticker fram etc. Men den bör ge rejält stöd från alla håll, och du ska inte ha en bygel-BH som inte kliniken hjälpt till med på flera månader, för den kan lämna permanenta intryck i läkande vävnader. Eftersom du har anatomiska implantat, som får brösten att ändra utseende om de vrider sig "runt klockan", är det viktigare än vanligt att fickan läker stabilt och tajt runt implantaten, och speciellt eftersom du hamnar på sidan under sömnen så tycker jag att du måste vara noga med BH som stöder inte bara underifrån utan också från sida och framifrån. Det är väl investerat "obehag" och lindrigt jämfört med att behöva korrigera.
Om du har litet mellanrum i ´klyftan är det viktigt att ha en BH med separata kupor som inte pressar ihop brösten mot mitten ytterligare, men ändå ger stöd.

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

Annons
Annons
Annons