Annons
3 posts / 0 new
Last post
#1 2020, March 16 - 00:20
nasopefterat
nasopefterat's picture
Offline
Last seen: 4 years 1 month ago
Brons
Joined: 2020-03-07 23:09

Råkade dra ut tråd ur näsborre, panik?

Hej. Opererade för ett par veckor sen näsan (som varit bruten i många år) o narkos och op gick fint, 7 dagar senare togs rören (tamponader eller vad de kallas) ut ur näsborrarna och sen dess har lite skorpor också försvunnit och läkning gått bra. Men ikväll, några veckor efter själva operationen, blev det lite panik.
Kände först att en skorpa i ena näsborren hade blivit lösare så pillade försiktigt så den enkelt lossnade,
men, jag var spänd i musklerna för man var fokuserad, och klumpigt nog höll jag i en liten tunn vit tråd (stygn) som jag studerade, satt fast precis vid ingången på näsborren (sidan som "väggen" mellan näsborrarna), råkade då rycka till lite hårt/hastigt när jag höll i tråden/stygnet och då rycktes den hårt o snabbt ut (kände att den satt rätt hårt i näsan eftersom det kändes snabbt intensivt när den rycktes loss).

Blöder ingenting alls och gör inte heller ondare än innan, men nojigt ändå då man inte vet vad det var för litet stygn alls. Det liksom "stack till" lite emellanåt ett kort tag men inte smärtsamt. Vad var detta ens för liten tråd? Bara en tråd som läkarn missade när tamponaden togs bort, som glömdes kvar, som. hade lossnat av sig sj ändå.. eller nåt allvarligare? Bör jag oroa mig? Är det mkt illa att tråden rycktes bort så hårdhänt/snabbt?

Det är väl bara stygn (trådar) i näsan när man har tamponaderna i näsborrarna, det är väl inga stygn kvar i näsan när de tagits bort väl? Läste att de stygnen ändå ska bort när tamponaderna avlägsnas?

Läser olika i olika trådar, vissa har haft stygn kvar efter tamponaderna/gips avlägsnats, medan andra säger att alla stygn tas bort när tamponaderna avlägsnas, Nån som vet mer klart?

Annons
2020, March 16 - 00:36
nasopefterat
nasopefterat's picture
Offline
Last seen: 4 years 1 month ago
Brons
Joined: 2020-03-07 23:09

Blir tacksam i tusen år om nån som vet mkt om sånt här skulle se detta och orka svara snabbt, skulle lugna en så mycket!

2020, March 20 - 00:52
Rhino2020
Rhino2020's picture
Offline
Last seen: 4 years 4 weeks ago
Brons
Joined: 2020-03-16 13:02

Hej!
Ledsen för sent svar.

Det är inget att vara orolig över, kroppen stöter bort stygnen och dem ska naturligt trilla av. Nu när du kanske tagit bort tråden för tidigt så försök att se till att det är rent i ”såret”.

Jag opererades 15 februari 2020 och har fortfarande 2 små trådar kvar, cirka 7st har lossnat de senaste 2 veckorna.

Jag hoppas att detta lugnar dig något, det viktigaste är att hålla rent.

Annons
Annons
Annons