Annons

Bröstförstoring nov 2020 - Nordiska Kliniken - Stockholm Mattias Elmér - yris

yris's picture
yris

Ålder: 50 år, Längd: 157 cm, Vikt: 57 kg, 2 tonåringar
Före en liten 75-A-kupa, ganska fasta men väldigt små, fyller inte ut BH fast jag har BH med inlägg.
Vill ha: B-kupa
3:e konsultation på NK 201009
Rekommendation: Motiva Ergonomix Mini, 220cc framför muskeln,
Avbokad operation: 24/9-20 avbokad pga av förkylning/feber .
Operation 4/11 NK Motiva Ergonomix Mini 245 cc, framför muskeln

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Wednesday, 4 November, 2020

4/11-2020 Kom till Nordiska Kliniken ca 7:30 (hade tid 8). Tog min 2:a Descutan-tvätt hemma på morgonen. Blev väl bemött av en sjuksköterskan i receptionen, skrevs in och lämnade över signerad patientsamtycke. Sen blev jag visad till ett rum där jag fick byta om till tofflor, morgonrock och hårhätta. Fick låsa in kläderna i ett skåp och lämna det jag ville ha sen på uppvaket på en liten hylla som de sen hämtar till uppvaket, jag lämnade mobil o glasögon.
Narkosläkaren kom och vi gick igenom vad som ska hända och om jag hade några frågor. Se kom Mattias (kirurg) och vi gick till hans rum och vi pratade igenom vad vi hade pratat om på konsultationerna (3 st). Så vi kom fram till det vi bestämde på senaste konsultationen. Implantat framför muskeln, Motiva ergonomisk Mini och cc antigen 220 eller 245, jag sa till honom att han fick välja vilken som skulle bli finast resultat. Han skulle då prova sig fram under op, så att det passar mina förutsättningar/anatomi.
Sen så mätte och ritade han på mig och jag sa till om att skulle skriva på bröstet att jag skulle ha framför muskeln, vilket han gjorde. Vi hade skojade om det på sista konsultationen (eftersom det är vanligast med bakom muskel, så kan det bara gå av farten och jag ville var säker på att han lägger framför). Sen kom narkosläkaren och hämtade mig och vi gick till op.salen. De satte in infart i armen och de var så gulliga och frågade hur jag mådde och kände, jag var ganska cool och kände mig inte ett dugg nervös. Sen somnade jag och vaknade på uppvaket ca kl 10:30. Kände mig lite frusen och lite illamående, fick en värmefilt och en tablett mot illamående. Hade inte ont, men bedövningen satt väl kvar. Sov lite till vaknade vid 11:30 fick min bricka med kaffe, smörgås, juice och yoghurt så gott att få i sig lite i magen. Sen kom de med mobilen och jag ringde runt till mina närmaste. Vid 14 tiden så tyckte de att jag var så pigg och hade gått o kissat och kände mig bra så jag blev utskriven. Blev hämtad av min sambo kl 15. Väl hemma så har jag halvlegat på soffan och mått ganska bra...bara lite trött. Kan röra mig ganska bra, har använt armarna när jag ska förflytta mig, kan öppna kylskåp, kunde öppna bildörren mm. Jag kan ju säga att jag är väldigt tålig. Visst spänner det men det gör inte så ont. Fick också genomgång av mediciner som jag ska ta de första dagarna, har också fått med mig en del papper som jag ska läsa igenom mer noggrant. Fick också ett implantat kort där det står vilken typ och modell mm och som jag kan registrera på Motivas hemsida. Det blev Motiva ergonomisk Mini 245 cc
Operationsdagen: har mått bra, lite spänt på brösten men inte så ont. Jag klarar av att förflytta mej medhjälp av armarna när jag sitter/ligger på soffan.
Dag 1: Sov inte så bra, hade inte ont men kunde inte komma till ro. Har tittat lite under operations BH, och det ser fint ut. Har lagt upp en före och efter bild på min profil. Idag kommer jag väl mest ligga på soffan och ta det lugnt. Eventuellt tar jag en promenad under dagen.
Och återbesök för att kolla stygn och hur återhämtningen går har jag om 10 dagar.

2020, November 10 - 12:03
Tobelisa321
Tobelisa321's picture
Offline
Last seen: 2 years 3 months ago
Silver
Joined: 2020-11-04 21:47

Tack för din berättalse!
Nu är det gått några dagar, hur upplever du smärtan? :) Är den fortfarande mild eller blev det värre nån gång? Jag ska opereras 10 dagar innan jul så jag hoppas att jag mår bra innan det! Smärtan verkar ju vara väldigt individuell så jag passar på att fråga runt här i forumen :) Hoppas du är nöjd och mår bra!

2020, November 10 - 15:56
Beth71
Beth71's picture
Offline
Last seen: 1 year 5 months ago
Silver
Joined: 2020-10-30 13:38

Hej, vad bra att du stod på dig angående mindre storlek. Jag tänkte precis som du unna mig detta i 50-årspresent : ) Jag har varit på 2 konsultationer på 2 olika kliniker och upplevde båda gångerna att kirurgerna rekommenderade större implantat än mina önskemål som är lite "piggare" bröst då mina blivit hängiga efter 2 graviditeter och amning. Jag kommer alltså göra en kombo av bröstlyft och förstoring. Jag är inte intresserade av stora bröst utan mer återställa till den storlek jag hade innan. Jag blev tillslut rekommenderad samma inlägg som du; Motiva Ergonomix Mini. Jag är också intresserad av att få implantatet placerat framför muskeln eftersom jag tränar en del. Vet du varför man oftast rekommenderar bakom muskeln? Vad fick du för motivering till det när du var på första konsultationen? Hur mår du idag? Är du nöjd med resultatet?

2020, November 15 - 10:03
Vonkan
Vonkan's picture
Offline
Last seen: 1 hour 55 min ago
Silver
Joined: 2013-11-13 20:00

Jätte härlig berättelse och grymt snygg bröst hoppas du är nöjd ?

Annons
2020, December 2 - 19:09
yris
yris's picture
Offline
Last seen: 1 week 3 days ago
Silver
Joined: 2020-06-22 22:46

@Tobelisa321 - Ja, det har fortsatt att kännas bra. Det blir bara bättre och bättre. Imorgon är det 1 månad sen min op. Jag har knappt ont längre, det vände ungefär i 3:veckan (fick oftast lite ont på kvällarna på höger bröst). Jag läste att du har opererade dig och mådde bra, vad härligt att läsa.
@Vonkan - jag är väldigt nöjd, tack snälla :-)

2020, December 2 - 19:14
yris
yris's picture
Offline
Last seen: 1 week 3 days ago
Silver
Joined: 2020-06-22 22:46

@Beth71 -Jag vet faktiskt inte varför de oftast rekommenderar bakom. Vi pratade inte ens om något annat på 1:a konsultationen. Det var när jag började läsa på och kände att jag inte ville skära i min muskel som jag ställde frågan. Jag var rädd att det inte skulle fungera, då jag har väldigt lite bröstvävnad men det funkade. Nu är det 1 månad sen och jag kan till och med sova på sidan utan problem.

2020, December 7 - 22:22
Beth71
Beth71's picture
Offline
Last seen: 1 year 5 months ago
Silver
Joined: 2020-10-30 13:38

Vad roligt att höra att du är så nöjd. Då ska nog jag också våga detta. Får man fråga hur många konsultationer du var på hos Mattias innan du hade bestämt dig?

Annons
Annons
Annons
Annons