Annons
2 posts / 0 new
Last post
#1 2019, October 4 - 10:58
Singstar5
Singstar5's picture
Offline
Last seen: 4 years 5 months ago
Brons
Joined: 2019-10-04 10:43

EDS och injektioner

Hej

Jag har diagnosen EDS Ehler Danlos Syndrom. Eller har diagnosen så långt det går att komma i Göteborg. Eftersom den sista genetiska utredningen sker i Uppsala o ngt mer ställe i landet så tycker landstinget att det är för dyrt att skicka mig dit. Jag har fått diagnosen av min allmänläkare, av sportande med ortopeder, sjukgymnast o arbetsterapeut o sen också av en neurolog här.
Mina knän går ur led. Jag är vig och jag har jämt blåmärken. Knäna är blå konstant o det tänker jag inte ens själv på.
Träffade en ortoped på carlanderska för ett tag sedan som var tydlig med att knäna har flera problem o EDSen kan skrämma iväg ortopeder som skulle göra en operation. Han menade på att träning är det som kan hjälpa mig. Jag såg någonstans också att folk i ett forum pratade om tejp. Jag är också känslig för det. Bröt nyckelbenet för ett tag sedan o hade tejp som ska öka blodcirkulationen när jag simmade. Jag fick som en allergisk reaktion o fick blåmärke som inte var av denna värld
Nu har jag bokat tid för fillers o botox i ansiktet. Jag har aldrig gjort det förut o har inte tänkt på EDSen. Menu blev jag svinorolig att aldrig kunna göra ngt för att EDSen förstör. Är det ngn som har EDS som vet om det funkar. EDSen är ju så individuell o ingen läkare kan ngt nästan. Till o med ortopederna kliar sig på huvudet när jag nämner att jag har det. Min allmänläkare fick läsa på om det:) men det är jävligt jobbigt att ingen kan ngt. Jag har opererats för flera saker o det har aldrig varit några problem.

Är det ngn som känner igen sig o kan hjälpa till med svar om detta?

Kramar till alla som vågar. Det är våra kroppar o våra val.

Annons
2019, October 4 - 13:15
Bluerose
Bluerose's picture
Offline
Last seen: 11 months 2 weeks ago
Silver
Joined: 2017-12-20 18:11

Hej!
Jag har inte eds men hypermobilitet och blöder lätt och får lätt blåmärken. Jag gör botox hos en neurolog för migrän och har även gjort fillers i läpparna. Det funkar bra för mig förutom att jag bli ganska blå. Speciellt om läpparna. Min behandlare brukar ge mig någon sorts kortisondrink som hjälper och sedan har jag köpt en salva på apoteket som hjälper till att ta bort blåmärken. Jag gör alltid behandlingen på en fredag så att jag iaf har helgen på mig och bli lite mindre blå. Vill helst inte att mina kollegor på jobbet ska se det. Om man vill sminka bort det så hjälper det bäst att ta något med lite rött pigment i för att få bort det blå. Kram B

2 barn, 41år, 167 cm, 64 kg
Bröstförstoring
Konsultation 20/12 Estetikcentrum, Ali Bagher. Blev rekommenderad 300cc anatomiska bakom muskeln, ej lyft.
Konsultation nr 2, 11/1 Reformkliniken Tuve Mårtensson. Blev rekommenderad 380cc motiva round. Bakom muskeln. Inget lyft.
Op : 6 mars, Reformkliniken Malmö
Strl före op:70 D, 300cc
Strl efter op: 70G

Annons
Annons
Annons